Film ten poraził mnie swoją słabością pod względem fabuły i gry aktorskiej, efekty specjalne to jedyna rzecz która cieszyła moje oczy. Ale czego ja mogłam się spodziewać ?! Jeśli poprzednia część była słaba, to i ta przecież nie mogła być lepsza...Nowa aktorka była tak sztuczna, rozumiem że to jej debiut, ale modelka nie powinna się pchać do filmu. Fabuła filmu jest taka sama jak w wcześniejszych częściach, brak zwrotu akcji, zero zaskoczenia. Wielce żałuję że zmarnowałam pieniądze na bilety, gdybym wiedziała co mnie czeka, zmieniłabym zdanie i poszłabym na ostatnią część Harrego Pottera :). Jakoś mnie nie kręcą roboty które wszystko niszczą, nie ma w tym nic specjalnego. Moja ocena filmu to 2/10. :)
Czekam na jakieś spostrzeżenia co do tego kiepskiego filmu, zapraszam do żwawej dyskusji :)
i tu się mylisz zwrot akcji był szkoda że taki słaby
ps. tłumaczyłaś swój nick ??
Głupia nie jestem, wiem co oznacza mój nick. Widocznie zasnęłam podczas tego zwrotu akcji, mogliby zrobić ten film z większą pompą...Film nie podoba mi się mógłby być o wiele lepszy, ale nie z tą obsadą aktorów oraz z lepszą fabułą. Mam nadzieje że nie wyjdzie kolejna część, bo to nie miałoby głębszego sensu. Powinni zakończyć produkcję na drugiej część, bo pierwsza była w miarę...Niestety kolejna już nie była, a ta...wolę do niej nie powracać.
Ps. Nie ocenia się ludzi po nicku :)
Widać, że jesteś z epoki "Star Wars" : ))
"Jakoś mnie nie kręcą roboty które wszystko niszczą, nie ma w tym nic specjalnego. Moja ocena filmu to 2/10. :)"
To po co w ogołe szłaś na ten film do kina, skoro wiedziałaś, co w nim będzie :)?
Ile Ty masz lat? 10, bo z twojej wypowiedzi można to właśnie wywnioskować.
no i błąd bo film jaki by nie był jeśli jest kręcony za taką kasę i z takim promo to powinien być ogólnodostępny i powinien się podobać przynajmniej 75% publiczności jeśli by tak było to na pewno złych opinii na temat filmu byłoby sporo mniej, w ogólnym rozrachunku wychodzi na to że film jest do niczego skoro tak wiele złych opinii
ps. po co tu wchodzisz to jest dyskusja dla antyfanów
DawidPB94 a ty masz z 16 lat i wydaje ci się, że jesteś dorosły. W sumie to wyjaśnia dlaczego lubisz ten film.
Chyba Ty masz 10 lat chłopcze, poszłam do kina z chłopakiem na ten kiepski film (jemu się podoba) a dla osoby mi bliskiej zniosę najgorsze katuszę takie jak ten film. maslascher ma rację, widzisz że temat jest dla antyfanów może to określę bardziej łagodnie, że jest dla widzów którym się ten film nie podoba, a po za tym mamy wolność słowa. Obrażasz mnie bo skrytykowałam Twój ukochany film ? Nie każdy musi się zgadzać z Twoim zdaniem. Każdy ma inne gusta :) Ps. Za to z Twojej wypowiedzi można wywnioskować że masz obsesje na punkcie tego filmu, i że wszyscy muszą go kochać.
I co Ty masz gówniarzu do "Star Wars" ? Z Twoich ocenianych filmów można wywnioskować że kręcą Cię beznadziejne filmy (oprócz sucker punch,bo to świetny film) Star Wars to jeden z najlepszych filmów, więc nie czepiaj się klasyki kina mała łajzo :)
Ale chyba każdy oczekuje tego żeby film spełniał jego oczekiwania, dobry film to taki do którego się wraca...a do tego nigdy nie powrócę. Efekty nic nie dadzą bez fabuły, film musi mieć to coś.
jeśli nie lubi się tego typu filmów to się na nie nie chodzi. ja na romansidła nie chodzę do kina ani nie oglądam w tv i tym bardziej nie oceniam.
Widzisz ja uwielbiam tego typu filmy, poprzednie części z wypiekami na twarzy oglądałem, ale to sama konwencja filmów nie daje im prawa do bycia beznadziejnymi. a to jest gniot z fajnymi efektami, ciężko to gładko przełknąć.
ja ci powiem jedno. jesteś dziewczyną i to wszystko wyjaśnia. bo to film bardziej dla chłopaków niż rozpieszczonych bachorów
To że jestem dziewczyną to od razu jestem "rozpieszczonym bachorem" ? nie sądzę. Widać że nie lubisz płci pięknej wolisz od nich swoich transformersów. Dla chłopców dobrze to ująłeś, bo prawdziwy mężczyzna nie poszedł by na ten film, a jakby poszedł to z pewnością by mu się nie spodobał. Jak wcześniej wspomniałam poszłam na film ze względu na chłopaka, więc proszę mi nie pisać teksty typu " jak Ci się nie podoba to po co szłaś?". Przestańcie bo się ośmieszacie :)
Czyli zgodnie z powyższym wywodem, Twój chłopak nie jest "prawdziwym mężczyzną", a jedynie "chłopcem" ;). Nie dość, że poszedł na film, to jeszcze mu się on podobał :D. Osobiście daję 3/10. Nuuuuuuuuda, dziury fabularne, drewniane aktorstwo i tragiczna muza z przebłyskami z Incepcji. Jedyne plusy, to pierwsze 15 min oraz trójka aktorów - Frances McDormand, John Malkovich i John Turturro.
To że lubi ten film, to jedyna jego wada. Dlatego mam nadzieję że nie wyjdzie Transformers 4 bo nie zniosłabym tego :)
Kto wie... Może czwarta część będzie o dylematach moralnych i załamaniu nerwowym Optimusa, po tym jak uświadomi sobie, że wyrwał kręgosłup swojemu największemu wrogowi, a zarazem jedynemu prawdziwemu przyjacielowi - Megatronowi :). Na koniec Optimus walnie jakąś płomienną, typowo amerykańską przemowę i znajdzie sobie jakąś Panią transwormers, z którą zaleczy wszystkie bóle i dylematy :D.
Nie, proszę Cię nie mów mi o tym robocie. Niech to się skończy na 3 części. Przynajmniej nie będę musiała znów na to iść do kina...
Efekty zajebiste, w imaxie urywało czerep, natomiast fabuła (już nie mówię o totalnym pogwałceniu praw najprostszej fizyki-ściąganie drugiej planety w bezpośredniej bliskości ziemi...) oraz gra aktorów, w szczególności kolagenowej laleczki, ssie pałkę po dwakroć, po trzykroć.
Maniek i lawendowa su.ka to są dzieci, dlatego nie przejmujcie się nimi.No, czekam na hejt z waszej strony, no dalej he?
W ogóle czemu wchodzisz na ten temat ? Jeżeli wyraźnie pisze że dla antyfanów ? Idź do tematu gdzie się podniecają tym filmem, a nie wpieprzasz się tu i wypisujesz głupoty.
I tak najlepsza w tym wszystkim była zapadająca się planeta i powstała po tym czarna dziura wielkości Ziemi :D.
"dobry film to taki do którego się wraca..."
Do pierwszej części wróciłem do tej pory około 15 razy, z tą będzie tak samo.
Tyle w temacie.
Ale czy Wy do jasnej cholery nie rozumiecie ?! Że nie każdy będzie się podniecał tym filmem ?! Wiem że Wam to trudno zrozumieć bo Wasza chora fascynacja tym filmem wyżarła Wam mózgi. Mogę napisać że to największa porażka kinematografii, a Wy musicie uszanować to ! Ale z Wami się nie da normalnie podyskutować, bo rzucacie się od razu na osobę której nie spodobał się ten film. Więc się nie dziwcie że my też Was atakujemy. Zastanówcie się trochę nad swym marnym żywotem.
Możesz mnie nie obrażać ? wyraziłam tylko zdanie o Transfomers 3 a tu zaraz ktoś mnie atakuje. Rozumiem że może film Sucker Punch Ci się nie podobał ale ja jakoś Cię nie obrażam. Trochę kultury...
oby ! jak wyjdzie druga część to od razu idę na to do kina ! Ten film to coś pięknego !
Jeśli dla Ciebie Sucker Punch Jest "coś pięknego" i ty oczekujesz filmów z dobrą fabułą to oglądnij sobie "Wyznania Gejszy"
Ogólnie transformers 3D 9/10 :)
Fajnie że masz dwa konta i gadasz za ich pomocą sam/a ze sobą :)
Masz też zerowe pojęcie o tym jak funkcjonuje przemysł filmowy, pozwól zatem że cię oświecę.
Sucker Punch kosztował 82 miliony dolarów. Ponieważ do rąk wytwórni trafia ok 50 % tego co film zarobi w kinach, potrzebował conajmniej 165-170 mln żeby się zwrócił, a potem mógłby zacząć coś zarabiać.
Tymczasem zarobił... 89 milionów okazując się finansową katastrofą przynoszącą kilkadziesiąt milionów dolarów strat, tym samym na kontynuację nie ma żadnych szans. I całe szczęście.
Tymczasem Transformers 3, przy budżecie 195 milionów potrzebował ok. 400 baniek by się zwrócic. Jak dotąd zarobił 936 i zarabia dalej. Kolejna częśc jest pewna.
A co mnie to obchodzi? Będziesz się rajcował tym ile twój dupowaty film zarobił? Nie masz nic innego do roboty? O ile się nie mylę założycielka tematu wyraźnie podkreśliła, że dotyczy on tylko antyfanów, więc co tu robisz? Jeszcze te teksty, że założyłem dwa konta... może to ty masz rozdwojenie jaźni?
To że piszesz z dwóch kont jest jasne dla każdego kto choć trochę myśli.
O tym jak śmiesznie i żałośnie to wygląda nie wspominając :)
Mówi ci coś określenie "troll"? Chcesz takiego zobaczyć to spójrz w lustro.
PS. Masz latek 12 czy bardziej w stronę 10?
z dwóch kont ?! hahahaha, dobry kawał "To że piszesz z dwóch kont jest jasne dla każdego kto choć trochę myśli. " Ty widocznie nie myślisz, bo jakoś nie wpadłeś na to że jesteśmy przyjaciółmi którzy lubią wyśmiewać się psychofanów tego jakże "wspaniałego" filmu. Wiesz może Ty zakładasz kilka kont żeby podbić ocenę tego kiepskiego filmu, ale nie posądzaj o to innych.
"lubią wyśmiewać się psychofanów tego jakże "wspaniałego" filmu" widać że nudzi ci się w domu dziecko. Idź zajmij się czymś pożytecznym i najpierw pomyśl nim coś napiszesz. Ale co ja mówię, wymagać czegoś takiego od osoby z twoim rozwojem intelektualnym? To stanowczo za dużo.
Może nie zauważyłaś ale nie skrytykowałem twojej opinii na temat ale sposób w jaki to wyrażasz. Mi ten film się podoba a wypowiedzi o nim osób podobnych do ciebie tego nie zmienią. Teraz wybacz ale nie będę wdawał się w dyskusję z tobą bo widzę że to nie ma sensu. Porozmawiamy kiedy dorośniesz i zaczniesz szanować opinie innych. Pozdrawiam
Czyżbyś był zdenerwowany? Te ostatnie słowo świadczy tylko o twoim wychowaniu. To smutne ale prawdziwe. Skrytykowałem jej sposób wypowiedzi a dopiero potem postawiłem ocenę o jej osobie. Ale rozumiem, dam ci jeszcze jedną szansę. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, zastanów nad tym dobrze. Tylko proszę nie śpiesz się bo to ci nie służy dobrze. A teraz odnośnie tego:", bo w końcu twoja fascynacja filmem skierowanym do co najwyżej 13 latków tego dowodzi" jak już powiedziałem mogę wysłuchać opinii o tym filmie kogoś innego ale dla mnie najważniejsze jest moje zdanie, ale sposobu w jaki ty się wypowiadasz nie muszę brać pod uwagę.
wybacz mój drogi ale ja takiej ignorancji nie będę tolerowała, napisałam co sądzę o filmie a Twoi koledzy na mnie naskoczyli. Przeczytałeś tylko jeden post w którym pękły mi nerwy, bo nie zniosłam tego że się czepiacie za to że wyraziłam swoją opinie...i myślisz że to Ci daję prawo krytykowania mnie ? Jakbyś nie zauważył to tą kłótnie wywołał Twój koleżka DawidPB94. :)
Gdy już prowadziliśmy spokojną znów dyskusje następni fani transfomersów nas zaatakowali, więc czy ja to wina ? na pewno nie nasza :)