PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505976}

Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154056
5,0 27 krytyków

Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

jak sadzicie czy saga TRANSFORMEROW skonczy sie na 3 czesci czy pociagna to dalej.Ja mam nadzieje ze bedzie wiecej czesci ale pod warunkiem ze wszystkie nakreci BAY

rafal394

coś mi mówi że skończy sie na trzech częściach.

jolanda

Niech III będzie ostatnia, żeby się nie stoczyli i nie wyszły z kolejnych części jakieś gówna^^

rafal394

Mi tam starczy do 3 cz. mimo, że wielkim fanem transów jestem :)

FanOfAkatsuki

po trzeciej części zrobią remake :D

marcelpol

jezeli nie bedzie bay tylko spielberg to moze byc do 6

riddick1981

Ta, może od razu kinowa wersja "mody na sukces" z tego wyjdzie przy lepszej okazji :D

FanOfAkatsuki

Ja tam wole 5 lub 7 części transformers.

rafal394

Myślę że 3 chyba albo 4 ale więcej na pewno nie potem to już nie będzie takie fajne

rafal394

mówi się o 7 filmach o robotach z cybertronu, ale i tak wszystko zależy od kasy jaką zrobi poprzednik.

czarny180

Gdzie to wyczytałeś, że 7 części ? ;]

RhineHorn

cos mi sie wydaje ze 3 nie bedzie ostatnia...
nikt w zyciu nie zrezygnowalby z tak dochodowego filmu (niestety).

czarny180

Tiaa a Stars Warsów ma byc 12 xD

rafal394

początkowo były zaplanowane 3 części, mi tam nie przeszkadza aby bylo wiecej, jak będzie dobry reżyser to moze być

legoras

Wogle to Michael Bay ostatnio zrobi 3,4 and 5 ale jeżeli wszystko się zprzeda to zrobią 7 części.

rafal394

Osobiście uważam,ze saga skończy się na 3 części,od początku producenci nie ukrywali,że zamierzają zrobić trylogię co ostatnimi czasy jest bardzo modne (Piraci z Karaibów,Matrix,Władca Pierścieni).Na dodatek Bay od lat zapowiada zmianę i wcale mu się nie dziwię,bo jak długo można brać na swoje barki odpowiedzialność za wysokobudżetowe produkcje.

FRODO33

Mała uwaga: Piraci z Karaibów nie skończą się na 3 częściach :p

A według mnie będa 2 trylogie .

Devilll_3

Fakt Piraci nie skończą się na trzech częściach,choć do końca nie wiadomo dopuki doputy czwarta część nie dostanie oficjalnie zielonego swiatła.Ostatnio pojawiły się informacje,że podobno Johnny Deep zaczyna mieć wątpliwości co do zaangażowania się w projekt,zobaczymy jak będzie.A tak na marginesie to jeśli o mnie idzie to 4 część,bez Keiry Knightley i Orlando Bloom to już nie bedzie to samo.Reżyser tego filmu od początku chciał tylko trylogi i słowa dotrzymał i jasno powiedział,że jak 4 częśc to bez niego.Dlatego podobnie będzie z Transformers jesli kiedykolwiek ktoś wpadnie na pomysł nakręcenia 4 częsci to na 100% bedzie ona bez Bay'a i zapewne nawet z inną obsadą a to już nie będzie to samo.

FRODO33

Niech skończą na III. Obawiam się że gdyby zaczęli robić cykl to by się to skończyło jak z Piątkiem trzynastego albo Koszmarem z Ulicy Wiązów - Freddy zasuwający chyba na miotle mnie powalił.

Powinni zakończyć na trylogii.

Sonny_Crockett

Mówię wam wpiszcie w google "Transformers 3,4 and 5" i znajdziecie odpowiedz.

rafal394

Oby były 3 części. Bo jeżeli zrobią więcej to skończy się jak z wieloma
innymi seriami (via Obcy, Życzenie Śmierci, Piła, Gwiezdne Wojny...)

Dorikin

Dokładnie coraz mnie treści coraz więcej głupot.

Sonny_Crockett

Jeżeli Michael Bay naprawdę nas zaskoczy 3 częścię (bo słyszałem że fabuła jest świetna) to może kręcić dalej , no już bez przesady ja nie mówie tu o 10 częściach ale po 3-ce tak gdzieś do 5, raz dajcie szanse a z resztą mówicie cały czas 3 części , 3 części !!!! będą 3 części ludzie co wy wygadujecie jakie 3 części? skoro tf 1 zarobił ponad 700 000 000 a tf 2 ponad 800 000 000, to tko normalny zrezygnował by z tak dochodowego filmu pomyślcie jak dla mnie to po 3 powinna powstać 4 i 5 a potem dopiero koniec.

transformers_567

Też tak słyszałem - głównie od tych którzy tak słyszeli ale to nie ważne w tej chwili - skoro już po 3 ma powstać 4,5 to czemu nie 6 ?
Po za tym to zwykłe gadanie ile filmów powstanie. Gdyby powstała Trylogia to składałaby się z całkiem zgrabnej części I, nieco mniej udanej II i oby rewelacyjnej III. A takie kręcenie dopóki fani się nie zrażą do końca skończy się zje.... serii.

Zresztą jeśli pozostałe filmy byłby naprawdę dobre - pod względem opowiedzianych historii a nie tylko efektów - to przecież nikt by się nie wkurzył.

Ale trylogia to trylogia - ma coś w sobie - Ojciec Chrzestny, Star Wars (stara trylogia) Powrót do przyszłości...

Sonny_Crockett

Ja nie chciałbym 15 części transformers ale trochę można to pociągnąć no bo trylogia jest dobra ale czy nie uwarzasz że akurat ten ten film może się naprawdę dobrze rozkręcić.Trylogia dobry pomysł ale nie dla transformersów.

transformers_567

Jak napisałem - gdyby powstały cześci IV V .... - i byłby naprawdę niezłe to nie miałbym nic przeciwko.
Podkreśliłem tylko że trylogie mają coś w sobie.
I jest to jeden z głównych powodów dla których obstawiam taką wersję, a po za tym poziom w dłuższych seriach zwykle spada.

Sonny_Crockett

Mam do ciebie pytanie czy jeżeli 3 byłaby świetna to zgodził byś się na 4 i 5 (tylko)?

transformers_567

Wogule to Transformers był planowany na 7 części na początku.

transformers_567

Ja to bym się zgodził na jak najwięcej części Transformersów, jeżeli miałyby śświetną Fabułę :P

DawidPB94

Popieram cię DawidPB94.Tylko żeby miały dużo efektów i fabuły.

transformers_567

:D:D: Czekam z Niecierpliwościa :D:D: za krótki</br>

transformers_567

Jestem taka małym trybikiem że moja zgoda nie miałaby tu znaczenia. Po za tym pytałem trochę wcześniej kogoś innego w tym samym temacie czemu nie 6 ?
Gdyby filmy powyżej 3 trzymały poziom nie bojkotowałbym ich wyznając że Transformers to trylogia a pozostałe części to bękarty z nieprawego łoża.

Sonny_Crockett

Ja bardzo lubię Transformers i zgodziłbym się na parę części tylko żeby nie kręcili coś powyżej 5 części.Transformers naprawdę się rozkręci mówię wam niby harry potter jest już beznadziejny bo ma siedem części jednak ma fanów

Tak, masz rację transformers567, sam jestes fanem harrego pottera :P
Kolejne części Transformersów się rozkręcą :D:D:D

DawidPB94

sry, miało być sam jestem fanem harrego pottera. xD

DawidPB94

Jeśli im się uda połączyć jakość Fabuły z 1 części i Efekty z 2 TO 3 Będzie porostu wypas A później za 3-4 nakręcić 4 taką żeby nie odstawała od poprzednich i na tym zakończyć
Film jest przeznaczony dla młodych ludzi tak od 16-25 rok i dlatego opowiada o przygoda młodych bohaterów którzy wraz z autobotami ratują świat a w przypadku dalszych części będą już mieli po 30 i klimat filmu znacznie się zmieni na gorsze

Rao87

Moim zdaniem do Transformers 4 powinny być wątki z Optimusem i Megatronem , Samem itd...
a po czwórce powinni zmienić obsadę w robotach i w ludziach i nie byłoby
Sama itd... tylko nowa generacja tego filmu i wtedy mogą kręcić dalej , no maksymalnie do 7 części.

to by było to dupy jak coś do od 4 mogli by zacząć kręcić spin offy
albo na przykład remake albo prequel

parkqu

Słuchajcie tak naprawdę to może być jeszcze nawet i z 6 części transformerów tylko żeby były z jajem i żeby były naprawdę świetne!!!!!

Jeżeli nie zrobią kolejnych odsłon to będzie głupie zobaczcie ile fajnych filmów ma lub będzie miało kontynuację:
Ma powstać:
spiderman 4,5,6
mumia 4,5,6
piraci z karaibów 4,5,6
indiana jones 5,6,7,8
batman 4,5,6,7
sherlock holmes 2,3,4,5,6,7
harry potter 7 part 1, part 2 , 8,9,10
jurassic park 4,5,6
star wars 7,8,9 i 10,11,12
narnia 3,4,5,6,7
Więc czemu transformers nie może trochę pociągnąć?

No co ty gadasz, Harry Potter kończy się na 7 części.. (chyba) :P

Oj trochę za bardzo wszystkie plotki i pomysły twórców uznajesz za fakt oczywisty.To,że jakiś aktor,producent,reżyser czy jeszcze ktoś inny czasami w jakimś wywiadzie coś powie nie oznacza,że od razu z mety takie informacje są 100% będą realizowane.Masz pojęcie ile filmów miało powstać i nigdy nie powstało albo powstało kilka a nawet kilkanaście lat później niż początkowo zakładano?
Weźmy np SPIDER-MANA,fakt część 4 dostała,już zielone światło i w przyszłym roku ekipa wchodzi na plan filmowy,a Sony Pictures nie kryje się z tym, że planuje nakręcić drugą trylogię filmów o przygodach Człowieka-Pająka. Rozważane jest nawet zrealizowanie piątki i szóstki jednocześnie.A co na to,reżyser? - na chwilę obecną wykazuje zainteresowanie udziałem w projekcie. Jednak szybko dodaje, że będzie trzeba go spytać za dwa i pół roku, czy nadal ma coś do powiedzenia w tej historii,a więc albo zaangażuje się od razu w oba filmy, albo nie będzie reżyserował żadnej z kolejnych odsłon,czas pokaże.
PIRACI Z KARAIBÓW - reżyser trylogii od samego początku był przeciwny 4 części i powiedział,ze nie ma już nic nowego do powiedzenia w tej historii,za nim poszła dwójka głównych bohaterów,więc producenci zaczęli szukać innego reżysera.Na dzisiaj Johnny Deep ciągle się waha,producenci też już nie są tacy pewni,czy 4 część teraz będzie dobrym posunięciem,nawet FILMWEB o tym wczoraj informował.
BATMAN- tutaj są już zupełne plotki.Nolan po małej traumie ze śmiercią
Heath Ledgera wcale nie miał ochoty na kolejną odsłonę Batmana,dzisiaj mówi,że kolejny Batman może powstać tylko wtedy gdy powstanie naprawdę wartościowy scenariusz na miarę Mrocznego rycerza i znowu czas pokaże czy Nolan faktycznie zabierze się za realizację kolejnego Batmana.
INDIANA JONES - są plany dotyczące 5 części cyklu i dopiero pracują nad scenariuszem,jeśli uznają,że będzie dobry to jest szansa że kolejna odsłona dostanie zielone światło do produkcji.Spielberg ma pomysł,aby zrealizować jakby nowe przygody w stylu Indiana Jonesa w którym głównym bohaterem będzie Shia LaBeouf i byłby to nowy cykle już bez Harrisona Forda i w której to serii Spielberg będzie już tylko producentem a nie reżyserem.Ale to wszystko to na razie tylko pomysły które nie koniecznie wejdą w życie,jak zwykle czas pokaże.
STAR WARS,cóż od jakiegoś czasu George Lucas wspomina co jakiś czas zafascynowany technologią 3D,że fajnie by było nakręcić zupełnie nową trylogię Gwiezdnych wojen.Jednak nie zamierza już reżyserować i próbuje namówić do tego swoich starych przyjaciół jak Spielberg czy Coopola i jak zwykle to tylko pomysł i co z tego wyniknie?,zobaczymy.Studia filmowe,producenci,reżyserzy maja wiele planów i wiele z ich pomysłów nigdy nie ujrzy światła dziennego z różnych okoliczności.Wiele z tytułów które wymieniłeś to są tak nośne informacje,ze gdyby tylko jakieś studio oficjalnie udzieliło informacji,że na pewno powstanie choćby Indiana Jones,5,6,7 to informowały by o tym wszystkie portale filmowe na świecie.Na razie prawda jest taka,że mamy doczynienia z plotkami a nie faktami

FRODO33

Ja rozumiem że to tylko plotki tylko mówię że Michael Bay coś powiedział o następnych częściach transformers.
No ale czy nie wydaje się wam że Transformers 4 powstanie i wcale nie byłoby takie złe , i pewnie następne części dużo zarobią na moje oko:
Transformers 3 - 800 000 000 $
Transformers 4 - 500 000 000 $
Transformers 5 - 450 000 000 $
Transformers 6 - 400 000 000 $

transformers567_fw

Michael Bay nigdy nie wypowiedział się na temat Transformers 4 po za tym,że obecnie koncentruje się wyłącznie na realizacji trzeciej części.Zresztą wszystkie plotki ujął najlepiej sam Bay mówiąc,że to nie pierwszy raz kiedy w jego usta wkłada się słowa których nigdy nie wypowiedział.Bay oficjalnie na temat 4 części wypowie się w 2011 roku, studio zresztą też.

transformers567_fw

Jejku, twój kalkulator musiał zrobic kupkę z wisiłku.:| Jak to stary obliczyłeś?

_Garret_Reza_

To prawda że Michael Bay wypowie się na temat transformers 4 dopiero w 2011 roku po premierze trójki.Jednak wielu uważa że 3 część będzie ostatnia ale i tak mi się wydaje że transformers 4 powstanie, dlaczego z trzech powodów.
po pierwsze - Ten film tak wiele zarabia (a w naszych czasach coraz trudniej o dobrze zarabiający film) że producenci nie wyjdą ze studia ze założonymi rękami tylko będą chcieli zarabiać dalej.
po drugie - coś mi się nie wydaje że jedna trylogia jest w stanie opowiedzieć wszystkiego.Z resztą Michael Bay po premierze jedynki powiedział: "ten film dopiero się rozkręca".
po trzecie - Zawsze twórcy, reżyserzy,aktorzy zapowiadają trylogię a potem się okazuje że nie ma trylogii np:
Terminator - miała być trylogia i gdzie trylogia już wyszła 4 część , 5 zaraz dostanie zielone światło , a 6 już jest zapowiadana.
Piła - Też tylko trylogia a tu już jest 6 część.
Jndiana Jones - już w 2012 ma być 5 część , chociaż twórcy mówili co innego.
Spiderman - już pewnie nie pamiętacie jak po premierze 3 części wszystko miało się rozpaść: reżyser domagał się przerwy w świecie spidera a aktorzy pójść w świat, jednak wszystko się ułorzyło i planują 2 trylogię.
sami widzicie moge wymieniać dalej ale ten post miałby 10 stron.

rafal394

bay jest moim mistrzem, nie ma lepszego reżysera. Jak dla mnie to nich ten
koleś żyje 200 lat i kręci filmy przez całe życie w tym ze 20 części
transformersów.

mathman

Ja uwarzam że 4 część będzie albo w 2013 , lub 2014 ale bardziej mi się wydaje że w 2014 bo:
przy negocjacjach Michael Bay powiedział że po trójce zrobi przerwe i nie wie czy wróci do świata transformersów.No ale po co planować do przodu mamy przecierz jeszcze do obejrzenia 3.

transformers567_fw

Jak seria będzie dalej zarabiać to na pewno będzie więcej niż 3 części...

rafal394

na 3 czescie ponoc ma sie skonczyc. Michael Bay rzekomo cos MEGA szykuje. Ciekawe co, ekran w kinie wybuchnie ? heh beken.

nie ukrywam, ze czekam na ten film.

ezils

No zobaczymy ale jeżeli 3 odiesie sukces to będziemy mieli 4,5itd
tylko żeby nie były prequelami akurat transformers nie wyobrażam sobie jako prequela.