Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154349
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

W necie pojawiły się informacje o mozliwym podjęciu się produkcji T4 przez Spielberga...
Informacja wyszła z ust Tyresa Gibsona. Podaje ją kilka serwisów w PL i za granicą.

Wiadomo, że (przynajmniej na chwilę obecną) Shia definitywnie skończył z Transformersami. Jednak rola "człowieka" jest w pewnym sensie rolą drugoplanową.

Co myślicie o tym przedsiemwzięciu ? Jakie realne szanse na realizację no i kiedy ?
Może nie mówmy o fabule, ale wygląd samych robotów jest juz interesujący. Czy zostałby diametralnie zmieniony ?
Samych możliwości jest wiele - Galvatron, Unicron, MiniCony, Dinoboty, Rodimus Prime - możliwości jest wiele...

Proszę o dojrzałą dyskusję, a nie niepotrzebne przepychanki słowne :)))))))

frantic84

Tak naprawdę ludzie przecież chodzą do kina żeby zobaczyć akcje, efekty specjalne, a przede wszystkim zdolnych aktorów oraz piekne aktorki. Roboty stanowią głównym watek, ale tak naprawdę są tłem dla gry aktorskiej. Moim zdaniem Transformers 4 bez Megan i bez Shia to będzie kolejny niewypał. Tak naprawdę to Ci aktorzy przyciągali najwięcej osób. I co w tej 4 części będzie? Plastikowa blondynka wrzeszcząca i wyduszajaca z siebie niemrawo kolejne dialogi a zamiast Shii dadzą jakiegoś debiutującego małolata? A może akcja przeniesie się na Cybertron bez udziału ludzi i cały film będą walczyć roboty?

Moim tej chwili najskrytszym filmowym marzeniem jest, aby za 4 część zabrał się jakiś błyskotliwy rezyser (panu Bayowi i Spielbergowi już podziękujemy), namówił Megan Fox do powrotu oraz Shie poprosił o kontynuacje pracy. Ta para mogłaby ponownie podbić serca kinomaniaków, i pomogłaby Megan ponownie wrócić na usta wszystkich widzów. Akcja mogłaby - tak jak proponujecie - przenieść się na Cybertron. Taka wersja według mnie przyciągnęłaby do kin dużo więcej ludzi niż 3 poprzednie sequele i byłaby zwieńczeniem pięknej historii o walce Autobotów z Decepticonami.

ocenił(a) film na 7
Kubny_

Żebyś wiedział. Nakręcą Transformers: Nowa era, a akcję osadzą na Ziemi jednak w 2238 roku. Gdyby mi Shia odmówił udziału w kontynuacji, a ja chciałbym dalej jako producent trzaskać na tym kasę, tak właśnie bym zrobił. Zapytasz pewnie dlaczego przyszłość a nie preguel ? Głównie dlatego że preguel musiał by być bez ludzi, a ja sądzę że film z aktorami lepiej się sprzeda. Nara.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

W temacie pod Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking najlepszych efektów specjalnych w histori kina. Gdyby ktoś był zainteresowany zapraszam do głosowania. Nara.

ocenił(a) film na 8
Kubny_

Nie, zakończenia nie będzie. Dalej będą wałkować temat, potem zrobią od nowa część I itak dalej.

ocenił(a) film na 6
frantic84

4 ? czemu nie dla mnie mógło by być mawet 10 części byle by był optimus i inne autoboty ludzie po co , widzicie jak jedna aktorka(blondyna) potrafi pociągnąć w dół reputację filmu.

frantic84

Niech bedzie.