7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308617
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Chcialam się zapytać, tych osób którzy byli już w kinie, czy na ten film oplaca się pójść. Czytalam trochę teamtów na forum, i jak widzę, zdania są podzielone. Rzecz jasna, ja sama po obejrzeniu filmu mialabym wlasną opinię, ale slyszalam że to film dla dzieci, doroslych nie kręci etc.

użytkownik usunięty
Progresywna

jeju ludzie na temat gustów sie nie dyskutuje. Mam 26 lat i wymagam trochę od filmu. Uwielbiam takie produkcie jak np "Wichry namiętności", "Ojciec Chrzestny", Waleczne Serce" itp. jednakże po obejrzeniu "Transformers" nie mogę stwierdzić ze jest kiepski. Efekty naprawdę robią wrażenie i dlatego warto go zobaczyć. w ten dzień chciałem zobaczyć akcje i zobaczyłem. na filmie sie nie wynudziłem

użytkownik usunięty
Progresywna

STARY IDZ DO KINA NI EPATRZ NA TO CO PISZĄ IDIOCI MALKONTENCI "KONESERZY" "KRYTYCY" I "ZNAWCY" KINA SRAJ NA NICH IDZ DO KINA PO PRZEZYJESZ COŚ CZEGO JESZCZE ŚWIAT NIE WIDZIAŁ CZEGO ŻADEN CZŁOWIEK NIE WIDZIAŁ.

Dziwi mnie ta ludzka zawiść niektórych tu piszących - czy nei lepiej zamiast sie spinać denerwowac i prężyć - nie lepiej dobrze się bawić??

ocenił(a) film na 8

piszacy powyzej ma racje! po co sie klocic?!
ja wczoraj bylam na tym w kinie i nie zaluje czasem poprostu mozna obejrzec cos lzejszego czemu nie?
przeciez nie musisacie sie od razu wyzywac
w filmie podobala mi sie przede wszystkim muzyka oraz zdjecia mozna bylo sie tez posmiac a film wciagal do tego stopnia ze chcialo sie ogladac przez 2h 24min bez przerwy na kibelek(a z tym u mnie ciezko:P)
a wiec idzcie do kina i sami sie przekonajcie czy warto ;)

ocenił(a) film na 7
Progresywna

Kazy ma własne zdanie na temat filmu, i dobrze. Mi osobiscie film sie bardzo podobał, w kazdej minucie dzieje sie cos ciekawego.nie bede sie rozpisywac jakie to super efekty specjalne etc.. (bo sa super=D ) trzeba isc i zobaczyc-nalepsza rada.Samemu ocenic ile osob tyle gust. jak wyzej napisalam mi sie film bardzo podobal nawet ze wzgledu na same efekty specjalne ktorych jest naprawde wiele. sam watek ratowania ziemi tez jest fajny. dla mnie ma wielki plus w tym ze sa smieszne sytuacje,nie brakuje humoru co czyni ten film nie az tak powaznym i mysle ze to dobre, gdyby cała fabuła była "na powaznie" to film nie mialby takiego uroku:) cenie zdanie innych i o to samo prosze. pozdro dla wszystkich:)

użytkownik usunięty
Nerii20

Dokłaadnie ja siedziałem w kinie z palcem w buzi przez cały film jak 12 latek (jak miło było sie odłodzić przez te chwile) i gdyby nie te prześmieśne scenki pewnie bym sobei tega palca odgryzł.

Łezka sie zakręciła w oku kiedy Optimus powiedział "...jesteśmy tu, czekamy..." na jkoniec filmu. Przypomniałem sobie jak miałem lat mało mało :)

Jechaliśmy w trójkę do domu i przezywaliśmy całą drogę każdą scenę.
Czekam z niecierpliwościąna dvd.

ocenił(a) film na 9

Też czekam na DVD

Do załozyciela tematu

Nie chce cie obrazić ale założyłeś beznadziejny temat ponieważ wiadomo ze zdania beda podzielone nietkórzy powiedzą ze sie opłaca a nie którzy ze nie i co zrobisz?;/

ocenił(a) film na 9
Darth_Carnage

Też czekam na DVD

Film warty obejrzenia. Powtarzam to na tym forum już nie po raz pierwszy.

Na ten film trzeba iść z nastawieniem dużej ilości akcji i efektów specjalnych. Mi oto chodziło. Powiem więcej, nawet nie sądziłam że ten film będzie tak dobry jak jest! Przerósł nawet moje oczekiwania!

Jak już porównujecie filmy, to przynajmniej z tego samego gatunku.
SF z SF, a nie dramat/thiller z SF. Tak sie nie da.

Pzdr!

bananek0321

Wczoraj byłem w kinie na "Transformers" i powiem że tak genialnie zrobionych efektów to jeszcze nie widziałem sceny walki robotów znakomite . Gra aktorów bez zarzutów do tego sporo naprawde zabawnych scen . Film rwa 2 gosziny 30 minut ale przy tej produkcji czas niesamowicie szybko mija a wychodząc z kina żałowałem że już się skończyl bo obejrzałaem naprawde fajne widowisko ! Dla mnie 9/10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Progresywna

Kompletnie się nie opłaca, głupie to i nudne. Jedyne co jest dobre to to że można się pośmiać.

ZAMKNIJ SIE. Opłaca się bardzo chociazby ze wzgl na efekty

ocenił(a) film na 8
Progresywna

Sprawa jest dość prosta - Co rzadko się zdarza zwiastun bardzo dobrze oddaje to co jest w filmie, ja szedłem z mieszanymi uczuciami i nie żałuję, że się wybrałem. Do tego byłem z synem i obaj mamy podobne zdanie ? więc przedział wiekowy widza dość szeroki. Do tego dobrze zrobiony i co ważne przygotowany. Film o robotach a nie zapomniano realistycznie przedstawić umundurowanie i wyposażenie żołnierzy amerykańskich. Dużo by pisać ale pamiętali nawet o drobiazgach które są pomijane w filmach o wojnie.

ocenił(a) film na 10
Progresywna

Ja osobiście byłam zachwycona wychodząc z kina. To jest spełnienie moich dziecięcych marzeń :) Jak bym miała sobie wyobrazic jak miałaby wygladac ekranizacja bajki Transformers to wygladalaby wlasnie tak. Jestem pod ogromnym wrazeniem tego filmu. Zamierzamy z moim facetem pojsc jeszcze raz. No i zakupic film na DVD :)

ocenił(a) film na 3
flamma_2

http://pl.youtube.com/watch?v=gGQsthDNGW0

Cała prawda o Transformers..

ocenił(a) film na 10
Progresywna

no ten fil jest maks kozacki napoczatku troche smiechu potem ekstra idz do kina i sie nie zastanawiaj

ocenił(a) film na 10
Progresywna

Filmik rewelka musisz go zobaczyć tak jak wyżej pisano spełnienie dziecięcych marzeń efekciarski , śmieszny normalnie nie można się na nim nudzić na końcu seansu żałowałem tylko tego że się już skończył bo w innym razie mógłbym tam siedzieć całą noc i oglądać. Pracuje wypożyczalni filmów DVD oglądałem wiele filmów ale ten jest extra :) Pozdro all :)

ocenił(a) film na 9
jkwarciak

transformers jest super filmem. Pamietam jak w dziecinstwie obejrzalem pierwsza kinowke i do tej pory niektore sceny zostaly mi we lbie. Nie zabardzo rozumiem czego sie ludzie czepiaja. Jest to film czysto rozrywkowy i jako taki, jest to kawał dobrej roboty. Jedyne co mi sie nie podobalo to to, ze najpierw wyniesli tą kostke do miasta po to zeby potem ją odrazu z tamtad zabrac :| troche nie przemyslane. ale reszta, cud miod i orzeszki ;]

gorka3001

Byłam w kinie; może nic specjalnego, ale się nie nudziłam.
Śmieszne, że ludzie z powodu jakiegoś filmu, kłócą się, i posuwają się do tak prymitywnego sposobu dyskusji.
Zdziwiłam się, gdy zobaczyłam że moje jedno zapytanie już wzbudziło nową kłótnię.. A powinno się przecież szanować poglądy innych, ktoś lubi tego typu filmy, to dla niego są na pewno wyjątkowe..
Pozdrawiam ;]

użytkownik usunięty
Progresywna

Wiesz masz rację jesli chodziło by o kolejną część Spidermana czy Supermena. Bardzo lubie tych panów oglądać w akcji ale Transformers to coś estra, mega, super innego, wyczekiwanego, wytęsknionego przez fanów a przez zwykłych "szarych" oglądaczy niezrozumiany i często niedoceniany.

Moim zdaniem oprócz tego że jest to najlepszy film roku w swoim gatunku to jeszcze wzbudził najwieksze kontrowersje i gorącą dyskusję przyprawioną na ostro - samo to świadczy o dużym sukcesie filmu.

Pod innymi filmami nie ma takich kłutni jak pod szyldem Transformers a w myśl zasady że najgorsza krytyka jest lepsza niż jej brak uważam, że film odniósł sukces bo nawet zaffffcy i krytycy oglądali gdzieś tam pokątnie aby się przekonać czym to tak się fani podniecają :DDDDD

ocenił(a) film na 3
Progresywna

jesli mialbym kontynuowac znajomosc z osoba ktora ten film ocenila na wiecej niz 5/10 to bym zastanowil sie kilka raz, czy warto..

użytkownik usunięty
adunwad

Jeślimasz takie podejście do ludzi dziwie się że wogóle masz znajomych :)

ja daje 10/10 od początku i ten fakt jest niezmienny :DDD

adunwad

gratuluje podejścia do życia...

wypowiedź godna dzieciaka z przedszkola, w stylu:
"nie bawie się z tobą, bo nie oglądasz teletubisi"

nic więcej nie trzeba dodawać.
Żałosne i to jak cholera...

żegnam