7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308299
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Film właśnie się kończy na tvn-ie... ledwo dobrnąłem do końca, no ale żeby ocenić film trzeba obejrzeć go do końca.... zdecydowanie nie polecam wszystkim, którzy oczekują po filmach czegokolwiek poza efektami specjalnymi... dziwi mnie tylko tak wysoko ocena, ale wiadomo, że filmweb ostatnimi czasy się zinfantylizował...
moja ocena 3/10 i to jedynie za efekty specjalne, gdyż ten film to w sumie jeden wielki efekt specjalny.

ocenił(a) film na 9
mati_konin

avatar to film dla bab [melodramat scifi] 2/10 za to że udaje arcydzieło
transformers to film dla facetów [akcja scifi] 9/10 za rozrywkowe podejście do tematu w stylu "Powrotu do przyszłości"

ocenił(a) film na 3
aldo_apacz

hahaha normalnie zaraz z krzesła spadnę... twój umysł jak widzę pracuje dychotomicznie.... normalnie stary miażdżysz... powinieneś krytykiem zostać.... kupowało by się gazetę i czytało... nowy film Burtona... dla bab 1/10, Kusturicy... dla bab 1/10, Lynch... dla bab 1/10, nowy film z Segalem... dla facetów 10/10.... Gratuluję podejścia...

ocenił(a) film na 9
LUKA1985

czytaj ze zrozumieniem: "2/10 za to że udaje arcydzieło" nie dlatego że dla bab. porównywanie Lyncha do tego marketingowca camerona pokazuje twoją głupotę i ignorancję

ocenił(a) film na 3
aldo_apacz

a ty pomyśl nim napiszesz.... to naprawdę nie boli.... pokaż mi wywiad w którym Cameron nazwał swój film arcydziełem (nie tylko ten, ale którykolwiek). Poczytaj też o samym Cameronie, który jest jednym z współtwórców (razem z Lucasem) tzw. kina nowej przygody. Tworzy on filmy komercyjne, rozrywkowe i nigdy nie nazywa ich arcydziełami. Następnie przeczytaj definicję słowa porównanie... i powiedz kiedy użyłem porównania pomiędzy filmami Lyncha i "Avatarem".... na koniec idź do jakiegoś porządnego psychoanalityka bo wartościowanie sztuki na męską i żeńską może być przypadkiem jakiejś fiksacji libidalnej, bądź zaburzeń procesu indywiduacji...

ocenił(a) film na 10
LUKA1985

Luka, trzeba wyczuć ironie, a wtedy można dalej konwersować ;). Pisanie w moim imieniu że jestem głupi albo młody, pokazuje Twoją inteligencje, oceniając ludzi poprzez forum. Moge napisać post "JEB**** avatara, transformers sto na sto, jp na 100% itp" a mając skończone 4 fakultety. Kurde próbujesz być mądry ale Ci to nie wychodzi.

ocenił(a) film na 3
googler

dalej.... przeczytaj definicję słowa ironia i wyjaśnij mi kiedy takową zastosowałeś.... bo albom ja głupi alboś ty głupi...

ocenił(a) film na 9
LUKA1985

za to widzę jak bardzo ciebie boli krytyka avatara. o cameronie nie będę czytał bo mam go w d. Postawiłeś avatara na równi z linczem kilka postów wcześniej. To, że nie napisałeś tego wprost nie znaczy, że nie można tego tak zrozumieć. Z psychą też ok. dzięki za troskę.

ocenił(a) film na 3
aldo_apacz

Jak piszesz pod jakimś postem to starasz się na niego odpowiedzieć, a nie piszesz od rzeczy ... btw. kto to lincz ????

ocenił(a) film na 6
aldo_apacz

:/ Nie rozumiem Twojego zacofania. "Film dla bab", co to w ogóle za stereotyp, że melodramaty to idealny gatunek dla kobiety? Żyjemy w XXI w., a Ty wyjeżdżasz z takimi tekstami. Jestem "babą" i "Transformers" podobał mi się ze względu na efekty specjalne. Swoją drogą uwielbiam Sci-Fi i filmy akcji. Obaliłam Twoją całą "politykę"?

ocenił(a) film na 9
werlat

zastanów się w taki razie nad swoją seksualnością. Może pora zmienić płeć?

ocenił(a) film na 3
aldo_apacz

drugi raz powtórzę: z takim podejściem zastanów się nad wizytą u psychoanalityka.... może pomoże... na pewno nie zaszkodzi.

ocenił(a) film na 10
mati_konin

Realność we filmach skończyła się, kiedy nastał XX wiek. Z wyjątkiem paru filmów które są oparte na faktach, ale także często podkolorowane. Zmywam się pokój i pjona! Napiszcie pracę magisterską dlaczego optimus zamienil się w ciężarówke a nie w hummera.

ocenił(a) film na 8
mati_konin

Fabuła Transformers jest taka jak być powinna. Trudno się doszukiwać jakiegoś realizmu, czy powagi ;) Generalnie film oglądało mi się przyjemnie i to już kilkakrotnie. (3-4razy). Moja ocena to 8/10.

LUKA1985

porazka dla gimbusow, grzecznych dzieci, ktorym matka pozwolila laskawie z bonusem w nagrode siedziec dzisiaj przed tv zamiast do 20 to do tej 23 i ogladac ten syf, bo synek przypie*dolil 5 z matmy.

Emez

Powtarzasz się

ocenił(a) film na 10
Emez

Dojebałeś po całości ziąą, szkoda że nie poszedłeś spac razem z końcem filmu, starzy na nocce w robocie?

ocenił(a) film na 9
googler

Wczoraj oglądałam ten film po raz 3. Po pierwszym seansie dałam 9/10 i oceny nie zmieniam. Nie pisze się opinii na temat takich filmów po obejrzeniu ich w domowym zaciszu, w marnej jakości obrazu i przede wszystkim D Ź W I Ę K U! 32 cale i wbudowane głośniki to żadne warunki do oglądania i ... słuchania tego filmu. Jablonsky odstawił kawał dobrej roboty, podobnie jak reszta speców od dźwięku. Druga część nieco słabsza, ale pierwsza świetna. I na swoją ocenę w pełni zasługuje.

ocenił(a) film na 1
LUKA1985

Ja na miejscu Baya w ogóle nie przyznawałbym się do tego że wyreżyserowałem ten film, bo to wiocha że nie wiem.

ocenił(a) film na 8
Cryworld

Jasne wiocha.. Zrealizowanie bardzo dobrego filmu o robocikach;P Wiocha to 2 ga czesc i plany 3.. ale jedynka jest swietnym filmem rozrywkowym ;) i zadnej wiochy tu nei widze

ocenił(a) film na 7
aPosing

Film JAKO ROZRYWKOWY, jest najlepszym filmem jaki oglądałem. Ktoś tam mówił, że słabe efekty - pokaż lepszy. W tym filmie nie chodzi o fabułę, aktorstwo, tylko widowisko, po prostu gapisz się w ekran i nie zwracasz uwagi na człony filmu.