PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123444}
7,1 118 tys. ocen
7,1 10 1 118279
5,6 22 krytyków
Transporter 2
powrót do forum filmu Transporter 2

I dla ludzi o ograniczonej inteligencji. Sorry ale jak widze takie sceny jakie byly w tym filmie to mnie smiech razem z krwia zalewa. Nie wiem co myslec. Czy ten film probowal obrazic moja inteligencje czy po porostu stworzyli go tay genialnie producenci.

ocenił(a) film na 6
ReDevil_2

Cóż dla mnie był to film który miał byc po pierwsze efekciarski. Po drugie film mi sie od razu skojarzył z filmami jakie ogląda moja 11 letnia siostra: głupawi bandyci porywaja pieska a dzieci odbijaja go z rąk porywaczy. wystepuje jesen charakterystyczny czarny charakter który ma np. hak zamiast dłoni. Tutaj tym czrnym charakterem była panna która biegała w negliżu z dwoma pistoletami. A scena z bomba pod samochodem to poprostu żenada. W całym filmie podobał mi sie tylko początek. Akcja na parkingu była swietna choc troszkę przesadzona. No i potem podjazd pod szkołę i dzwonek:0 Odrazu pomyslałem ze to bank i jest napad a tu... szkoła:P Ogólnie fil do bani... Zawiodłem sie bardzo...

ocenił(a) film na 4
Lord_Of_Darkness

ja zawiodlem sie tylko tym ze gral tam dosyc dobry aktor(szofer) ktorego zawsze widzialem w ambitniejszych produkcjach. Tak wogole to film szybko ogladnalem i szybko go zapomnialem. Nawet sie nie zawiodlem bo nie mialem czym. Gdyby to byla jakas ambitna produkcja ktora w jakis sposob spartaczono to wtedy bym sie zawiodl. Jednakze To byl film tylko dla duzych dzieci.

ocenił(a) film na 6
ReDevil_2

Ten film ma taki być... Są filmy akcji i są filmy akcji! Tak samo jak i inne rodzaje filmów mają swoje 'podgatunki' że tak powiem. Tutaj miała być akcja i nic więcej... a nie żadne tam realistyczne sceny i co lepsze z życia wzięte. Dobra ściema nie jest zła. Jak w przypadku tego filmu i 99% innych.

3_Ohm_Back

Racja, ale trzeba przyznać, że film dla dużych dzieci.

ocenił(a) film na 9
ReDevil_2

A co czujesz na filmach James'a Bonda ?

Już wole oglądać to, niż filmy JB, gdzie każda scena jest naciągana do granic możliwości xD. Patrz np. Goldeneye :)

ocenił(a) film na 4
kjubersson

Wisz James Bond byl pierwwszym takim filmem. A wszysto co pierwsze to zawsze jest szybko akceptowane. Mozna powiedziec ze transporter jest jakos zwykla powielana kopie JB. Tak wogule to JB jest krecony z duzo wieksza klasaniz Transporter, no i nie ma tam az tak glupich scen. Oczywiscie nie jestem fanem JB rowniez.

ocenił(a) film na 9
ReDevil_2

Nie ma aż tak głupich scen xD. Proszę Cię xD. To już bardziej uwierzę w to że Jason ściągnął bombę tym hakiem niż JB dogonił w locie samolot, albo w najnowszej częsci na asfalcie zaczął koziołkować Aston Martinem (dodam, że takim autem to raczej niemożliwe), dostaje po jadrach 10 razy i sie jeszcze cieszy xD. Jak dla Ciebie w Transporterach są bardziej przesadzone sceny niż w JB to chyba oglądaliśmy nie te filmy.

ocenił(a) film na 4
kjubersson

sorry ale nie ogladalem najnowszego JB, i nie zamierzam predko to zrobic.

ocenił(a) film na 9
ReDevil_2

Ale akurat to z samolotem to z Goldeneye.

Ale takie rzeczy to nie tylko w najnowszym JB. Pozatym każdy film tego typu jest przesadzony jakby było wszystko zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa i fizyką to te filmy byłyby po prostu nuuuuudne :/, a przecież mają dostarczać rozrywki :).

PS. Nowy JB jest fajny tylko na poczatku i na końcu :P, środek w sumie nie jest potrzebny :P.

użytkownik usunięty
kjubersson

A ja uważam, cały ten Transporter 2, to jakaś marna, nieudolna podróbka Jamesa Bonda. Już nawet najgorsze filmy z tej serii wypadają rewelacyjnie przy obu częściach Transportera.

Nikomu nie polecam tego filmu, można się rozczarować.

ReDevil_2

Nie jest taki zły, dużo lepszy od pierwszej części. Temat jest tu potraktowany z dużym przymruzeniem oka i dobrze. Wyszedł calkiem niezły pastisz kina akcji. W jedynce jest mniej(co nie zmienia faktu, że dość mocno zapuszcza się w krainę fantasy) głupot, ale miałem wrażenie, że temat został tam potraktowany najzupełniej poważnie.

ReDevil_2

Transporter 1 byl spoko tez byl troche naciagneity ale nie tak bardzo jak 2
najbardziej chyba mnie denerwuje kiedy jeden koles rozwala 20 chlopa np (scena z wezem przeciwpozarowym czy w garazu ta pozniejsza gdzie przyjezdza taksowka )i ma tylko po starciu pot na czole albo co 20 minut przystawiaja pistolet do glowy a on wychodzi i tak z tego calo......a czy fil dla duzych dzieci? mozna go ogladnac z nudow albo dal zabicia czasu i tyle......

aroundthebend

w tymm filmie bylo troche scen sztucznych ale warto go bylo ogladnac chocby ze wzgledu na glownego bohatera (oczywiscie przystojniaczka) :D:D

ocenił(a) film na 2
sabina135

Ten film jest zrobiony dla dużych koncernów (w tym przypadku Audi ; reklama itp.) i dla widzów kalibru "sabina135" (wiadomo ocb) , a scena z 33 minuty i 35 sekundy przyprawila mnie o mdlosci i zmusiła do wyłączenia tego badziewia .. Szczerze powiedziawszy to mialem zakonczyc seans po 10 minutach , ale się zaparłem i powiedzialem sobie , ze musze zobaczyc , co tak naprawde ludziom podoba się w filmach tego typu ... Gdy wyłączyłem , ogarnął mnie pusty śmiech .. A tak poza tym to ostatni JB był dużo , dużo realniejszy niż ta szmira :/ .. czy kolejny tytuł tego kalibru np. XXX :/ żal!