PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34582}

Transporter

The Transporter
2002
7,3 275 tys. ocen
7,3 10 1 274556
6,2 32 krytyków
Transporter
powrót do forum filmu Transporter

Kilka błędów

użytkownik usunięty

Film jest OK, jednak udało mi się zauważyć kilka błędów. Mianowicie pierwszym z nich jest moment gdy dziewczyna jedzie na krześle po ulicy. Podczas zbliżenia widać że taśma, którą ma zaklejone usta jest cała a przecież wcześniej bohater filmu rozcinał tą taśmę aby dać dziewczynie się napić. Natomiast w póżniejszej scenie taśma jest już przecięta.
Drugi błąd: bohater wsadza dziewczynę do samochodu bez krzesła i odjeżdża lecz u niego w domu kiedy jadą windą on wygiąga dziewczynę z windy na krześle (na tym które rzekomo zostało na ulicy).
No i trzecia trochę niedopracowana scena to moment lądowania ze spadochronem na ciężarówce. LUDZIE!!! Przecież chyba żaden zawodowy skoczek nie potrafi przy lądowaniu zatrzymać się w miejscu (przy lądowaniu pod skosem).
Pomimo tych drobnych błędów uważam, że film jest super i naprawde warto go obejrzeć. Pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 9

re:
1) kobieta ma dziurę wycietą jednak jest ona bardzo slabo widoczna poniewaz tasma bardzo dokładnie si skleiła. musialbys zrobic mocne zblizenie w stopklatce zeby to stwierdzic.
2) nie zgadzam się
3) sprawe podeslalem do rozpatrzenie kumplowi który nalezy do jakiegos aeroklubu i grupy skoczków wystepujacych na pokazach.

użytkownik usunięty
WIDMO82

Błedy
Czemu się nie zgadzasz z moim drugim stwierdzeniem?

użytkownik usunięty

pkt 2
Ponieważ koleś wrzuca ją do bagażnika razem z krzesłem, Zastanawia mnie tylko to, że ona w czasie gdy ja wyrzucił na ulicy połamała pare kółek a później w domu kolesia krzesło ma wszystkie kółka, co widać m.in. w momencie gdy ją do siebie przyciąga. No ale cóż wszyscy popełniają błędy :)

użytkownik usunięty

sprostowanie
hehe mój błąd, kółek jednak nie ma w późniejszej scenie tylko słabo to widać :)

użytkownik usunięty

hehe sprawne oczko ;)
no prosze jacy panowie są uważni :D:D ok spoko jest to dla mnie sygnał że trzeba film oglądnać po raz kolejny :) nie ma problemu... ja sie w waszą dyskusje na razie nie włączę ale ajk obejrze to chętnie troche poplotkuje z wami na ten temat.pozdrawiam papa

użytkownik usunięty

Mati
Z taśmą miałem podobne wrażenie - nie pamiętam gdzie, ale w którejś scenie jest cała (pamietam, że myślałem wtedy, że po prostu nakleił jej nową)
Co do drugiego to e-e, pamiętam, że zwróciłem na to uwagę i wsadzał ją razem z krzesłem (ponieważ w rzeczywistości trudno byłoby włożyć takie krzesło do samochodu wyglądało to na samo oparcie, choć symbolizowało całość ;)
Ze spadochronem - to już jest dywagacja typu 'Czy to jest realne', nie wnikam w takich filmach ;)

Nastomiast mam wrażenie, że błąd był w innej scenie. Azjatka po upieczeniu ciastek wyjmuje dwa z formy i daje bohaterowi do zjedzenia. Gdy chwilę później ponownie wyjmuje formę, ta jest już pełna. Mogę się mylić.

ocenił(a) film na 9

objasnionka .. też o skoku
co do krzesła to sprawa jasna jest dla mnie i skończona
jak komus w głowie się kreci to własnie skonczyłem rozmowe z kumplem który nalezy do grupy skoczków szczecinskiej organizacji hehe http://www.tandemy.pl/ oraz cos tam jeszcze ma z http://www.aeroklub-szczecinski.pl/
Twierdzi ze jest to mozliwe.

Sprawa ciasteczek, hmm byłem najedzony kiedy ogladałem ten film w kinie i nie zwracalem uwagi wielkiej na nie, ale wydaje mi sie ze ona miała dwie formy na ciasteczka w piecyku.

użytkownik usunięty

Ciasteczka...
Niestety na ciasteczka nie zwróciłem uwagi więc nie mogę się wypowiedzieć na ten temat. Podrawiam.

ocenił(a) film na 6

coś do>>>
jesteś bardzo spostrzegawczy,czy każdy film oglądasz z taką dokładnością?????????
dzięki za te błędy, następnym razem jak będę oglądała ten film na pewno zwrócę na nie uwagę pozdrawiam