PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

6?

ocenił(a) film na 10

To smutne jak ocena tego na prawdę dobrego i klimatycznego filmu leci na łeb na szyję. Pamiętam jak niedawno ocena dryfowała w okolicach 7.1 ( w pełni oddająca wartość filmu). Teraz jest to 6.9, ale mimo tego mam wrażenie że nie na długo i zleci jeszcze niżej. Możecie mówić, że ocena na filmweb to nic i nie powinienem zwracać na to uwagi. No ale dajmy spokój odzwierciedla ona zainteresowanie filmem i zdanie większosci. To większość decyduje o popularności filmu, a nie jednostka. I większość potrafi doprowadzić do takiej sytuacji, że podobne filmy mogły by już nie powstać. Bo po co kręcić filmy w klimatach, które zwyczajnie są źle oceniane. A nawet jeżeli kręcić, to brak publiki powoduje pogorszenie jakości. Dlatego trzeba na to zwracać uwagę. Dlatego pytam. Dlaczego na prawdę dobry film s-f, oddający świetnie cyber klimat rodem z filmów jak "Łowca androidów", jest tak gnębiony? Ten film obiektywnie patrząc na prawdę zasługuje na 7.

ocenił(a) film na 10
szumu9

bo niestety duża część ludzi według mnie nie umie uruchomić wyobraźni albo nie zna też 1 części filmu. bo ludzie nie są wstanie sobie wyobrazić jak to może wyglądać w komputerze. ale wystarczy trochę pomyśleć że nawet nie wiemy co to za system komputerowy jest. w pierwszej części główny program sprawujące kontrole nad innymi był sztuczną inteligencją która rozmawiała z szefem encomu a nawet go szantażowała. więc tak samo jest z innymi programami funkcjonującymi w tym systemie. każdy jest jednostką która zna swoje role ale potrafi podejmować niezależne decyzje. bardzo wyraźnie jest to przestawione. mnie tylko ciekawi co się stało z rinzlerem/tronem po tym jak wpadł do wody i zmienił kolor. i tez czy quarra stała się człowiekiem po przejściu do naszego świata. bo zdigitalizować postać można ale czy stworzyć całe wnętrze człowieka z narządami już mnie zastanawia. oby wyjaśnili dużo w następnej części

szumu9

Film zasługuje na 7.2 jak nic.