PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Po obejrzeniu Tronu, i przypomnieniu sobie Avatara od razu nasuwa mi się pewna różnica....
Pandora to świat piękny, wyjątkowy, spokojny, nie jednolity, prowadzący się swoimi zasadami.
Świat sieci jest idealny, dokonały, przestrzenny i nieskończony.....

Jednak to świat w Avatarze nie pozwala nam o sobie zapomnieć i przyciąga, Sieć ma działanie wręcz odwrotne. Przyciąga, ale nie uszczęśliwia.......

Avatar prowadzi nas do innego świata lepszego, a Tron przykuwa naszą uwagę do naszej planety, jako czegoś wyjątkowego.....

Też mieliście takie wrażenie?

ocenił(a) film na 9
aniksia

Avatar mnie nudził, Tron jest arcydziełem 3D. Chyba tyle w temacie:) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5
DANIELEK

arcydziełem 3D w porównaniu do Avatara? Ciekawe...

ocenił(a) film na 8
aniksia

"Tron przykuwa naszą uwagę do naszej planety, jako czegoś wyjątkowego....." - zgadzam się w 100%.
dodam tylko ,że dla każdego kinomanika to pozycja obowiązkowa. Rzadko spotykane idealne połączenie muzyki i obrazu które wręcz porywają widza do środka komputerowego świata - w paru scenach czuć dreszcze biegające po całym ciele. Na pewno nie jest to film idealny - ale nie można przejść obok niego obojętnie, właśnie ze względu na grę muzyki i obrazu

ocenił(a) film na 10
yourmaster

tron miał dosyć duże przesłanie avatar tylko to żeby oszczędzać lasy i matkę ziemię ale jednak tron bardziej przypadł mi do gustu chociaż avatar był bardziej barwny i bajkowy

BigDadddy

bardziej idiotycznego wpisu dawno nie widziałem, oświeć mnie tumanie jakie to "duże" przesłanie ma tron, skoro avatar miał "tylko oszczędzać lasy i matkę ziemię"

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

tak jak większość ludzi... zauważył przesłanie, ale co z tego... to przecież dalej TYLKO lasy i ziemia ;/

arael6

niestety głupota niektórych nie zna granic, w końcu gierki komputerowe i filmy o tych gierkach dla wielu tumanów są priorytetem, a co tam planeta i lasy, po nas choćby potop

ocenił(a) film na 10
yourmaster

zgadzam się w 200%

ocenił(a) film na 9
aniksia

Świat trona jest jak dla mnie jak najbardziej ok, świat w którym wszystko ma dobry design jest modne i wszechobecnie króluje muzyka w klimatach daftpunka jest cudowny. Nie mówiąc już o zamiłowaniu do gier :) tyle ze świat trona jest stosunkowo mało różnorodny i dla tego na dluzsza mete bylby pewnei nudny. Miłym akcentem byla scena gdy flyn wyjął uszkodony kod z Quory a ten zmienił sie w jakieś żyjątko i odleciał ;p, pokazanie że sieć nie musi byc w pełni sterylna i jest taka głównie za spraa Clu.

ocenił(a) film na 8
miki19910723

"wszechobecnie króluje muzyka w klimatach daftpunka "
mały hint: muzykę do Tron:Legacy stworzyli ... Daftpunk, nawet możesz ich w filmie obejrzeć (w klubie Zuse'a za konsoletą)

ocenił(a) film na 10
MichuB_ten_pierwszy

również zgadzam się z pierwszą opinią.
Podobnie idąc na Avatara, szłam wiedząc że wszyscy o tym mówią i że niby to jakieś cudo jest, więc nie miałam za bardzo ochoty tego oglądać. Ale gdy poszłam na film byłam bardzo zadowolona że sie zdecydowałam, bo kraina - PANDORA - mnie urzekła. Urzekła mnie swoją magią. Idąc na TRON myślałam podobnie, ale ostatecznie film mi się bardzo spodobał :) Świetne efekty dźwiękowe i grafika

aniolek_266

Tyle że trona nie reklamowali bezczelnie że film zmieni moje życie i wątpię aby wydali jeszcze jakieś 5 wersji dvd (gdy już wydadzą xD ) a tak swoją drogą liczy się jaki jest film a nie ile zarobi, na drugą część avatara myślę że film zarobi gdzieś z 500 milionów na całym świecie i utrą nosa cameronowi, ludzie już wiedzą co ta za cuuudny świat pandory...

ocenił(a) film na 10
ericdraven1234

Pseudoautochton dawaj coś jeszcze cyberkozaku w realu frajerze masz do powiedzenia???

BigDadddy

Biedaczku nawet na konkretny wpis nie potrafisz odpowiedzieć. Jak piszesz, odpisuj merytorycznie, bo szczekanie na siebie nie ma sensu.

ocenił(a) film na 10
Pseudoautochton

również zaśmiecanie forum nie ma sensu

BigDadddy

pierwszy raz się z tobą zgadzam

ocenił(a) film na 10
Pseudoautochton

ale cel uświęca środki

BigDadddy

nie ma sensu już zaśmiecać forum

ocenił(a) film na 10
Pseudoautochton