PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96333
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Nie wiem jak wy ale mnie osobiście kwestia portalu i czasu przebywania w świecie wydała
się dosyć idiotycznie zrealizowana. Jest mowa, iż portal zamyka się po 1 milisekundzie czyli
po 8 godzinach w cyberświecie. Po rozmiarach miasta i jego wykonaniu itp. można
pomyśleć że ojciec Sama spędził w nim naprawdę sporo czasu. Czyli co, podłączał się do
maszyny, musiał wyjść ze świata po 8 godzinach, ponowne podłączenie zajmowało mu z
pewnością kilka sekund czyli w świecie mijały lata i znów był w nim przez 8 godzin? Jedyne
logiczne wytłumaczenie jest takie, iż będąc w jakimś ,,centrum dowodzenia" miał możliwość
kontrolowania czasu portalu.

Wiem że to dosyć marginalny szczegół filmu ale chciałem poznać wasze zdanie na ten
temat.

Marchel

Sam sobie odpowiedziałeś. To on był twórcą tego wirtualnego świata i miał nad nim pełną kontrole ;)

ocenił(a) film na 8
Nightforce

Nie do końca. Też miał ograniczenia. W końcu jak mu się zamknął portal to nie był w stanie go otworzyć z drugiej strony :)

Marchel

Ale mi chodzi o to, że mógł sterować całym światem od zewnątrz tak, by tam (na tym świecie) czas nie upływał tak szybko. Czas pomiędzy tymi dwoma światami upływał inaczej, a jego twórca nie mógł pozwolić sobie na to, by po spędzeniu jakiegoś czasu na ziemi w jego cybernetycznym świecie upłynęło kilka lat.

ocenił(a) film na 8
Marchel

Portal miał się zamknąć po jednym milicyklu:) A w czasie gdy Kevin Flynn był w naszym świecie całą robotę za niego "odwalał" CLU (miał przecież stworzyć świat idealny). Tak naprawdę, Kevin wpadał tam tylko raz na jakiś czas. Nie wiadomo w jakich odstępach czasu, bo nieznana jest długość cyklu (procesora?). W przybliżeniu jeden cykl w cyberświecie to rok w naszym.