Mianowicie dzisiaj wyszedł trailer gry batman arkham asylum a w niej grafika postaci, mimika itp wyglądała wręcz jak realistyczna, tak że avatar camerona się chowa i kwiczy. A co powiecie o jeffie bridgisie w tronie legacy? tu link do zwiastunu gry: http://www.gametrailers.com/video/vga-10-batman-arkham/708341
Trailer imponujący, jednak na pewno Avatar się "nie chowa", w Batmanie wygląda to jak podrasowany silnik z Beowulfa albo Final Fantasy.
Trailer bardzo dobry (świetny rendering, podobnie jak w trailerze do Mass Effect 3), ale zauważ, że nie było ani jednego ujęcia wymagającego bardziej złożonej mimiki postaci. Żadnych dynamicznych ruchów ust tylko trochę jęknięć, sapnięć, urwane słowa - mimo to jestem pod wrażeniem.
Czar jednak pryska pod koniec trailera - poziom mocno spada w dół i "who send you?" oraz "Hugo Strange" są wykonane nawet gorzej niż w trailerach Trona.
Co do porównań do Trona - już pisałem, że Digital Domian się kompromituje, jest po prostu słabo. W tym trailerze jest lepiej, a to mówi samo za siebie, bo to Tron będzie nominowany do Oscara za efekty...
Co do pisania "Avatar się chowa" - gohan, ty żałosny trollu, jak pojawi się coś, co pobije mimikę Neytiiri czy Jake'a z Avatara to dam ci znać. Na razie możesz wrócić do swojej nory.
Żebyś się tak nie podniecał, to mam dla ciebie inny trailer, tym razem nie upiększona, wyrenderowana animacja, ale filmik BEZPOŚREDNIO Z GRY wykonany zupełnie inną technologią niż tradycyjny mocap:
http://www.youtube.com/watch?v=5LfZq_OdU80
KAZIOO wypierdalaj, dla mnie avatar i pod względem efektów i fabuł to jedno wielkie nie porozumienie, lansowane na hit, okazał się wszystkim ścierwem, który zarobił na tym żę wcześniej do ludzi pustych był kierowany, co z tego że mimika jest dobra, o to w tym chodziło chyba nie? jak reszta to jakaś kpina, gdyby navi nie chodziło po komputerowym środowisku to by było tak jak na początku w labolatorium.
Gohan naprawde na przesadzaj, osobiście "Avatar" nie podobał mi się, lecz efekty specjalne w nim były cudowne. Nawet jeżeli nie ma orginalnej i cudownej fabuły to był prawdziwą ucztą dla oczu.