Witam,
Witam,
Chciałem założyć ten temat, aby wspólnie móc podyskutować o nowinkach/ domysłach, które co jaki czas wyciekają do sieci. Informacje zawarte w wątku mogą czasem zawierać informacje, które w znaczący sposób przybliżają treść fabuły filmu.
Osoby, które nie życzą sobie dowiedzieć o nich przed filmem ,proszę o nieczytanie powyższego tematu.
[SPOILER SPOILER SPOILER ]
1) Pierwsza informacją jaką można dowiedzieć się ze strony:
http://disney.go.com/tron/html/codex/tron-legacy/users.html#
Jest to, że Kevin Flynn poślubił Jordan Canas (graną przez Amy Esterle), która to zginęła w wypadku samochodowym, krótko po narodzeniu Sama. Film wydaje się zmierzać śladami gry Tron 2.0 W której Dr Lora Baines jest żoną Alana Bradleya. Ciekawostką (a pewnie raczej pomyłką na stronie) jest to, że obie panie mają identycznie nazwany program: Yori.
Cindy Morgan nie została potwierdzona w obsadzie filmu lecz chodzą słuchy (niestety chwilowo nie mam linku), że może w nim wystąpić (podobnie jak to miało miejsce z 4 częścią Indiany Jones gdzie informacja, że pojawi się postać Marion, została zdradzona tuż przed premiera filmu.)
Aktorka póki co razem pokazuje się z Brucem Boxleitnerem na wszystkich spotkaniach promocyjnych filmu podając się za "Panią Bradley"..
2) W zwiastunach można zobaczyć tajemniczą postać Rinzlera który jest prawą ręką Clu 2.0. Jako jedyny posiada da dyski identyfikacyjne, co może świadczyć o "podwójnej osobowości" a raczej, że jest podwójnym agentem?
Na razie istnieją dwie teorie na temat, kim jest ta postać: Kropki na klatce ułożone są w charakterystyczną literę T tak samo jak na stroju Trona w pierwszej części. Wskazywać może to, że jest to faktycznie Tron, który w wyniku przeprogramowania(?) przez Clu działa na jego usługach.
Osobiście jednak bardziej podoba mi się wersja druga: aktor grający tą postać to Dan Shor. Ten sam, który w pierwszej części zagrał postać programu RAM. Czyżby Kevin Flynn "wskrzesił" RAM-a, aby pomógł mu infiltrować poczynania Clu? Dla mnie bomba, jakby tak się rzeczywiście stało..
3) W sieci wyciekła 7 minutowa sklejka scen z filmu, którą można obejrzeć pod adresem:
http://www.jivid.com/?p=6786
Ogólnie filmik przestawia "pierwsze kroki" Sama w wirtualnym świecie i nie stanowi dużego "spoilera" dla filmu poza to, co widzieliśmy w zwiastunach. Jedynym dla mnie minusem, (który mogę wybaczyć, jeżeli film będzie dobry) jest to, że w odróżnieniu odpierwszej części "przekopiowany" Sam nosi KURTKĘ. Dopiero później dostaje odpowiedni strój.. Moim zdaniem, jako program powinien odraz pojawić się w odpowiednim "elektronicznym" uniformie, ale czas pokaże..
4) Na koniec postu: W sieci zaczynają pojawiać się licencjonowane (i nie) zabawki, koszulki i gadżety z filmu. Nie wiem jak wy, ale świecące frisbee stanowiące replikę dysku identyfikacyjnego to cos wartego uwagi! http://www.entertainmentearth.com/prodinfo.asp?number=SM6014385
Człowiek nie maszyna , popełnia błędy (szczególnie o tej porze). Jeżeli zdarzyła mi się literówka, błąd gramatyczny itp. Dajcie znać. ;) Uczymy się w końcu przez całe życie, a niewiedza to zło..