Disney opublikował 6-minutowy zlepek do rozpatrzenia dla akademii:
http://www.waltdisneystudiosawards.com/audio/tron-soundtrack.mp3
Brakuje tu tego pięknego motywu z "Am I not human?", ciekawe czy znajdzie się w soundtracku.
Fani elektronicznego Daft Punk będą zapewne w szoku i znienawidzą Daft Punk za te klasyczne, instrumentalne kawałki :P
Wielu już złożyło pre-ordery licząc na 100% elektronicznej muzy, a tu będzie zonk :D
Na Amazonie pojawiły się sample całego soundtracka - 22 utwory:
http://www.amazon.de/Tron-Legacy/dp/B004CF1PI0
REWELACJA!!!
Jak nie będzie nominacji do Oscara to wyciągam snajperę z szafy ;D
SUPER MUZA...długo czekałem, żeby Daft Punk coś nagrał i jest...dla saej muzyki obejrzę film...a potem obowiązkowo soundtrack na słuchawki
słychać, że jest dopracowane...mam ciarki jak tego słucham...kurrrrrr...dę ale muza
Masz już płytę w rękach czy dopiero zamówiłeś pre-order?
Bo z tego co wiem premiera płyty ma być 6 grudnia (wcześniej podawano błędnie 22 listopada)...
Jeśli już kupiłeś to napisz gdzie.
Daft Punk to mistrzowie w swoim fachu, nie wiem czy ktoś mógłby stworzyć lepszy soundtrack do tego filmu. Specjalnie przejdę się do kina, na odpowiednim sprzęcie i w połączeniu z obrazem powinno zrobić jeszcze lepsze wrażenie.
Czy tylko mi się wydaje że kawałek Recognizer przypomina motywy z soundtrack'a z Incepcji tylko trochę mniej klasyki a więcej elektroniki
Przypominać sobie może, ale trzeba pamiętać, że zanim zaczęto jakiekolwiek prace nad Incepcją to Daft Punk już miało dużą część soundtracka, jeśli nie cały, skomponowany.
Pierwszy publiczny pokaz próbnego trailera odbył się w lipcu roku 2008, gdzie pojawił się już jeden z utworów.
Kosinski opowiadał jak otrzymał wszystkie ścieżki w próbnych wersjach już bardzo dawno temu.
Najwyraźniej Incepcja ma ciut zerżnięty soundtrack z Trona, hehe :P
Na poważnie - podobne motywy pojawiały się już o wiele wcześniej i soundtrack Incepcji przez to tez nie był jakoś szczególnie chwalony przez krytyków, mimo że nieświadomej publiczności bardzo się spodobał.
Ciekawostka: muzyka ze zwiastunów Incepcji (te piękne brraaam itd. NIE jest autorstwa Zimmera, ani jego ekipy).