PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Daft Punk

ocenił(a) film na 7

Nie ma nominacji dla Daft Punk. Nieporozumienie jakieś. Wielka szkoda...

ocenił(a) film na 7
daliyah22

Bardziej mnie dziwi brak nominacji za efekty, generalnie trochę skrzywdzili ten film.

ocenił(a) film na 6
qgrudziaz

Jest natomiast "choćby" nominacja za montaż dźwięku na (niestety) pocieszenie... No cóż lekko krzywdzące, zwłaszcza, że Iron Man 2 też nie dostał nominacji za efekty... Trzeba członkom Akademii najwyraźniej słuchawki i okulary nowe kupić...
p.s. cóż za zgodność, ja także dałem notę 7/10 ;)

ocenił(a) film na 10
MegaTM

nominacji za efekty nie ma tego nie rozumiem, akademia spod znaku gwiazdy dawida woli mega efekty w medium eastwooda???
ale daft punk niestety skrzywdzony ... liczę na 127 godzin oby nie okazało się wielkim przegranym

daliyah22

Ani za muzykę ani za efekty -.-
co jak co ale tych kategorii byłam pewna. PORAŻKA.
A pewnie TRON i tak nie zdobędzie tego jednego Oscara i będzie lipa -.- (ale trzymam kciuki)

ocenił(a) film na 8
Ofeflia

Zgadzam się w stu procentach. Brak nominacji za efekty to w sumie mogę nawet zrozumieć. W końcu obecnie praktycznie każdy nowy film ma tak znakomitą oprawę, więc czasem trudno się dziwić, że jakiś został pominięty (co nie znaczy, że efekty w Tronie na to nie zasługiwały, wręcz przeciwnie, Alicję spokojnie w zestawieniu mogłyby zastąpić). Ale, że soundtrack nie dostał nominacji to już, jak to dobrze ujęłaś, PORAŻKA.
Po tym patrząc, szanse na Oscara za montaż dźwięku są niezasłużenie minimalne, i pewnie "przypadkiem" wszystko zgarnie Incepcja.

daliyah22

Tron powinien dostać nominację za efekty. Pominęli go tak samo, jak w tamtym roku "2012", który też nie dostał nawet nominacji.

ocenił(a) film na 7
daliyah22

No i co z tego? Przecież Oscar to nagroda motłochu, dla motłochu i przyznawana przez motłoch (może poza nagrodą za film nieanglojęzyczny). Już od dawna wiadomo, że przy wyborze nominacji do tej pożal się boże nagrody, liczy się to kto i ile ma kasy, wpływów i pseudo przyjaciół na których moża wywrzeć presję. Potem tylko liczą głosy oddane przez przedstawicieli tego półświatka i za kazdym razem wychodzi z tego kaszana, z której dystrybutorzy wyciągają kasę. Dlatego nie ma co żałować braku nominacji, bo My i tak wiemy swoje...i DP też wiedzą, że w normalnych warunkach taką nominację by otrzymali.

ocenił(a) film na 10
daliyah22

bo to francuzi, a hollywood nie lubi europy. a ja nie lubię ich oscarów

użytkownik usunięty
daliyah22

Też jestem w szoku. Rewelacyjna ścieżka dźwiękowa tak głęboko osadzona, zespolona z filmem,dopełniająca go i wciągająca widza przed ekranem... Efekty zapierające dech w piersiach, dla mnie to była czysta przyjemność oglądania tego filmu. Naprawdę nie rozumiem... :(