Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 97364
5,6 26 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Tron ma już ćwierć wieku a tu mamy sequel (pod wpływem mody na remake z `80?)
Spodziewałem się w kinie głównie dzieci tak do 15lat .
Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem że przychodzą ludzie w wieku 40-60lat (oczywiście 20-30 też było ale w mniejszości)
Jak myślicie jaka była grupa docelowa?
Czy film ma szanse na sukces kasowy (bardzo bym chciał) ?

Butcher_fl

Tez bylem tym faktem zdziwiony. Malo mlodszych osob bylo. Byc moze starsi widzieli 1 czesc, ze pofatygowali sie aby 25.12 pojechac na premiere wieczorem albo byli po prostu ciekawi jak to wyszko wyglada na duzym ekranie.

Moim zdaniem grupa docelowa to wlasnie nieco starsi ludzie. Dzieciaki nie skumaja tego filmu, to nie Avatar.
Ale zobaczymy! Pewnie bedzie tak, ze mlodsi przejda sie dla oprawy wizualnej i efektu "wow".

ocenił(a) film na 9
Butcher_fl

Pamiętaj również o tym iż dzieciaki nie mają pojęcia o dosie czy też nc... Dla nich istnieje Winda czy inny przyjazny system operacyjny. Nie zrozumieją tego echa przeszłości. Dla mnie to nie tylko film z efektami ale również swoisty powrót do przeszłości. Kuźwa jaki ja stary jestem...

McSpawn

kiedyś obejrzałam pierwszą część i bardzo mi sie podobała. sama mam 16 lat, więc również zdziwiło mnie to, że w kinie było mało osób w moim wieku i młodszych. Polowe kina zajmowały osoby w wieku 20-40 lat . wg mnie film dobry ;) i duuży + za muzykę .

ocenił(a) film na 9
Violettelle

Przyznam że muzyka odegrała tu bardzo ogromną rolę:). Prawdziwy majstersztyk:).

ocenił(a) film na 10
Butcher_fl

no to słabo u Ciebie z analizą :) jak mogłeś spodziewać się ludzi po 15 lat :) ????? dlatego ze to SF ? no słabo słabo... w przeważającej większości..to widzowie 20-40 przecież oni za młodu oglądali jedynkę a teraz chcą zobaczyć porównanie do nowej wersji albo jak ja mam 26 lat i lubię SF zwłaszcza w takim wydaniu :) hehehe nie chodzi o treść chodź wcale nie jest taka płytka jak "fani noża w wodzie" twierdzą :D jest proste przesłanie twórcy świat komputerów nie ma szans z ludzkim.. te widoki na koniec to co miało być ? zachwyt tej laski ISO... ale nie ten film nic nie przekazuje - nóż w wodzie RULZE ONLY!!!

Marscbl

Wiesz, ja mam 25, film dla mnie jest kultowy, wychowałem się na nim jak go puszczali w telewijzji jak miałem 10 lat może. Ale naprawdę nadal poważnie zastanawiam się czy iść na ten shit, zwłaszcza że 3D kosztuje więcej, a nie mam zamiaru shitu wspierać (a że i tak zarobili, to mają szansę się zrehabilitować cześcią trzecią na którą cierpliwię poczekam). Już wolę sobie odłożyć na kupienie płyty z muzyką :)