PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96393
5,6 30 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

http://uk.pc.ign.com/articles/113/1136656p9.html

Zobaczcie główna kategorię Film Roku na samym dole.
Inception
The Social Network
Toy Story 3
Tron: Legacy

Czyli film już widzieli. Podpisywali klauzulę poufności. Pozostałe filmy zbierają genialne recenzje i są Oskarowymi murowanymi kandydatami. Dla mnie The Social Network 10/10 a Incepcja 9/10. TS3 nie widziałem. Skoro tron jest z nimi wymieniany znaczy, że jest dobrze :D

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Zgadzam sie The Social tego roku u mnie najlepszy,Incepcja troche za bardzo zbajerzona(druga połowa natłok strzelanek,wybuchów).A jaki bedzie Tron?No w naszym wypadku to podejdzie pod nowy rok.

aronn

Dla mnie jak na razie:
1-The Social Network
2-How to Train Your Dragon
3-Shutter Island
4-Inception
5-Girl With The Dragon Tatoo

Wielu znakomitych filmów jak The Town czy King`s Speech jeszcze nie widziałem. Co do Incepcji to przydługa. Za dużo z tą żoną retrospekcji ciut. No i te wybuchy na siłę faktycznie wsadzone. Ale wydaje mi się, że Nolan musiał to zrobić, studio musiało sie uprzeć.Film świetny ale nie perfekcyjny.

Wojtek_dpo

Wytłumacz to światu, który okrzyknął Incepcję najwspanialszym, najdoskonalszym arcydziełem wszech czasów...

Kazioo

Przesadzasz.Zachwyty zasłużone ale czasem krytycy i widzowie robią swoje, żeby wreszcie kogoś docenili.Patrzcie co było z Benjim Buttonem.Najgorszy film Finchera a najwięcej nagród. Nolan już za Memento powinien dostać Oskara, potem za Mrocznego Gacka.

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Girl With The Dragon Tatoo a tego jeszcze nie było,chyba.A Shutter Island rzeczywiście zaraz po The Social najlepszy w tym roku ale ogólnie i tak słaby ten rok w porównaniu do poprzedniego...

Wojtek_dpo

Pierwszy pokaz przedpremierowy był chyba tydzień temu. Jako, że jest embargo to nie ma recenzji. Opinie się pojawiają, ale sugerowanie się nimi nie ma sensu. Lepiej poczekać na recenzje.

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Wojtek upewniasz mnie w świadomości że ten film będzie lepszy od nawet incepcji :D

Wojtek_dpo

Przestałem czytać listę po dwóch pierwszych pozycja:

Best Action Movie
The A-Team
The Book of Eli

pogieło ich, czy naprawdę nie ma niczego lepszego w tym roku w tej kategorii?

Co do trona to póki co zabiegi marketingowe.

Wojtek_dpo

Pierwsze wrażenia z pierwszego pokazu zebrane na stronce:
http://thefilmstage.com/2010/11/21/tron-legacy-screening-buzz-15-minute-behind-t he-scenes-video/

Jakby film dostał 80% na RT, to byłby to ogromny sukces artystyczny (jak na tego typu geekowy film) , ale mocno w to wątpię...