Mam rezerwację na jutro bo chciałem zobaczyć w końcu jakieś zaczepiste efekty specjalne, w końcu jakieś dobre 3d.. Ale jest taka rozbieżność zdań, że nie wiadomo czy wizualnie film daje radę. Trailery robiły wrażenie w kinie. Nie oczekuję cudownej fabuły od Disneya... Ale czegoś ładnego dla oka. Nadmienię, że bilet kosztuje 16 zł :D
To zalezy czego oczekujesz po filmie. Fabula denna, ale ladnie jezdza swietlocyklami. W sumie caly film nic sienie dzieje, zero wyjasnien czegokolwiek , jest bo jest.Efekty sa slabe , podniecanie sie nimi to jakies nieporozumienie - przyklad twarz jeffa bridgesa wyglada strasznie sztucznie i wogole psuje efekt . a stworzenie 3kolorowego swiata to naprawde zadna sztuka w dzisiejszych czasach. Ja osobiscie odradzam kazdemu i pisze tutaj zeby inni nie dali sie nabrac tak jak ja na ten film ;P
nie nabrałem sie bo wiedziałem że ide na trójkolorowy film..poza tym takie było zamierzenie od poczatku..taka specyfika tego filmu wiec nie wiem ocb...moze oczekiwałeś takiego przekolorowania jak w avatar? wszystko było w porządku...film mi sie naprawde podobał,jestem fanem gatunku więc może taki jest powód mojego zadowolenia..Jedynie te efekty 3d były słabe w wielu momentach ale jestem zadowolony z seansu.
Jeśli efekty to wszystko czego oczekujesz to możesz iść, bo parę akcji jest naprawdę ładnie zrobionych. Z drugiej strony świat filmu jest dosyć monotonny i pod koniec filmu zaczyna to trochę męczyć, ale to wiadomo już z trailerów i pierwszej części TRONa. Na dobre 3d nie masz co liczyć, efekt jest ledwo zauważalny. Fabuła jest strasznie denna.
Ogólnie nie polecam.
Moim zdaniem nie warto dla efektów. Jako że film się dzieje w świecie wirtualnym miałem nadzieje że efekty 3D to będzie popis lecz obecne 3D to powijaki. Lepiej obejrzeć spokojnie w 2D albo w domu. Sam film taki przeciętniak.
A ja polecam, ale tylko IMAX. Byłem na avatarze w imaxie i normalnym 3d w multi i różnica jest ogromna. Tak samo jest pewnie z Tronem, w Imaxie bilet kosztuje 27 zl ale efekty sa swietne, szczegolnie na poczatku gdy oko sie jeszcze nie zdążyło przyzwyczaić. Co do filmu, jesli brakowalo Ci jakiegokolwiek sf ostatnio, czy cyberpunkowego (bo mi brakuje) to jak najbardziej polecam. Film jest prosty, mily, przyjemny dla oka, swiat jest zrobiony rewelacyjnie, fabuła nie jest wcale taka zla (bo co tu mozna wymyslic innego), tym bardziej ze miała nawiązywać do jedynki. Taka baja, dla malych i duzych, a ze brakuje ostatnio filmow sci-fi, to ten jest bardzo dobry.