Film mimo słabego scenariusza powalił mnie oprawą wizualną i soundtrackiem! Żałowałem po jego obejrzeniu, że nie załapałem się już na jego projekcję w kinie 3D bo to dopiero byłoby coś gdyż efekty w tym filmie aż proszą się by je uprzestrzennić:) Muzyki tak dobrze dopasowanej klimatycznie do filmu nie słyszałem chyba od czasu Incepcji i Aniołów i Demonów:) Daft Punk odwalił kawał dobrej roboty bo soundtrack powala na kolana! Film mimo, że na wskroś nowoczesny to pachnie trochę latami 80'tymi co jest miłym akcentem i wielkim polem do popisu wyżej wymienionego Daft Punka by stworzyć wiarygodny obraz świata komputera w duchu lat 80tych i ówczesnego -troszkę naiwnego;)- pojmowania tajemnic skrywających się w krzemowej elektronice, 8-bitowej grafice i muzyce co mnie osobiście urzekło:) Film w HD robi mega wrażenie i właśnie w takiej jakości (+ ewentualnie 3D) polecam go obejrzeć by mieć pełnię wrażeń bo warto się czasami całkowicie oderwać od rzeczywistości i uciec w 8bitową "siatkę";)
Audiowizualny majstersztyk - podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Szkoda jedynie, że treść pozostała daleko w tyle. Nie w tym rzecz, że fabuła była słaba. Co zabiło ten film to jego tempo. Początek filmu do genialne sceny walki na dyskobole i wyścigu motocyklowego. W dalszej części, film ten niewiele ma do zaoferowania. Poza wybitną muzyką, o czym zresztą napisałeś. Polecam soundtrack z filmu oraz album Daft Punk - Tron: Legacy - Reconfigured. Zawiera świetne remixy kawałków z sountracku.
Moja opinia jest podobna. Muzyka i obraz świetnie współgrają, film pod tym względem jest istnym majstersztykiem. Brylancik.
Ocena 4/10 za Olivie i Ducati bo jestem fanem ich obojga. Podczas oglądania nie bawiłem się tak jak powinienem, akcja jaj mi nie urwała a efekty wcale nie powalają na kolana... Zawód ogromny
Popieram w zupełności, audiowizualny majstersztyk! Mimo że nigdy nie byłam fanem muzyki elektronicznej, do tej pory z chęcią wracam do ścieżki do tego filmu, jest po prostu genialna, inaczej nie da się jej określić i już!
Tron - Legacy, cudo audiowizualne. Czasami w kinach są powtórki filmów np Hubble 3d, Drive na którym byłem ponownie w Krakowie. Z chęcią bym się wybrał na Tron. Pamiętam taki utwór elektroniczny, którego nie ma w soundtracku. Motyw jak reanimowali Quorre i rozmawiali między sobą. Świetny podkład, gdzie tego posłuchać?