PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96331
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

OPLUTY

ocenił(a) film na 2

Czuję się opluty tym scenariuszem: jako widz, jako kinoman, ale przede wszystkim jako homo sapiens.

ocenił(a) film na 10
zatracony

Gdyby chcieć opowiedzieć historię powstania świta, tak aby była z niej efekciarska bajka... Jednocześnie aby metafora była załapana - wpleść w nią religijnej elementy tradycji zachodniej kultury ... to jak można było by to zrobić lepiej (skoro widzowie z za oceany lubują się w prostocie). Jak patrzy się na kinematografię pod tym kontem, filozoficzne zawiłości upraszcza się do możliwie krótkich dialogów. Cóż już z tym się oswoiłem (film musi być też dla widza który patrzy, a nie myśli -słyszy, a nie słucha, tj. nie rozumie symboli, aluzji, nie czyta między wierszami, czyli dla pokolenia wychowanego na obrazkach).

zjonizowany

Konto to ty możesz mieć w banku; a na coś patrzeć - możesz pod kątem ...

użytkownik usunięty
zatracony

Są takie rzadkie momenty, kiedy zastanawiam się nad ludźmi klecącymi takie potworki - kim oni są? pensjonarkami z wodogłowiem?

ocenił(a) film na 2

Przetłumacz swoją wypowiedź na język polski proszę

użytkownik usunięty
zatracony

A co tu jest do tłumaczenia? Uważam twórców filmu za SKOŃCZONYCH IDIOTÓW!!!

ocenił(a) film na 2

No i się wyjaśniło, bo miałem wrażenie, że piszesz o mnie. A tu okazuje się, że podzielasz moje zdanie. Rąsia:)

ocenił(a) film na 8
zatracony

I zapewne ogladając Ewolucje planety również poczułeś się opluty?

ocenił(a) film na 2
aronn

Minimalnie mniej

ocenił(a) film na 8
zatracony

ha..ha..ha...

ocenił(a) film na 10
zatracony

Wyjdź

ocenił(a) film na 8
zatracony

Czuję się zniesmaczony twoim wpisem którym mnie wręcz obrzygałeś

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Hahah dobre

zatracony

Jak dla mnie to film fenomenalny, ale nie będę tłumaczył dlaczego, bo nie możesz tego zrozumieć - zapewne przez różnicę wieku... :)
Tak, musisz też mieć w życiorysie długą wspólną drogę z komputerami, aby docenić jak dobrze ten film został zrobiony...
A muzyka? Za sam Daft Punk należy się już połowa z 10 gwiazdek...
Ehhh, szkoda gadać...
Pozdrawiam
:)

ocenił(a) film na 2
dia8el

Kolego, ja pamiętam jeszcze bardzo dobrze czasy Atari i ZX Spectrum, więc mam w życiorysie prawdopodobnie o wiele lat dłuższą drogę z komputerami niż ty.
A ten film to dno

zatracony

Cóż, masz święte prawo do odmiennej opinii :)
Może możesz mi polecić jakiś film takiego gatunku, który wg Ciebie zasługuje na 10?

PS:
co do Atari i ZX.. ach....też mam ten kawałek drogi za sobą ;) A strojenie głowicy na C64?
To były czasy...
hahahah

ocenił(a) film na 7
dia8el

Drogi zatracony. Film tragedią nie jest. Za kostiumy, gre aktorską, muzykę, i ogólne wykonanie techniczne należy się to 5. Gdyby podobała Ci się fabuła to spoko dajesz więcej lub mniej jesli sie nie podobala. Fabuła była przewidywalna i nieco nonszalanca. Ale było też wiele dobrych aspektów. Dawanie 2 tylko za to, że scenariusz kijowy jest dowodem, że ludzie oceniać nie potrafią, bo dają 2 jak fabuła im się nie podobała, a 10 jak była cudowna, omijając cały warsztat filmowy.
A teraz dia8el mówiąc, że za Daft Punk nalezy się 5 stajesz się nielepszy od tego z którym chcesz dyskutować. Mozesz być fanem itd. ale nie samą muzyką film żyje pamiętaj o tym.

ocenił(a) film na 2
dia8el

eXistenZ Cronenberga - bez fajerwerków, bez efektów, a jednak pokonał IMO Matrixa, zresztą premiera była miesiąc wcześniej hehe - kwintesencja filmu o grach. Klimat gęsty tak, że można kroić nożem.

ocenił(a) film na 4
dia8el

Co to znaczy "należy się"? Czy każdy musi lubić Daft Punk? Czy wiesz , że ludzie mają różne gusta muzyczne?
Niby masz sporo lat, a wypowiedź niczym u zombie ze smartfonem w łapie przez 24 h na dobę... Ponadto to, że Ty sobie ustaliłeś , że za muzykę dajesz 5 gwiazdek dotyczy tylko Ciebie. Z całym szacunkiem, ale każdy ma prawo mieć własne kryteria oceny i doboru gwiazdek.