PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Na filmie byłam jako opiekun wycieczki gimnazjalnej, i muszę powiedzieć, że jedyne co było w nim dobre, to to że zamiast rozlanej krwi, zostały zaserwowane nam martwe piksele w które wszyscy się zmieniali. I z plusów, to by było na tyle, bo choć osobiście bardzo lubię film sf i sensacyjne, ten niczym mnie nie zaskoczył, a wręcz znudził. Efekty specjalne, owszem były bardzo dobre, ale to nic niezwykłego w naszych czasach, natomiast sama akcja i przewidywalność filmu strasznie męczyła. Po wszystkich trailerach i zapowiedziach spodziewałam się dużo więcej...

ocenił(a) film na 8
katalonka

Bo jesteś jedną z tych panien , które kiedyś śmiały się z kolegów wymieniających się grami, a komputer to dla was był obciach. A teraz sami nie możecie obyć się bez komputera , facebooka itp.
Ten film zawiera całą otoczkę informatyczną, której nie rozumiesz a która ewoluowała na przestrzeni ostatnich 30 lat.

ocenił(a) film na 5
ciosina

Tak dla wyjaśnienia: nigdy nie wyśmiewłam się z kolegów i nigdy nie uważałam, że komputer to może w ogóle być obciach. Masz jednak rację, że jestem teraz bardzo przywiazana do komputera, a chyba raczej do internetu. A jeśli w tym filmie była jakaś otoczka informatyczna, to reczywiście jej nie zauważyłam i dlatego film wydawał mi się, po prostu, trochę nudny.

ocenił(a) film na 8
katalonka

Zastanawiam się czy jesteś za stara czy za młoda żeby pamiętać TRONA z 1982 który był prekursorem "Dziedzictwa" wtedy twój osąd nie byłby taki jednostronny, poza tym fajna muzyka mnie ten film oglądało się z przyjemnością... poza tym była to podróż sentymentalna w czasy VHSów...

ocenił(a) film na 7
Anja_Sfinikter

Sam film średnio mi się podobał. Byłam w kinie na wersji 3D i stwierdziłam, że mogłam lepiej wydać pieniądze za bilet. Może jestem ślepa, ale nie zauważyłam wielu efektów 3D. Natomiast powaliła mnie muzyka z tego filmu. Jest niesamowita! (Z przykrością muszę powiedzieć, że TRONA z 1982 roku nie widziałam, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni ;D)

ocenił(a) film na 8
blondgirl93

Właśnie dlatego pojechałem do kina IMAX w Berlinie. Podczas gdy w Multikinach serwują wszystkim pseudo 3D i wyciągają za to kasę od ludzi, to w IMAX'ie dostajecie efekty 3D w każdej sekundzie filmu, do tego ekran największy w Europie i nagłośnienie godne tego kina. To nie jest moja wyimaginowana autosugestia, że IMAX jest lepszy - najlepiej przekonajcie się sami, nie będziecie żałować. A Tron Legacy tylko w takich kinach powinien być w 3D pokazywany. Wtedy robi bardzo duże wrażenie, 100x większe niż w Multikinach.

ocenił(a) film na 7
jabba9

Tak zgadzam się... również zgadzam się z blondgirl93 , że efekty 3d praktycznie były niewidoczne. Już więcej efektowne było parę reklam przed filmwem, które również były w 3d. A multikina, no cóż trzepią niezłą kasę na tym 3d, którego praktycznie nie ma.