PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96331
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Chciałbym z góry powiedzieć, że szkoda mi osób, które nie poszły na ten film do IMAX'u. W TV to nigdy nie będzie dawało takiego efektu. Za pierwszym razem gdy widziałem ten film, byłem pod wpływem THC :D walnąłem z kolegami dwoma po 2 wiadra i pojechaliśmy. Scena w której SAMspierdziela na motorze przed gliną tak mnie wgniotła w fotel, że nie mogłem oddychać. Załączyła mi faze na cały film. Muzyka? Cudo!! Majstersztyk! Ciarki miałem przy co drugim utworze. Efekty specjalne? Myślę, że jest to rewolucja na poziomie pierwszego matrixa. Fabuła nie była dla mnie ważna. Byłem pod takim wrażeniem całości, że poszedłem na ten film jeszcze 3 razy. Za każdym razem pod wpływem. Będzie to film który zapamiętam do końca życia :)

ocenił(a) film na 7
vajron

ROTFL :)

vajron

Pal więcej HaHa . Jak dla mnie film słaby ,ale jak widać gusta są różne pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
vajron

Tu się zgadzam: obejrzeć TRONa 2 w IMAXie to niezapomniane przeżycie. Zwłaszcza w końcówce, efekty porażające perfekcją i na dodatek genialna muzyka w najlepszej jakości dźwięku. Na dwie godziny przeniosłem się do zupełnie innego, magicznego świata. Miałem tak może przy okazji trzech, może czterech filmów. Scenariusz faktycznie dość słaby, ale zupełnie się nad tym nie zastanawiałem podczas seansu, tylko pochłaniałem całym sobą doskonałe obrazy i sprzężoną z nimi, jakby w jedną, fantastyczną całość muzykę. Technicznie: 10, fabularnie: 5, średnia 7/10. W sam raz.

Robert_Sawyer

Dodałbym do: Technicznie: 10, fabularnie: 5, Wrażenia 15. wtedy średnia wychodzi 10 :)

ocenił(a) film na 8
vajron

Dałbym 7+/10 ale za K A P I T A L N Y soundtrack podwyższam do 8-/10 :)

kibic

Nie rozumiem czemu daft punk nie dostało za to oscara. W sensie: nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem.

ocenił(a) film na 8
vajron

Pal licho samą nagrodę-osobiście byłem ogromnie zawiedziony, że nie dostali nawet nominacji ! :O

kibic

Mocni byli kandydaci i dlatego pewnie.

ocenił(a) film na 8
piczympoom

Możliwe. Ale liczyłem, że Akademia doceni tak niezwykle udaną mieszankę muzyki klasycznej z elektroniczną i podaruje Daft Punk tę nominację.Ten soundtrack to naprawdę kawał dobrej roboty-nie wiem czy znajdzie się jakaś ścieżka z filmu podobna to tej z nowego Trona .Tym bardziej liczyłem na ową nominację, gdyż kiedyś już Akademia pokazała, że potrafi docenić coś świeżego wręczając w 2003 roku statuetkę dla Eminema za najlepszą piosenkę("Lose yourself" z "8 mili").Swoją drogą dziwna sprawa też, że Tron nie dostał nominacji za efekty specjalne... Podobno nawet ludzie z branży,którzy pracują nad efektami w filmach byli bardzo tym zdziwieni...

kibic

Pierwsza, rewolucyjna częśc Tron również została olana, a wprowadziła zupełnie nowe standardy. To była porażka akademii, a w tym roku Tron Legacy zasłużył na nominację za efekty zamiast Medium gdzie w tylko jednej scenie były one użyte wyraźnie. Na nominację zasłużyły efekty lecz w Incepcji mimo to są ciekawsze. A soundtrack Daft Punk na prawdę świetna robota, która daje filmowi 80% nastroju.

ocenił(a) film na 8
piczympoom

Słyszałem, że Tron z 1982 został olany przez Akademię (właściwie to zdysklasyfikowany) właśnie przez to,że do tworzenia efektów specjalnych użyto komputerów i uznano za niesprawiedliwe aby ten film rywalizował z innymi, w których efekty specjalne były tworzone za pomocą bardziej klasycznych metod. To jest śmieszne ;D

kibic

Tym bardziej śmieszne, że od 1991 każdy nagrodzony film zawierał efekty komputerowe:P Powinni Tron'owi dac po latach jakiegoś Oscara honorowego chociaż.