spoko, tylko mogli dać trochę wcześniej, bo po całym tygodniu mogę być zmęczony i nie dotrzymam...:D
Dwie strony medalu:
1. Skamieniała TVP puszcza tak nietypowy (aczkolwiek świetny) film jak TRON i robi to raptem nieco ponad 1,5 roku od premiery?! Imponujące.
2. Premierę takiego filmu robi w piątek o 21:45(!) a pewnie za miesiąc po raz entyi puszczą Piratów z Karaibów jako megahit w sobotę o 20:00.
W tym przypadku nasze narodowe narzekanie jest na miejscu..
1.to i tak szybko jak na warunki TVP.
2. ja mam dekoder z nagrywarką więc żadna pora na emisje mi nie straszna - i tak pewnie obejrzę w sobotę wieczorem.
co do pory emisji to mnie w czasach sprzed dekodera ;p najbardziej wkurzało to że na prawde dobre koni jest puszczane w godzinach 23-1 rano i to najlepiej w środę..... nie wiem kto to oglądał - ludzie pracy i szkoły raczej nie mieli siły , a emeryci również dawno w łóżeczkach (chyba że któryś cierpiał na bezsenność).
Zgadzam się z Tobą.
Skoro już mają do puszczenia taki prestiżowy film i to w tak krótkim czasie po premierze, to mogliby na tym zarobić, ale najwyraźniej nie zamierzają skorzystać z takiej okazji puszczając go tak poźno... W ogóle dowiedziałam się o tym, że to "leci" dopiero w piątek na 2h przed seansem. Dziwi mnie to- powinni zapowiadać go już od połowy miesiąca, tak jak to robią z innymi filmami, takimi właśnie, jak "Piraci z Karaibów", które puszczają piąty raz...
Nie rozumiem. 21:45 nie jest taką późną godziną, a w piątki nawet po 23 jestem w stanie obejrzeć jakiś film. Myślę, że film leciał o dogodnej porze, bo w piątek każdy ma czas na oglądanie.
No ale o 20 się zwykle "hity" puszcza i o tej godzinie jest największa oglądalność, a więc i najwięcej na tym telewizja zarabia :D
zgadzam się Tobą, bo jeśli patrzeć z perspektywy czasu letniego to godzina 20 to jeszcze dzień, ale tak czy owak dla mnie trochę za wcześnie więc nie wiem czemu takie zamieszanie wokół pory emisji....?
No właśnie. Film trwał do godziny 24:00 i nie wierzę, że większość chodzi spać przed północą. Ja lubię w piątki późnymi wieczorami zasiąść sobie przed telewizorem i coś obejrzeć. Uważam, że godzina o której leciał film nie jest wczesną ani późną godziną tylko taką w sam raz, więc narzekanie na porę jest bezpodstawne.
Mimo, że oglądałem to chętnie jeszcze raz obejrzę. W HD na pewno będzie ładnie to wyglądało.
Prosiłabym o oświecenie, bo mam "mały" dylemat. Czy ten film ma jakieś powiązania z "Grą o Tron" (z czym również nie miałam do czynienia)? Ja nie w temacie, a zaciekawił mnie opis filmu i jestem skłonna obejrzeć...
Pozdrawiam.
Trochę się szokłem że telewizja polska serwuje nam tak nowy film.
Planowane są jeszcze jakieś premiery w najbliższym czasie na TVP czy to jednorazowy wyskok ?
Też mnie to zdziwiło, rzucają się na takie filmy, a na mecze reprezentacji nie mają xd
Ja też się cieszę, że taka stacja jak TVP puszcza nowe filmy. W tym roku już były takie niespodzianki. Ciekaw jestem kiedy będzie jakaś następna nowa produkcja. Swoją drogą oglądałem ten film drugi raz i po raz kolejny byłem zachwycony. Efekty specjalne w tym filmie są świetne. Sam film również :)
Pierwszy raz oglądam ten film i moim zdaniem TVP zabiła w nim to co wg recenzji miało być najlepsze czyli muzyke. Jak dla mnie jest za bardzo wyciszona w porównaniu do lektora.
Dokładnie tak ! A muzyka miażdż system :] Też oglądałem już chyba z 10 raz film jest absolutnym arcydziełem ! Pozdrawiam :]
Film zaskakująco dobry, widząc logo Disneya nie spodziewałem się cudów, a tu proszę. Zgadzam się co do jakości muzyki - wyborna, idealnie podkreślająca klimat świata w filmie, nie narzucająca się. Scenariusz miejscami dziwaczny, ale ogólnie miłe zaskoczenie.
Może sam film nie jest jakimś wielkim arcydziełem... chociaż faktem jest to że ogląda się go naprawdę dobrze i wygląda dobrze... jeśli nie "znakomicie" kwestia scenografii i efektów.... to muzyka zasługiwała na miano Oscara ... nie mam sumienia ocenić go z byt wysoko, ale film nie wątpliwie ciekawy i jeden z bardziej lubianych w mojej opinii ... i ten klimat po pierwszych paru minutach ..odczuwa się tego ducha lat 80+
Zgadzam się z roots_2 , dodam iż film ciekawy i taki odrobinę inny od filmów , które można obecnie oglądać :)
Pozdrawiam!