PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96331
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo
hr_dooku

Oczywiście Ja. Super!!!

hr_dooku

spoko, tylko mogli dać trochę wcześniej, bo po całym tygodniu mogę być zmęczony i nie dotrzymam...:D

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Ja na pewno. I jeszcze w HD :D

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Dwie strony medalu:

1. Skamieniała TVP puszcza tak nietypowy (aczkolwiek świetny) film jak TRON i robi to raptem nieco ponad 1,5 roku od premiery?! Imponujące.
2. Premierę takiego filmu robi w piątek o 21:45(!) a pewnie za miesiąc po raz entyi puszczą Piratów z Karaibów jako megahit w sobotę o 20:00.

W tym przypadku nasze narodowe narzekanie jest na miejscu..

ocenił(a) film na 7
Robson_77

1.to i tak szybko jak na warunki TVP.
2. ja mam dekoder z nagrywarką więc żadna pora na emisje mi nie straszna - i tak pewnie obejrzę w sobotę wieczorem.

co do pory emisji to mnie w czasach sprzed dekodera ;p najbardziej wkurzało to że na prawde dobre koni jest puszczane w godzinach 23-1 rano i to najlepiej w środę..... nie wiem kto to oglądał - ludzie pracy i szkoły raczej nie mieli siły , a emeryci również dawno w łóżeczkach (chyba że któryś cierpiał na bezsenność).

ocenił(a) film na 6
Robson_77

Zgadzam się z Tobą.
Skoro już mają do puszczenia taki prestiżowy film i to w tak krótkim czasie po premierze, to mogliby na tym zarobić, ale najwyraźniej nie zamierzają skorzystać z takiej okazji puszczając go tak poźno... W ogóle dowiedziałam się o tym, że to "leci" dopiero w piątek na 2h przed seansem. Dziwi mnie to- powinni zapowiadać go już od połowy miesiąca, tak jak to robią z innymi filmami, takimi właśnie, jak "Piraci z Karaibów", które puszczają piąty raz...

ocenił(a) film na 8
Margaret00

Nie rozumiem. 21:45 nie jest taką późną godziną, a w piątki nawet po 23 jestem w stanie obejrzeć jakiś film. Myślę, że film leciał o dogodnej porze, bo w piątek każdy ma czas na oglądanie.

ocenił(a) film na 6
looki14

No ale o 20 się zwykle "hity" puszcza i o tej godzinie jest największa oglądalność, a więc i najwięcej na tym telewizja zarabia :D

looki14

zgadzam się Tobą, bo jeśli patrzeć z perspektywy czasu letniego to godzina 20 to jeszcze dzień, ale tak czy owak dla mnie trochę za wcześnie więc nie wiem czemu takie zamieszanie wokół pory emisji....?

ocenił(a) film na 8
miki19

No właśnie. Film trwał do godziny 24:00 i nie wierzę, że większość chodzi spać przed północą. Ja lubię w piątki późnymi wieczorami zasiąść sobie przed telewizorem i coś obejrzeć. Uważam, że godzina o której leciał film nie jest wczesną ani późną godziną tylko taką w sam raz, więc narzekanie na porę jest bezpodstawne.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Mimo, że oglądałem to chętnie jeszcze raz obejrzę. W HD na pewno będzie ładnie to wyglądało.

ocenił(a) film na 6
hr_dooku

Ja też oglądam :D.

hr_dooku

Szkoda, że nie z napisami a lektorem, który zmienia ciągle kwestie.

ocenił(a) film na 8
Ofeflia

Jak będę miał czas to obejrzę. Choć oglądałem ten film 3 miesiące temu na HBO.

ocenił(a) film na 4
hr_dooku

I ja oglądam:D . .znaczy czekam właśnie:)

toosie

Prosiłabym o oświecenie, bo mam "mały" dylemat. Czy ten film ma jakieś powiązania z "Grą o Tron" (z czym również nie miałam do czynienia)? Ja nie w temacie, a zaciekawił mnie opis filmu i jestem skłonna obejrzeć...
Pozdrawiam.

julCia69

To nie ma nic wspólnego z "Grą o Tron".

hr_dooku

Dziękuję bardzo. :)
Co nie zmienia faktu, że oglądam.

julCia69

Film nie jest w żaden sposób powiązany z "Grą o Tron".

trycjanna

Również dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi. :)

hr_dooku

Za około 12 minut oglądam.

hr_dooku

a też sobie obejrzę :)

hr_dooku

ja teraz!XD

hr_dooku

ja, bo Garrett mój seksiak :D

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Trochę się szokłem że telewizja polska serwuje nam tak nowy film.
Planowane są jeszcze jakieś premiery w najbliższym czasie na TVP czy to jednorazowy wyskok ?

Anthrax91

ktoś się naćpieł tam chybaXD

ocenił(a) film na 5
Anthrax91

Też mnie to zdziwiło, rzucają się na takie filmy, a na mecze reprezentacji nie mają xd

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Ja też się cieszę, że taka stacja jak TVP puszcza nowe filmy. W tym roku już były takie niespodzianki. Ciekaw jestem kiedy będzie jakaś następna nowa produkcja. Swoją drogą oglądałem ten film drugi raz i po raz kolejny byłem zachwycony. Efekty specjalne w tym filmie są świetne. Sam film również :)

ocenił(a) film na 1
hr_dooku

Pierwszy raz oglądam ten film i moim zdaniem TVP zabiła w nim to co wg recenzji miało być najlepsze czyli muzyke. Jak dla mnie jest za bardzo wyciszona w porównaniu do lektora.

szymi82s

Dokładnie tak ! A muzyka miażdż system :] Też oglądałem już chyba z 10 raz film jest absolutnym arcydziełem ! Pozdrawiam :]

ocenił(a) film na 7
Norven

Film zaskakująco dobry, widząc logo Disneya nie spodziewałem się cudów, a tu proszę. Zgadzam się co do jakości muzyki - wyborna, idealnie podkreślająca klimat świata w filmie, nie narzucająca się. Scenariusz miejscami dziwaczny, ale ogólnie miłe zaskoczenie.

ocenił(a) film na 8
Norven

Może sam film nie jest jakimś wielkim arcydziełem... chociaż faktem jest to że ogląda się go naprawdę dobrze i wygląda dobrze... jeśli nie "znakomicie" kwestia scenografii i efektów.... to muzyka zasługiwała na miano Oscara ... nie mam sumienia ocenić go z byt wysoko, ale film nie wątpliwie ciekawy i jeden z bardziej lubianych w mojej opinii ... i ten klimat po pierwszych paru minutach ..odczuwa się tego ducha lat 80+

ocenił(a) film na 7
roots_2

Zgadzam się z roots_2 , dodam iż film ciekawy i taki odrobinę inny od filmów , które można obecnie oglądać :)
Pozdrawiam!

szymi82s

Masz rację. W niektórych momentach muzyka była prawie całkowicie wyciszona.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Ścieżka dźwiękowa zaniedbana, ale brak reklam nieco to "osładza".