PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96333
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Chodzicie do kina na filmy w 3D to pewnie macie to samo odczucie, że te całe efekciarstwo
zwyczajnie psuje frajdę z oglądania. Dla mnie to nie żadna nowość która uatrakcyjnia
widowisko. Co gorsza chciałem obejrzeć normalny TRON w normalnej wersji normalnymi
oczami to musiałem zakładać te śmieszne okulary i patrzeć na jakiś kiczowaty obraz.

theart

Zgadzam się. Powinni udostępniać wersje 2D. Choć widziałem Megamocnego w 3D i był świetny. Komputerowe animacje są o niebo lepsze na 3D niż tzw "filmy na żywo".

ocenił(a) film na 6
BigKozlowski

Miałem warsztaty 3D i przerabialiśmy Avatara, wiedzieliście że tam większość scen było filmowane w 2D ;). O dziwo 80% uczestników warsztatów nie było "za" 3D. Owszem, czasem dodaje to głębii, jednak wszyscy na sali uznali po obejrzeniu Bitwy Warszawskiej że długi seans musi być przerywany gdyż niektóre osoby odczuwały dyskomfort, bóle głowy a nawet nudności. Co więcej 3D jest właściwe tylko dla osób z równymi dioptriami dla obu oczu, co dyskwalifikuje te filmy.

ocenił(a) film na 9
theart

Ja już nigdy więcej nie pójdę na 3D. Prawda, super efekt, ale mnie zaczęły boleć oczy i głowa od razu jak założyłem te okulary. Tak samo było na Avatarze, moim pierwszym filmie w 3D...

ocenił(a) film na 7
artur290695

ja też już nigdy nie pójdę na żadne 3D gdzie trzeba zakładać syfiaste okulary
wątpię poza tym aby obsługa kina takie okulary czyściła po każdym seansie :|

ocenił(a) film na 6
diana6echo

A wiecie co najsmutniejsze, rozmawialiśmy na warsztatach z Idziakiem i on kategorycznie powiedział, że będzie brał udział teraz tylko w filmach 3D, stwierdził też, że Hollywood zmierza w tym kierunku i nieunikniona jest przyszłość w trójwymiarze.

ocenił(a) film na 7
theart

no to super, ale ja na szczęście nie jestem maniakiem nowinek technologicznych i nie kupię w pierwszym rzucie niedopracowanej technologii i telewizorów do oglądania 3D aby sobie obejrzeć, hmm, trzy filmy, które dotąd powstały ;)