PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Wersja z 1982 roku wizją tak skomplikowanej wirtualnej rzeczywistości w skojarzeniu z opanowującymi rynek Atari lub Spectrum była dla niektórych śmieszna.
Dziś juz tak absurdalnie to nie wygląda i nawet tenże Tron 1982 nabrał większej wiarygodności.
A nowy Tron ? Chwilami miałem wrazenie, że za sprawą muzyki i oświetlenia low-key film "łapie" klimat swojego największego konkurenta z 1982 roku - Blade Runnera (to komplement), a czasem znów tracił wszelki charakter, ale nie aż tak żeby sie nie chciało oglądać, więc nie ma sie co czepiać.
Mi sie podobał. Najbardziej mnie zaskakuje że kilka tygodni po obejrzeniu, mam ochote zobaczyć go jeszcze raz.
Reasumując: innowacyjnośc jest (kosmiczne odmłodzenie Jeffa Brigesa), klimat jest. A doskonałości i tak nie można osiągnąć = 7/10
Polecam pokoleniu Atari/Spcetrum/Commodore. Dzieciaki od Zmierzchu i tak nie zrozumieją o co biega (za 20zł niech sobie lepiej kupią petardę i odpalą siedząc w sraczu na jakiejś wsi - wrażenia na całe życie).

ocenił(a) film na 10
Filmolog

To dziwne bo również oglądając ten film miałem wrażenie, że klimat jest porównywalny z Blade Runner'em :P Tak czy inaczej, od czasu do czasu klimat w filmie był z najwyższej półki... Choć kto co lubi.

szumu9

Tego można było się spodziewać po kontynuacji hitu s-f i dokładnie to zostało zrealizowane. Bardzo dobry film. Dla wielbicieli dynamicznego s-f jak znalazł.

ocenił(a) film na 8
Filmolog

Podpisuję się pod komentarzami. Ciekawy klimat i światło w otoczce świetnej muzyki. Późnym wieczorem, tak właśnie było 2 godziny temu kiedy zaczął się film.

Filmolog

Też mam uczucie że chcę oglądać to jeszcze raz choć trochę jestem załamany brakiem akcji tak naprawdę jak to oglądałem to czekałem aż coś będzie fajnego ale cóż pojawiły się napisy xD
Film spoko polecam fanom Olivi Wilde która grała w "Housie"

ocenił(a) film na 9
Filmolog

Dwie rzeczy: Olivia Wilde i Daft Punk. Dlatego warto iść do kina. =)

ocenił(a) film na 7
Filmolog

Genialna muzyka.

ocenił(a) film na 8
Filmolog

Dobry komentarz.

ocenił(a) film na 8
Filmolog

Racja poza jednym.... ja dałem 8/10 ;P