PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Żałuję, że nie poszedłem do kina, ponieważ sugerowałem się negatywnymi komentarzami wspaniałych krytyków filmweb

ocenił(a) film na 8
HuteK

Nigdy nie słuchaj krytyków filmowych - pierwsze przykazanie kinomana.

ocenił(a) film na 10
HuteK

Muszę przyznać Ci rację, iż masz czego żałować :P Ten film na małym ekranie komputera, bądź telewizora robi wrażenie ( wiem bo oglądałem 2 raz właśnie w takich warunkach i się nie zawiodłem ( jak na np. Avatarze)), ale tak na prawdę w sali kinowej (Imax w Łodzi), zrobił na mnie wrażenie 1000 razy większe. Jak wiadomo film efekciarski stworzony do oglądania właśnie w kinach.

ocenił(a) film na 5
szumu9

na avatarze się zawiodłeś ?? hehe dobre :D o ludzie ludziska:-)
mi pewnie Tron też się spodoba jutro zasiadam
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Maverick0069

Tak zawiodłem się... Zwłaszcza pierwszą połową filmu gdzie nic w ogóle się nie dzieje. W kinie tego nie odczułem bo fajnie się wszystko "błyskotało" na ekranie, lecz niestety na telewizorze już nie było tak kolorowo. Tron ma tą zaletę w fabule, że od początku nas już czymś zaciekawia.

ocenił(a) film na 7
HuteK

Wiesz ja zaraz po tym jak wróciłem z drugiego seansu trona z kina to napisalem to samo. Dla tej muzyki i jej montażu po prostu poszedłem 2 razy na ten film, raz z jedną ekipą drugim razem z inną i za 2 razem tak samo dobrze się bawiłem. Mogli by zrobić jakiś film w stylu musicalu, ale właśnie z nowoczesnym elektrycznym brzmieniem, tron był bliski tego.

ocenił(a) film na 10
HuteK

jak usłyszałem muzyke to zbierałem sczeke z podłogi sszzzacun a lokacje itp. wymiatają 100000 lepsze niż avatar

ocenił(a) film na 10
HuteK

Masz rację, Ci tu na filmwebie nie znaja się! Film niesamowity!!! :D

ocenił(a) film na 5
wojteklog

Też jesteś na filmwebie więc się nie znasz.

ocenił(a) film na 9
HuteK

A ta muzaaaaa .... po prostu wymiata na maxa.
Jeszcze nie słyszałem w filmie tak dobreho soundtracka.
Polecam album z utworami do tego filmu :))))

ocenił(a) film na 9
alcapon

Daft Punk odwalili solidną robotę robiąc muzyke do tego filmu.

ocenił(a) film na 5
Olejos

musze Cie rozczarować, daft głównie przerabia czyjąś muzyke tak jak w tronie właśnie.
A co do filmu ujdzie.Nic szczególnego. początek ciekawi później długo długo nic i koniec też nie wnosi nic ciekawego...
Może tron 3 będzie lepszy...

ocenił(a) film na 6
Scorch

czyją?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Daft_Punk

ocenił(a) film na 10
Scorch

NIe znam się na tym w 100 %, ale o ile mi wiadomo Daft Punk są jednymi z najlepszych producentów muzyki house i ogólnie w elektronice. I w większości tworzą swoją muzę. Mógłbyś przytoczyć jakieś źródła skąd czerpią muzykę? Chciałbym po prostu się dowiedzieć. A zwłaszcza jakieś źródło o tym jaką muzykę przerobili do trona?

ocenił(a) film na 6
HuteK

czasem idę do kina się rozerwać a tu zaskoczenie film nie dość że dobry to zarazem lekki,przyjemny aż miło popatrzeć oraz posłuchać

ocenił(a) film na 7
HuteK

Mnie akurat na ten film namówił kumpel..wogóle nie znałem tematyki TRON-a. spodziewałem się średniego filmu ( tak na 3/10) i ku mojej uciesze, wyszedłem z kina mile zaskoczony. pierwsze co zwróciło moją uwagę to rewelacja muzyka już na wstępie. historia dla mnie również była nowościa ale dało się oglądać. było fajnie:) mocne 7/10

ocenił(a) film na 8
markoso

Dokładnie!!Uczta dla oka i ucha,tak mozna podsumowac ten film.

ocenił(a) film na 8
aronn

Zgadzam się w zupełności. W kinie byłem dwa razy, a teraz jestem po projekcji we własnym zacisznym pokoju...chociaż podczas projekcji już nie był taki zaciszny;) Daft Punkt świetnie wpisali się w ten film i śmiało można stwierdzić że gdyby nie ich praca efekt końcowy byłby dużo słabszy, jak dla mnie najlepiej dobrana muzyka względem tego co dzieje się na ekranie w historii - oczywiście w tym gatunku :) całokształt naprawdę mocne 7/10 :)

aronn + za Twój Avatar :)

ocenił(a) film na 7
HuteK

Podpisuję się obiema rękami i nogami. Film może i miał swoje lepsze i gorsze momenty, ale przynajmniej ze względu na muzykę trzeba go zobaczyć.