PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96333
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

3 razy widziałem w kinie zwiastun. I zawsze się zastanawiam, czy ten film ma jakąś fabułe?

tom_evans

Widziałeś zapewne teaser (próbkę), a nie zwiastun. Ja również widziałem kilka razy "zwiastun" filmu w kinie i zawsze była to ta próbka, która nic nie wyjaśnia. Nasz polski dystrybutor dał ciała...

Jest to kontynuacja filmu Tron z 1982 roku. Jego fabuła była wizjonerska i wyprzedziła swoje czasy, mówiła mniej bezpośrednio o praktycznie tym samym, o czym prawie 20 lat później dobitnie i bezpośrednie mówił Matrix... że nasz świat może być tylko jednym z poziomów abstrakcji. Jest to jednak film przede wszystkim dla dzieci i młodzieży, które raczej tego typu interpretacje odstawią na bok, a skupią się na pięknych wyścigach światłocykli i walk na dyski ;)) Filozofie są tu odstawione na bok - to film Disneya, intencje scenarzystów i reżysera są jednak widoczne - reszta zależy już od widza.

ocenił(a) film na 8
Kazioo

No i należy mieć nadzieję, że mimo Disneya, jednak nie będzie to debilna historyjka przesycona oczywistościami i fabuła nie będzie w 100 % przewidywalna :)

LordQiuu

Recenzje mówią, że jednak tak jest - film jest dosyć przewidywalny i historyjka nie jest niczym specjalnym chociaż pasuje do filmu. Wynagrodzone jest to ponoć wciągającym klimatem, muzyką i pięknymi efektami odróżniającymi się od innych filmów.
Jak widz "zatonie" w atmosferze filmu (która jest gęsta) i zapomni o bożym świecie, to będzie zachwycony. Jeśli natomiast wady filmu zaczną go razić i będzie się na nich skupiał, to film się nie spodoba.

IMO dokładnie to samo było z Avatarem - film ma masę wad i to nie małych, a mimo to duża część widzów to zignorowała i dała się pochłonąć. Ze mną się tak stało na drugim seansie i zmieniłem ocenę filmu.

ocenił(a) film na 7
tom_evans

jeżeli masz jakieś wątpliwości to obejrzyj pozostałe zwiastuny
np na trailers . apple . com
są tam:
3 zwiastuny
1 VFX Concept Test
1 klip

tom_evans

człowieku, najpierw poczytaj a potem pisz. Jak mówia pierwsze słowa opisu - http://www.filmweb.pl/film/TRON-1982-11203
jest to klasyka kina sci-fi
klasyka!! czyli nie wypada nie znac!