Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 97363
5,6 26 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

boże za jakie grzechy musiałem to oglądać....

ocenił(a) film na 9
Mothyff

to smutne, że ktoś Ciebie zmusił

czero69

To był przypadek niestety... nie sądziłem że takie ścierwo dają do kin.

ocenił(a) film na 3
Mothyff

zgadzam się, ale ze względu na Jeffa podniosłem ocenę

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Nie wiedziałeś na co idziesz?

Himiteshu

niestety, na to co poszedłem z żoną zabrakło już miejsc, i stwierdziliśmy że możemy w sumie iść na to skoro tak reklamowali jako wielki hit, ale do głowy by nam nie przyszło że to będzie film o pościgach motocyklowych we wnętrzu komputera,,,żal..

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Bawiłeś się patykami w dzieciństwie?

Himiteshu

jasne, a ty klockami?

ocenił(a) film na 10
Mothyff

w kinie byłeś a komentarz po 4 latach piszesz trolu

maciej2801

bo ostatnio miałem nieprzyjemność zobaczyć kawałek w telewizji jak przełączałem programy mądralo....i mi się przypomniał najgorsze 2 godziny w kinie w moim życiu.

Mothyff

Za jakie grzechy ludzie muszą czytać takie durne wywody.

ocenił(a) film na 1
kondi143

ja również dałem 1/10 Nieporozumienie (totalne), co za żenujący film niżej stoi od Power Ranger i sagi Transformer, faceta wessało do komputera, idiotyczne świecące stroje rodem z Power Rangers, walka na dyski, walka na motocykle świetlne. A najbardziej żenująca ostatnia scena kiedy tamten ucieka z komputera, a stary wsysa swojego klona, po prostu ŻENADA. Fabularna zmuła dla emodzieci. Arcyżenada, bo faceta wessało do komputera. Wojna na dyski! Wojna na dyski! Wojna na dyski! Totalna żenada. Plus ta muzyka dla zakompleksionych frajerów. To filmidło to taka parodia Matrixa. I te żenujące świecące stroje. Beznadziejna muzyka, efekty specjalne, zdjęcia, aktorstwo.

Loki_Jotunheim

Film nie urywa dupy, na pewno na 1 nie zasługuje. A nazywasz innych frajerami, a sam jesteś trollem wystawiającym albo 1 albo 10.

kondi143

nie musisz. po co włazisz i czytasz?

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ale jaki "boże" ?

Himiteshu

wszechmogący....

ocenił(a) film na 10
Mothyff

To w takim razie piszemy go z dużej litery B

Himiteshu

to pisz, pisz jak chcesz, niby mamy demokrację...

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Tu nie chodzi o demokrację tylko ignorancję dziecko

Himiteshu

panie profesoze, jesce ni ma na pocontku z duzej literki, no i psesinka po bosze, prose o wybacenie i nie karcenie dzieci na forumie! prosimyyyyyyy

ocenił(a) film na 9
Mothyff

To jest Cyberpunk. Albo jesteś fanem, albo nie. To normalne, że w takim filmie akcja może być wolniejsza, Wielu osobom się to nie podoba, ale prawdziwi fani doceniają to, gdyż pozwala im się to skupić na atmosferze filmu i podziwianiu tego świata. Wystarczy obejrzec Blade Runnera- tam akcja jest bardzo wolna, ale jest to film z silnym przekazem i na to czekają fani Cyberpunku. Tron niestety nie ma silnego przekazu o człowieczeństwie, ale za to zachwyca krajobrazami i muzyką. Nie martw sie, to nie jest najwiekszy gniot Twojego życia. Po prostu nie masz powinowactwa do tego rodzaju filmów.

Epoxide

hahahaha człowieku jestem przeogromnym fanem cyberpunka, ale nawet nie krzywdź tego gatunku nazywając tak ten szmatławy film, a właściwie żenujące filmidło.
Matrix, Blade Runner, Johny Mnemonic, Transcendencja, i inne, to są ikony godne tego gatunku, a to gówno to jakieś ścieki bazujące na może i w miarę dobrym bo cyberpunkowym pierwowzorze.

ocenił(a) film na 9
Mothyff

Jak już mówiłam, ten film nie ma za silnego przekazu. Ale spełnia wszystkie kryteria Cyberpunku: elektroniczna muzyka, technika na wysokim poziomie, ciemne, brudne miasta (tutaj: ogromny stadion do walki programów, a wokół niego czarne, posępne ziemie aż po horyzont) jednocześnie trwająca walka ludzi/robotów itp. o przetrwanie, społeczeństwo na skraju upadku moralnego, wymieniać można bez końca. Wszystko opiera się na 3M- miasto, masa, maszyna. Aha, jeszcze jedno: nie wiem, jak ty, ale nie widziałam jeszcze filmu podobnego do tego w 100%. Może pierwszą część sprzed wielu lat, ale efekty w niej nie były tak spektakularne. Już bardziej miałabym watpliwosci przy "Wyścigu z czasem", który niektórzy zaliczają do Cyberpunku, ale dla mnie to jest bliższe czystemu sci-fi. Nie mów mi wiec, że Tron nie ma nic wspólnego z cyberpunkiem.
Pozdrawiam.

Epoxide

może i ma kilka kategorii które mogą go umiejscowić w tym gatunku ale i tak jest to gniot do którego lepiej się nie przyznawać.

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Pierwszy TRON z 1982 roku jest klasyką kina. Nigdy wcześniej w żadnym filmie nie zastosowano efektów komputerowych w takiej ilości, ten film był kamieniem milowym w kinematografii.

mistrz_sheldon

jak napisałem wcześniej - dobrym pierwowzorze'' więc ty się zgadzamy, co nie zmienia faktu że część 2 jest mega gównem.

mistrz_sheldon

daj spokój, to trol jest, szkoda tłumaczyć

Mothyff

Pan chyba nie widział złych filmów...

donmaslanoz14

być może, tak złych jak to bieganie w świecących kostiumach we wnętrzu komputera nawet idiota by na to nie wpadł.

Mothyff

Zapraszam do obejrzenia Star Wars: Holiday Special, Foodfight i Garbage Pail Kids Movie.
Zapewniam, że podczas oglądania będziesz się pytał "DLACZEGO TO NIE TRON?".

Mothyff

czytam niektóre komenty to już wiem czemu w tym kraju jest jak jest ...

maximus_

no jasne, człowieku właśnie rozwiązałeś zagadkę cebulandii - u nas jest jak jet bo pewnemu gościowi nie spodobał się debilny film o idiotach biegających w świecących jak choinka strojach we wnętrzu komputera! masz 100% rację - możesz iść z panem Hannem Gordzkim ramię w cycek na prezydenta.
ps
a no i nie ma jak ukryć swoich ocen .... hmm to takie polskie...

Mothyff

nie rozumiem po co wylewasz te swoje frustracje na forum o filmach, jesteś nieszczęśliwy to zmień to a nie plujesz jadem na lewo i prawo ...

maximus_

ja wylewam? ja jestem nieszczęśliwy?
to zobacz 3 posty wyżej kto tu sobie przyszedł i zaczął się żalić na nasz piękny kraj...
nie kłam, ok?

Mothyff

tak, trzy posty, otóż przejrzałem twoje wypowiedzi, np. trolowanie na 6 stronach tematu o kpax

http://www.filmweb.pl/film/K-PAX-2001-31831/discussion/Po+co+pytania+czy+by%C5%8 2+kosmit%C4%85,2341631

oraz to bez komentarza:

http://www.filmweb.pl/film/Cud+purymowy-2000-32508/discussion/nawet+w+filmie+wie dz%C4%85+%C5%BCe+%C5%81KS+to+%C5%BCydy,2386997

i już mam pełen obraz sytuacji ...

maximus_

weź no ty trolejbusie się ogarnij z lekka ok?
jakie znowu trollowanie? masz coś z głową?
Poznałeś w swoim życiu kiedykolwiek takie nadprzyrodzone dla ciebie zjawisko jak to - że reżyser pozostawia 2 różne zakończenia swojego filmu? tak było w przypadku filmu k-pax,
aha no tak, zapomniałem że jeśli ktoś ma swoją własną interpretację filmu i nie zgadza się z twoim zdaniem to jest trollem,
niestety jedynym trollem jesteś tutaj ty bo łazisz po moich tematach, szpiegujesz i się ośmieszasz, bo jak byś bardziej się przyłożył to byś znalazł setki tematów, w których tysiące ludzi rozmawiają o tych 2 różnych zakończeniach filmu, które uznają za słuszne.
Więc i ja mam obraz sytuacji - rozpieszczone, rozwydrzone dziecko, które jak zauważy zdanie odmienne od swojego - wyzywa ludzi od trolli, nie mając jakiejkolwiek innej, rzetelnej argumentacji co do swojego zdania.

Mothyff

twoje frustracje i inwektywy tylko utwierdzają mnie w powyższym, zrób przysługę kino maniakom i zlikwiduj konto
( ͡° ͜ʖ ͡°)

maximus_

jakie frustracje? jakie inwektywy? stwierdzam tylko fakt że za młody chyba jesteś żeby zrozumieć iż w filach istnieje coś takiego jak 2 różne zakończenia do wyboru dla każdego. No cóż jak dorośniesz może to zrozumiesz.
A może to zazdrość, że żaden z Twoich tematów nie osiągnął poziomu inteligentnej dyskusji na ponad 6-7 stron?

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Boże

Himiteshu

słucham?