PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96333
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

po co?

ocenił(a) film na 3

Naprawdę nie rozumiem po co robić sequel dobrego filmu? Wiadomo - efekty były żadne, ale na tym też plega urok tego filmu.

anna_tulipanna

nie, na tym nie polega urok tego filmu ;/

stopCENzurZe

Ja jestem innego zdania, film przede wszystkim ma prawo do drugiej części, minęło 28 lat, akurat tutaj jestem pewien, że nie było to na zasadzie Disney chce zarobić - bierze wyrobnika tylko znalazł się też reżyser, który bardzo ceni Trona i jego ambicją było zrobić film w oparciu o to uniwersum.
Poza tym poprawa efektów też będzie logiczna, akcja dzieje się w komputerach, jak wiadomo te ulegały poprawie tak i świat Trona stawał się coraz dokładniejszy. Bardzo dużym plusem jest też obecność Jeffa Bridgesa.

Ja z niecierpliwością czekam na film, do tego chętnie wybiorę się na 3D, jak nie lubię 3D i na Avatara nie poszedłem tak tutaj z chęcią, przede wszystkim spokojna tonacja kolorów(a nie kolorowa dżungla) sprawia, że oczy się tak nie męczą.

anna_tulipanna

"efekty były żadne"

Żadne? Nazywasz tak jedne z najbardziej rewolucyjnych efektów specjalnych wszech czasów?!

ocenił(a) film na 3
Kazioo

W odniesieniu do dzisiejszych czasów. Nie trzeba krzyczeć.

ocenił(a) film na 6
anna_tulipanna

I caly czas nie widzisz prostej odpowiedzi ? Skoro dzis te efekty są "zadne" ( co to k. znaczy ? ) To np. wlasnie po to robia ten film zeby go odswiezyc technicznie...

ocenił(a) film na 2
anna_tulipanna

No tak... Jak ktoś mówi, że w TRONIE efekty były żadne to ... tak mówi i już ;P W odniesieniu nawet do dzisiejszych czasów efekty z Trona są po prostu ... jakby to ująć: gigantyczne, niespotykane, niesamowite eeee... nie będę wymieniał.

"Wiadomo - efekty były żadne, ale na tym też plega urok tego filmu." <-- to na czym polega urok tego filmu? (zastanawiam się na czym polega urok napisanego przez Ciebie zdania... hmmm jest takie ... no... boleśnie abstrakcyjne ;> podobno lubisz abstrakcję więc z pewnością to docenisz :P

ocenił(a) film na 9
anna_tulipanna

Efekty w Tronie były tak "żadne" że film nie dostał nominacji do Oscara za efekty specjalne, bo nikt nie potrafił ich zrozumieć - uważano, że cały film zrobiono na komputerze, a to byłoby nie fair wobec filmów z bardziej "tradycyjnymi" efektami.