kolejność zżynania : anime i tron > matrix 1,2,3 > tron : dziedzictwo :-)
jakie znaleźliście podobieństwa między nowym tronem a matrixem? kilka moich od razu po obejrzeniu:
-białe włosy
-armia klonów
-patetyczna przemowa do tłumów
-ujęcie na siedzącego młodego Flynna trzymającego giwery (ujęcie na człowieka w mechu
w matrixie)
późno już, tyle na razie ode mnie :)
No heloł :P przecież białe włosy były tylko w matrixie, jak w ogóle można tak zżynać kolor włosów :/ biała farba zarezerwowana jest tylko dla matrixa, matrix posiada patent na białe włosy (damn you Dante!). Hm...armia klonów, oczywiście :P też była tylko w matrixie (wykasować z historii filmu wszystkie inne filmy s-f, w których były klony). No i moje ulubione; "patetyczna przemowa do tłumów"...polecam obejrzenie takiego przyjemnego filmu Leni Riefenstahl "Triumf woli". Dobranoc ^^
rada: nie pisz po nocy ;)
a scena przemowy bardziej przypominałam mi.... Atak Klonów :>
A ja myślałem, że prawa do białych włosów zarezerwował sobie Dante z DMC....jak kolega Amunet zdążył zauważyć:P i Sztorm z x menów:)
Podobieństwa między Tronem a Matrixem?
Bo tu i tu akcja dzieje się w systemie komputerowym? Bo Zuse wygląda jak trzeci Twin, tylko bez dredów? Bo młody Flyn pogina motocyklem marki Ducatti tak jak Trinity w "Reaktywacji"??
Kurcze to jakby porównywać westerny z Johnem Wayne'm a tymi w których grał Clint Eastwood - i tam dziki zachód i tam dziki zachód, bo w jednym mają kapelusze i rewolwery a w tamtych... hmm hmm... także posiadają taki sprzęt... :)