Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 97364
5,6 26 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

wizualnie film jest przepiękny, tak samo jak poprzedni Tron jak na tamte czasy, wcześniej nawet przypomniałem sobie starszą wersję, i muszę przyznać że choć filmy są o tym samym to jednak różnią się od siebie w kilku znaczących miejscach
w nowym Tronie zabrakło mi humoru który wprowadzał Bridges w pierwszej części (taki jeszcze młody chłopak którego interesowały głównie gry na automatach - teraźniejsze gry już nie mają tego klimatu co te stare na automatach), jak oglądałem pierwszą część to jeszcze byłem dzieciakiem i byłem tym filmem podjarany ale film sie bardzo zestarzał i muszę stwierdzić że jest to już film raczej dla dzieci, teraz jak to oglądałem jakoś nie mogłem uwierzyć w tę historię, bo kto teraz wierzy, jeśli nie dzieci, że w komputerze istnieją małe ludziki :) to tak jakbym oglądał starą wersję Narni, która leciała kiedyś w telewizorni, z tymi kreskówkami zamiast efektów specjalnych
jako rozrywka oba filmy sprawdzają się doskonale, aczkolwiek nowa wersja jest ciut za przynudna, a tego elementu filmu nie można było zepsuć, na całe szczęście efekty specjalne to wynagradzają
uważam jednak że efekty to wciąż za mało i chociaż oba filmy oceniam na 6/10 to jednak uważam że pierwszą część oglądało mi się przyjemniej