PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96337
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Muzyka jest genialna nie słyszałem nic lepszego
oscar dla Daft Punk'a MISTRZOSTWO!!!!

ocenił(a) film na 9
sayanx

Muzykę z filmu postawiłbym na równi z walką na motocyklach :) JEST GENIALNA!!!!!!!

sayanx

miałem to oczywistą przyjemność oglądać ten film dnia wczorajszego i z pełnym przekonaniem przyznaję, że muzyka z filmu jest obłędna, na co dzień nie słucham czegoś takiego, ale teraz zacznę, już przymierzam się do zakupu. Film świetny, sceny walk wspaniałe, pomijam efekty 3D, których jakoś nie widziałem. Krytycy rozpisują się o nieciekawym scenariuszu, ale ja nic nieciekawego w nim nie widziałem :)

użytkownik usunięty
sayanx

wg mnie momentami jest równie dobra, co soundtrack vangelisa do "Łowcy Androidów" za sam soundtrack daft punka dałbym 10/10

użytkownik usunięty
sayanx

Ja się trochę motałam jak to niby technicznie wyglądało... Z cybernetyki mocna nie jestem. Prawdę mówiąc chłop mnie zaciągnął do kina, wielbiciel s-f, bilet postawił to poszłam z nastawieniem, że poza spłaszczeniem garba na nosie okularami niewielkie korzyści wyniosę. A tu niespodzianka, nie dość, że fantastyczna scena bitwy powietrznej (figury akrobatyczne całkiem autentyczne, siedzę w temacie) to jeszcze mam zamiar kupić (NIE ŚCIĄGNĄĆ!) płytkę z soundtrackiem! No i mimo, że jestem kobietą, to uroda Wilde powala na kolana, co by nie mówić. Muza świetna!

ocenił(a) film na 8

tak muzyka jest GENIALNA Daft Punk zrobili to genialnie!!! ja dalej jestem w szoku po tym co usłyszałem!!! chociaż film do końca nie powala nie znaczy że nie trzeba go zobaczyć!! hmm a dla wybrednych krytyków, polecam wam przejść sie do teatru na jakąś sztukę:) bo takie kino nie dla was:)
jeszcze raz OSCAR trafi do tego filmu na pewno za muzykę!!

ocenił(a) film na 9
sayanx

Popieram - muzyka jest naprawdę niesamowita. Także mam zamiar zakupić CDka z tą muzą. Mam także pytanie - czy na soundtracku jest zawarty kawałek, który był słyszalny w pierwszym Teaserze do filmu (http://www.youtube.com/watch?v=1AwvuirSEAA)?? W filmie go nie wychwyciłem?

darth_konio

Lepsza muza jest w Incepcji.

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

W "Incepcji" muzyka także jest powalająca ale gatunkowo inna. Do każdego z tych filmów muzyka wpasowała się rewelacyjnie i spełniła swoje zadanie.. a przynajmniej w moim odczuciu.

ocenił(a) film na 8
darth_konio

tron oscar za "muzykę"! incepcja go nie dostanie

ocenił(a) film na 8
sayanx

:)

ocenił(a) film na 9
sayanx

Jestem zachwycony filmem i soundtrackiem jak napisałem, jestem także ogromnym fanem Zimmera, a Incepcję oceniłem 10/10, i choć uważam że Incepcja jest lepszym filmem, to na oscara zasługują Daft Punk.
Muzyka na tyle mnie mnie urzekła, że od rana słucham jej gdy tylko siądę przy komputerze :)

sayanx

Może i fabuła nie rzuca na kolana ale muzyka na pewno. Jestem dalej w szoku choć z kina wyszedłem jakieś 4 godziny temu.
Muzyka po prostu WYMIATA!

ocenił(a) film na 9
cinek75

Faktycznie Oscar już leci w ręce Daft Punk :)

ocenił(a) film na 8
sayanx

heh zabawne jak wpisałem do google nazwę w.w. zespołu wyskoczyły ciekawe obrazki. Wiecie że w kubie Zeusa, w filmie, DJami byli właśnie Daft Punk
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:DaftAlive.jpeg&filetimestamp=2007 0909204832

LONGER_TOM

1. W kaskach pokazują się już od dawna, więc to żadne zaskoczenie.
2. Wiemy. Każdy, kto choć trochę zainteresował się filmem o tym wie. Ich występ w filmie nie jest tajemnicą i można się było o tym dowiedzieć jeszcze przed premierą.

ocenił(a) film na 9
LONGER_TOM

Tego samego linka posłałem mojej dziewczynie po filmie, i też przyszło mi do głowy że to oni grali w klubie Zuse'a :D

ocenił(a) film na 5
falkuu

przecież to było oczywiste, że to oni :DDD

ocenił(a) film na 7
sayanx

Ja czekałem na ten film, zachęciły mnie trailery i nie zawiodłem się. Połączenie świetnej muzyki (której także nie słucham na co dzień) z mocno odjechanym s-f wyszło świetnie.

ocenił(a) film na 7
Wilku102

Muzyczka bardzo dobra nie jest tylko niesłyszalnym tłem ale też nieprzyćmiewa tego co dzieje się na ekranie bardzo mnie urzekło nawiązanie do motywów z 1 OSCAR - jestem na tak

ocenił(a) film na 6
sayanx

jak na Daft Punk to przeciętna ... czasy świetności DP minęły moim zdaniem

Bzdoniek

Kolego jeżeli myślisz,że ta muzyka jest genialna to chyba mało w życiu słyszałeś.

piotrek994

To czego trzeba słuchać by móc powiedzieć że coś jest genialne?

7 za muzykę, kurtkę Sama, motocykle, seksowną blondynkę Gem i fakt że DP osobiście zagrali w tym filmie, fabuła przeciętna jak to historie z Cyber sieci.

ocenił(a) film na 9
piotrek994

No się zaczęło, piotrek994 powiedz nam jeszcze co się z nami stanie jak umrzemy? Ciekaw jestem co się stanie z nami po śmierci, powiedz nam przecież Ty tyle wiesz, tyle w życiu widziałeś i słyszałeś więc musisz wiedzieć :)
O gustach i kolorach nie dyskutujemy.

falkuu

Nie wiem jak możecie nazywac te muzyke genialną.
http://www.nowamuzyka.pl/recenzje.php?id=1907
Oscar-chyba jakis zart:)))

ocenił(a) film na 10
syncmaster720ift

oby dostali za nią Oscara, bo Zimmer nie zasłużył za Incepcję za Mrocznego Rycerza nie wiem z jakiej racji nie dostał
Social Network albo Tron z Oscarem za muzykę skonczy

ocenił(a) film na 9
syncmaster720ift

Łe tam, na linku, który podałeś nie mozna przesłuchac całych utworó i w dodatku sa w zrytej jakości
Tu masz cały utwór w dobrej jakości - chyba jeden z lepszych z soundtracka :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ap7uGtw4QLc&feature=related

Oscar za muzyke dla Daft Punk!!!

ocenił(a) film na 8
Psychol_91

jeśli DP nie dostanie oscara do
końca zwątpię w akademię filmową
gożej jak znowu pojadą po krawędzi jak rok temu z The Hurt Lockerem

sayanx

"Łe tam, na linku, który podałeś nie mozna przesłuchac całych utworó i w dodatku sa w zrytej jakości
Tu masz cały utwór w dobrej jakości - chyba jeden z lepszych z soundtracka :D
http://www.youtube.com/watch?v=Ap7uGtw4QLc&feature=relat...

Oscar za muzyke dla Daft Punk!!!"

Tak,regularne łubudubu łubudubu. Jak to dostanie Oscara to zwątpie w akademie:)

ocenił(a) film na 9
piotrek994

Nikogo nie obchodzi, ze to nieustanne lubudu, wazne, ze swietnie pasuje do tego filmu. To samo jest z Zimmerem. Szanuje faceta, ale muzyki z Gladiatora nie da sie sluchac poza filmem :/

ocenił(a) film na 7
sayanx

Po namyśle nadal uważam że muzyka jest świetna, uważam że doskonale pasuje do tego co widzimy na ekranie. Ja po wyjściu z kina miałem ją ciągle w głowie (mimo że uważam techno za zło, wyjątek potwierdza regułę, bez obrazy). Mam wrażenie, mimo nie najgorszej fabuły, że trochę wygląda to jak teledysk, taka fabularna ilustracja muzyki. Ogólnie mi się podobało i poszedłbym drugi raz żeby sobie posłuchać muzy na dobrym sprzęcie, gdyby nie cena (3d którego prawie niema). Aha i nie radzę słuchać muzyki bez oglądania filmu, ja w kinie miałem ciarki na plecach w niektórych momentach.

Wilku102

Owszem,w filmie pasuje dobrze,lecz dobra muzyka powinna też bronić się poza obrazem.

Chmielok myślę,że muzyka z Gladiatora broni się poza filmem:)

ocenił(a) film na 8
piotrek994

"mimo że uważam techno za zło" dlaczego?? zło
a po za tym to nie techno tylko już bardziej muzyka elektroniczna połączona z muzyką klasyczną!
ta muzyka jest idealna do klimatu filmu czyli "elektronika" w pełnym znaczeniu słowa! bo inna by nie pasowała

a i ja też miałem ciary na plecach!!! wiec to trzeba docenić bo ostatnio rzadko ciarki mi przechodzą:)

ocenił(a) film na 8
sayanx

:0o