PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96393
5,6 30 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

Jak wyżej. Jest tak zły, że aż dobry. Uśmiałam się do łez z braków w fabule, naciąganych nawiązań do popkultury, i komputerowo (strasznie) zliftingowanej twarzy Jeffa.

ocenił(a) film na 10
kandelabr

no CLU. czyli zmodyfikowany komputerowo Jeff Bridges był nieco dziwny, od razu można zorientować się że zrobił go informatyk, który zabardzo modelowaćnie potrafi :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
kandelabr

kocham cie kandelabrze, dokładnie też takie samo uczucie miałem po seansie! Film bardzo ciężko ocenić, pomiędzy gniotem a arcydziełem ;)

ocenił(a) film na 5
kandelabr

dokladnie jef z plejstejszyn 2 to przegiecie roku

kandelabr

Dla części fanów pierwowzoru tak jak dla mnie film jest rozczarowaniem.
Zero sensu w fabule, wątki nie łączące się ze sobą, naciągane związki przyczynowo-skutkowe.
Z pierwowzorem ma tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem (piąta woda po kisielu ;] ) - dekoracje.
Nawet Kevin Flynn to zupełnie inna postać. Tam wojownik, tu oklapły starzec.
Ale to tyczy się pokolenia które szlo na film a nie na efekty.
Dla nieco młodszych będzie filmem fantastycznym.
Nowoczesna muzyka, fenomenalne efekty, wręcz urocze.

Axis

Ten film t onie druga czesc czyli TRON 2, tylko Tron legacy. Glownym bohaterem nie jest tu kevin Flynn tylko jest nim Sam Flynn.
Jestem fanem TRON'a bo jest to film mojego dziecinstwa, i proponuje obejrzec go dzisiaj i poszukac jakich to tam niedociagniec jesli idzie o fabule mozna sie doszukac - jest ich baaaardzo wiele a kwestia taka ze nie dostrzegamy ich dzisiaj bo ogladalismy go bardzo dawno temu i nie ujmuje mu to niczego.