PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487478}

Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 96 tys. ocen
6,6 10 1 96331
5,5 28 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

test trailer

ocenił(a) film na 7

http://www.firstshowing.net/2009/07/24/must-watch-high-def-test-teaser-trailer-f or-tron-legacy/

ocenił(a) film na 7
p_sas

podziękował ;]

_morfeo_

Po obejrzeniu trailera uważam,że najbardziej wymiata klasyk z 1982 r.

ocenił(a) film na 3
blejd_filmweb

Też jestem podobnego zdania - i pomyśleć, że teraz ten wspaniały film idzie dostać w niektórych hipermarketach w koszach "za 5 zł" - nic tylko kupić :)

p_sas

Ten film trza obejrzeć w IMAX 3D , a na początek polecam

http://www.hd-trailers.net/movie/tron_legacy/

i koniecznie oglądac 1080p na czymś dużm

ocenił(a) film na 4
ascorp

Pościgi, kraksy, efekty... nienawidzę, gdy ludzie od zwiastunów robią coś takiego. W tym zwiastunie pokazano wszystko co najlepsze, i co najbardziej będzie wbijało w fotel w kinie. Przecież to psuje całkowicie radochę z oglądania filmu. A pomyśleć, że to dopiero teaser...

Ultor

Pokazano raptem jedną scene....jedną scene...wiec w porównaniu do Transformers,2012 itp...to niezle

p_sas

Starej wersji nie widziałam, ale taak...

Tą trzeba będzie zobaczyć w 3D

malutka_kinomanka

PS. Legacy po angielsku oznacza "spadek". Mam nadzieję, że nie wykorzystają tego nasi kochani tłumacze i nie dowiemy się, że u nas film będzie nosił nazwę "Tron: spadek". Bo to brzmi trchę... dziwnie.

malutka_kinomanka

tzn. trochę, nie trchę. Problem z klawiaturą

malutka_kinomanka

to jeszcze nic a jak będzie tytuł "SPADEK 2" hehe, a swoją droga jak by to w 3D zrobil to tez nie głupie, pierwszy tron nawet by ladnie tak wyglądal, byly odpowiednie do tego ujęca scen

ocenił(a) film na 9
ascorp

"Legacy" może oznaczać też "Dziedzictwo". Myślę, że "Tron: Dziedzictwo" lepiej by brzmiał niż "Tron: Spadek"

ocenił(a) film na 3
darth_konio

Zgadza się! Przy czym, ja nie wiem czy jest sens tytuł w ogóle tłumaczyć. Grałem dość dawno już w Tron 2.0 i było coś tam o Tron Legacy :P No a przede wszystkim, słówko Legacy w angielskim może łączyć się z Code (Legacy Code) - co oznacza kod źródłowy, odnoszący się do dłużej nieaktualizowanego lub nieprodukowanego systemu lub technologii :)

ocenił(a) film na 9
Link

Też jestem aby ne tłumaczyć. Wogóle jeśli przetłumaczyliby tytuł na "Tron: Dziedzictwo" To niektórzy ludzie pomyśleliby, że chodzi o jakiś film historyczny z umierającym królem w tle:p