PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481239}

Trzy dni

Tres días
2008
5,6 1,9 tys. ocen
5,6 10 1 1933
Trzy dni
powrót do forum filmu Trzy dni

Przygotowałem się na następny katastroficzny obraz , dużo efektów specjalnych , huku i co najmniej spadającego nieba. Widz , który na to liczy na pewno się rozczaruje , to nie ten gatunek. Film ten mógł by być zwykłym thrillerem , gdyby nie wiszące nad nim fatum. Opowieść ta próbuję dać odpowiedz , co by było gdyby ? jak my byśmy się zachowali ? jakie by były nasze priorytety ? Warty obejrzenia , daje dużo do myślenia.

ocenił(a) film na 8
woch57

[spoiler]
To prawda, ktoś, kto nastawił się na spektakularny koniec świata, będzie rozczarowany, ponieważ okazuje się, że temat zbliżającej się zagłady jest jedynie tłem całej akcji. Szczerze mówiąc, ja w trakcie zapomniałam o tym, że tak naprawdę świat ma się skończyć, raczej uwagę moją zwróciła determinacja głównego bohatera, który chyba też zapomniał o grożącym niebezpieczeństwie, próbując ratować życie dzieci... choćby na chwilę..... wiedząc, że i tak długo nie potrwa...

ocenił(a) film na 7
woch57

Co prawda ja się tutaj akurat nastawiłem na takie alternatywne kino i nie zawiodłem się. Nie wszystkie sceny były co prawda do końca realistyczne, a gra aktorów nie zawsze na najwyższym poziomie, ale film ma swój klimat i daje do myślenia. 7/10.