Widzu, pamiętaj, że oglądając ten film, będziesz rozczarowany, a Twoja twarz będzie przybierała różne kolory tęczy, od purpurowego po fioletowe zażenowanie.
-dno większe od Rowu Marjańskiego
-nawet Reksio miał ciekawsze przygody
-lepiej obejrzeć Modę Na Sukces niż to coś
-dobra, może z tą Modą Na Sukces przesadziłem, ale tak serio to Klan biję Trzy Dni na głowę
Odradzam, chłopaq zamiast iść do kina i marnować piniądzę, lepiej zabierz swojego partnera na lody!
Właśnie widziałem to coś. I tak dość delikatny był twój komentarz.
Zupełny brak pomysłu na film. Napisano że to Dramat, Thriller, Sci-Fi. Ja bym zostawił w opisie tylko Thriller z dopiskiem: klasy C.
sądziłem że system oceniania został wprowadzony żeby oceniać FILM a nie przypisany mu GATUNEK, a może się mylę?!
Mylisz się co do mojej wypowiedzi. Oceniam film, wypowiadając się przy okazji tego co sądzę na temat gatunku.
W mojej opinii jest to film co najmniej bardzo dobry. Ocena 1/10 jest już nie tyle krzywdząca, co po prostu głupia i z miejsca skreśla Cię jako obiektywnego widza. Więcej punktów nalezy się za samą dobrą grę aktorską, ponadto całość jest świetnie, pięknie sfilmowana, no i ma całkiem przyzwoity scenariusz, choć nie do końca dopracowany. Ode mnie 7,5/10, polecam. Sugestywne kino.
Ocena nie może być głupia. "Głupi" może być człowiek, na przykład piszący o tym że ocena jest głupia lub coś o "obiektywnym widzu" bo "mądry" człowiek dobrze wie, że ktoś taki jak "obiektywny widz" nie istnieje.
Ech te zabawy w elokwencję na filmwebie, też mnie wciągają czasem :) Bez obrazy. Nie mogłem się powstrzymać.
A już bez ironi powiem, że po prostu na tle innych podobnych tematycznie produkcji, film uważam za bardzo słaby wręcz irytujący, przewidywalny, bez refleksji, niekonsekwentny, nudny itd. Zatem w konsekwencji moich odczuć skorzystałem z możliwości najniższej oceny. W pełni subiektywnie, jak wszyscy ludzie którzy dokonują jakiejś oceny, bo obiektywna ocena nie istnieje.
A ja uważam ,że istnieje. Obiektywny widz, to taki, który nie oceni filmu na 1/10 bo mu się fabuła nie podobała i basta, nawet jeśli gra aktorska, czy inne elementy filmu są na bardzo dobrym poziomie. I ja niejednokrotnie oglądałem tytuły, które zupełnie mnie nie wciągnęły, ale jeśli posiadały jakieś walory, nie oceniałem ich na jedynkę. I tylko tego się czepiam ;-) Bo przy 1/10 wychodzi na to, że "Trzy Dni" są skopane, w każdym elemencie film lezy na dnie, a to nieprawda i myslę, że nawet kompletny laik powinien zdawać sobie z tego sprawę ;-) Pozdrawiam Cię subiektywny widzu ;-)
Obiektywna ocena nie istnieje za to istnieje obiektywna metoda oceniania polegajaca bardziej na ocenianiu filmu w kontekście poziomu artystycznego a nie subiektywnych odczuć typu że film nudny bo ziewałem przewidywalny bo inne są lepsze ijuż to widziałem aktorzy słabi bo ich gęby mi nieodpowiadają scenariusz słaby bo w tamtym filmie był lepszy przy oglądaniu miałem zły nastrój do tego filmu itp. Mitem jest ze istnieje tylko subiektywna ocena filmów IIm bardziej ocenia się własne odczucia filmu tym ocena bardziej subiektywna Próba oceniania filmu bez sugerowania się głównie swoim gustem i odczuciami jest bardziej obiektywna W każdym przypadku ocenianie może być albo bardziej subiektywne albo obiektywne Nie ma uniwersalnego kryterium oceniania ale nie ma także samych emocji przy odbiorze fimu Dla przykładu jakiś film mi się nie podoba i mnie nudzi ale dostrzegam w nim np.dobre efekty gore ale wolę klimat grozy dobrą scenografie ale wyżej cenie akcje fabuły itd.Oczywiście mitem jest też twierdzenie że obiektywne ocenianie filmów nie istnieje w żadnym wypadku
(spoilery) zgadzam się - to nie jest żadne scifi, i żaden katastroficzny, zwykły kryminalik, czy thiiler bardzo słaby - wydarzenia końca światła to tylko tło....
Nie słuchać tego gościa. Wystarczy zobaczyć jak on ocenia, albo 1 albo 10. Czyli coś jest albo nieporozumieniem albo arcydziełem. Przecież takie ocenianie jest bez sensu.
no racja co do gościa co ocenia na 1 lub 10 ,ale ja męczyłem się oglądając film ,ale że były wątki które trzeba było docenić ,dlatego moja ocena 4 głównie za to że hiszpanie potrafią kręcić filmy ten był takim błędem przy reszcie bardzo dobrych produkcji :P
Matko Boska chyba gorszego pomysłu nie można było stworzyć masakra... już mało daje 1/10 ale temu obrazowi się należy.... kurcze co ja bym robił jakby mnie zostało 3 dni do końca.... chociażby bym się spił przed kataklizmem żeby nie czuć strachu a tutaj psychol lata rozumiem żeby nie było tego armagedonu to jeszcze by uszedł ten film i dał te 4/10 ale w pokazanych tam realiach nie dam nic więcej.... wole już oglądać szity typu Zombie Apocalipse
w sumie to dałeś 1/10, czy 4/10 :)
znasz coś podobnego, słabego, prócz Kac Wawy :) ?