Słaby naciągany film z rażącymi błędami w scenariuszu np to że koniec Świata nadchodzi, totalny chaos a facet ochraniający rodzinę nie wie co zrobić z bronią wymierzoną w kolesia który jest zbiegłym mordercą i o którym wiedział że przyjedzie się zemścić. Takich rażących błędów jest więcej ale mi się o nich pisać nie chce. Ocena 2/10
Rozumiem, że lukabies nie miałby problemów z użyciem broni.
Tłumaczę:
racjonalnie: Facet podejmuje grę rozpoczętą przez jego matkę starając się zapewnić dzieciom spokój w ostatnich godzinach życia. Zastrzelenie przy nich człowieka nie pomoże mu w tym.
filozoficznie: Nie jest on typem mordercy - ma duże problemy sam ze sobą a zabijanie sprawia mu duże moralne problemy (odwrotnie niż jego przeciwnikowi. Między innymi o tym jest ten film.).
Ostatni przedmówca ma rację. A jakie to jeszcze niedociągnięcia w scenariuszu szanowny kolega/koleżanka zauważył. Bo coś mi się zdaje, że już żadnych i nie to, że się nie chce tylko nie potrafi...
B
ardzo dobry, oryginalny film z ciekawą fabułą. Trzymać się z daleka, jeśli ktoś ma ochotę na si-fi. Jeśli ktoś chce mocny thriler-dramat (w tym sceny z dziećmi) - polecam.
Ktoś, kto daje temu filmowi 2 - nie rozumiem. Ale Dody czy Disco Polo też nie rozumiem, a płyty kupują. Także pozdro dla wszystkich.
Bardzo dobry film ale jak widać nie dla wszystkich,
czytanie para-recenzji powoduje u mnie uczucie że ludzkość zasłużyła na katastrofę pokazaną w tym filmie.
Chris_Sharma no toś się "wkomponował" w fabułę teraz.. Ale 9/10 bez 2 zdań. Piękny, mądry film.