Mi osobiście bardzo się podobało, uważam ten film za oryginalny i niesamowicie piękny .
Sama historia jest cudowna . Mogę oglądać go z tysiąc razy i zawsze będę tak samo
przeżywała i płakała na końcu . Gorąco polecam wszystkim którzy lubią tego typu filmy . :)
Ostatnio dowiedzialam sie, ze jest takze wersja włoska, ale po jej obejrzeniu moge jedynie stwierdzić, że nie dorasta hiszpanskiej do pięt. Bardzo podobal mi sie ten film, kilka razy chcialo mi sie plakać.:pp Znacie moze niekoniecznie o podobnej fabule, ale warte obejrzenia? pozdr wszystkich :)
Film był cudowny. Przepłakałam chyba z połowę.
Jeśli szukasz podobnych to "Ps. Kocham Cię". "Weronika postanawia umrzeć" nieco inny, ale warty polecenia.
jest kontynuacja "Trzech metrow nad niebem" pt."Tengo ganas de ti" wiec sobie obejrzyj,choc musze przyznac,ze sie troszke rozczarowalam.
Juz ogladałam jakiś czas temu:), ale dzieki. Tez czuje lekkie rozczarowanie..I nie chodzi tu tylko o tą calą Gin, ktora mnie nieco irytowala, ale o całość..
Wiedziałam że na Was można liczyć :) miałam nadzieję na drugą część-dzięki ;) w większości przypadków druga część jest słaba w porównaniu z pierwszą a szkoda, pozdrawiam :)
Drugiej części nawet nie dooglądałam, ponieważ dowiedziałam się, że Ache nie będzie z Babi, więc się strasznie zawiodłam a Gin od początku nie przypadła mi do gustu . ; c Dla mnie druga część to wielkie rozczarowanie .. ; /
Pierwsza część piękna.. od razu przeczytałam książkę i tak samo super. 2 część filmu troche mnie zawiodła, wkurzylo mnie że Gin to wszystko sobie zaplanowała, a potem udawała niewiniątko. Co prawda 2 część tak naprawde to całkiem inna historia miłości, Hache się zmienił i był jeszcze wspanialszy,a mało było Babi. Książka - 2 cześć jest genialna, dużo szczegółów, które troche mi rozjaśniły wszystko po filmie, bo paru rzeczy nie ogarnęłam w nim.. Pare razy płakałam zarówno na filmie jak i w czasie czytania
jest że za kilka miesięcy wychodzi za mąż. Ale np w książce jest też opis wakacji Gin i Stepa (Hache) w Azji (bardzo fajne dla nich momenty), czy też to, że Gin już od kiedy Step wyjechał do Londynu (w książce do NY) czekała az wróci, zaprzyjaźniła się z jego matką, a obserwowała go już wtedy na tej imprezie z pierwszej części bo wszystko zapisała w pamiętniku, który potem czytał Step no i matka mu powiedziała, że ona zna Gin od dawna. Książka jest jak dla mnie bardzoo wzruszająca, a Step(hache) jest taki romantyczny i niby wciąż taki sam łobuz, jednak miłość go zmienia. A i losy Gin i jego się kończą inaczej. Bo zrywają niby ze sobą, dlatego że on kochał się z Babi, ale on postanawia walczyć o miłość.
Dzięki :) tak więc widzę, że film sporo odbiega od książki ale pewnie dlatego, że powstanie 3 część ;)
może nie aż tak sporo. po prostu troche jest ominięte, troszke skrócone. wiadomo.. nie da się wszystkiego przedstawić w 2h. ;) niech powstaje 3 część jak najszybciej! :D
Fakt ale moim zdaniem dosyć istotne fakty z książki zostały pominięte być może celowo... ja też czekam ;)
Ale z drugiej strony dobrze, że nie był z Babi, bo jakby na prawdę go tak mocno kochała, to po pierwsze nie wyszłaby za mąż, a po drugie wybaczyłaby mu wcześniej, starałaby się z nim jakoś skontaktować...
Masz rację, ale to już wszystko zasługa scenariusza . -.- Dlatego uważam, że głupio to wymyślili i czekam na 3 SZCZĘŚLIWĄ część . :D
Według mnie to jest realistyczny scenariusz, a nie jak zwykle happy end .. ;p I to właśnie podoba mi się w tym filmie, jeśli Ache zakochał się drugi raz (może nawet bardziej, bo przecież jako jedynej(Gin) dał prowadzić jego pojazd;p )
Więc miłość do Babi wcale nie była taka wielka jak wszystkim się wydawało. ;p Uważam również, że Gin bardzije pasowała do jego świata, dlatego też nie kłócili się tak często jak z Babi. :)
Jesteś straszną realistką, każdy w życiu lubi happy endy, a jak już wcześniej wspomniano, Ache był bardziej zakochany w Babi niż w Gin . ; p Z resztą "stara miłość nie rdzewieje" .
A dziwisz mi się ??:P Ja zawsze obstawiam najgorsze ;p, a już zwłaszcza jeśli chodzi o miłość. ;p
Według mnie Babi po prostu nie może być z ache, bo do siebie nie pasują, są z innych światów, w ogóle nie może być happy endu !!:P Nie w tym filmie, nie happy end z Babi , ona ma męża, gdyby na prawdę kochała Ache nie wyszła by za mąż, to najbardziej mnie do niej zniechęciło .
No właśnie, przeciwieństwa się przyciągają . XD A wgl to nie wina Babi, bo przecież Ache ją uderzył i nie odzywał się do Babi przez cały czas, dlatego znalazła sobie męża, ale i tak nie zapomniała o Ache . Myślę też, że to wina mamy Babi, bo na końcu "Trzy metry nad niebem" Ache dzwonił do Babi, a ta mama go chamsko potraktowała . ; /
No bo wiedziała, że Ache nie może być z Babi. ;p
Ja się cieszę , że Ache jest z Gin ,bo przynajmniej Katina jest szczęśliwsza ,bo spotyka się z bratem Gin. :D
Jeszcze są fajne filmy na podstawie książek tego samego autora co `Trzy metry nad niebem` i `Tylko Ciebie chcę` ;) A dokładniej jest `Wybacz ale będę Ci mówiła skarbie` i `Wybacz ale chcę się żenić`
Film był mega. Dowiedziałem się o nim w bardzo przypadkowy sposób i teraz nie wyobrażam sobie, abym go nie znał. Pomimo, że jestem facetem bardzo, ale to bardzo mi się podobał. Chyba żaden dotychczas film nie zmusił mnie do uronienia choćby łezki, a tutaj? Świeczki w oczach towarzyszyły mi praktycznie przez cały film. "Tylko Ciebie chcę" również jest arcydziełem, też mnie wzruszył ale zdecydowanie nie pasowało mi zakończenie. Strasznie nie lubię tej Gin, a to tylko dlatego, że po obejrzeniu pierwszej części nie wyobrażam sobie tej dwójki osobno. Liczę na trzecią część, bo jak już dużo osób wspomniało wiele wciąż nie zostało wyjaśnione. Moim zdaniem, jeśli powstanie trzecia część a prawdopodobnie pojawi się to oni do siebie wrócą. Kto oglądał drugą część to zauważył, jak Hugo się zachowywał gdy pojawiła się Babi! Gin według mnie to tylko taka odskocznia od rzeczywistości dla Huga. Może i ją kocha na swój sposób, ale to wciąż nie to co czuje do Babi, no cóż. Pozostaje tylko czekać na dalsze losy.
no właśnie zauroczył sie w Gin ale to nie to samo co czuł do Babi...miedzy nim a Babi byla wielka milosc i nadal tesknil widac to bylo gdy tylko ja zobaczyl i wgl...ale czasem jest tak ze nie mozna byc ze sobą. I tak jest w tym filmie.
Nie wiecie przypadkiem czy bedzie 3 czesc? Wydaje mi sie, ze wiele jest jeszcze niedopowiedziane. ;)
Jeżeli ktoś czytał książki to wie mniej więcej co dalej będzie ;) Więc mimo, że jesteś facetem polecam książki. Bardziej rozjaśnią wiele sytuacji zwłaszcza, że wersja hiszpańska jest poplątana, rzymska wersja bardziej przypomina książkę.
A skąd pomysł o 3 części? Ktoś o tym słyszał? Bo jak 3 część filmu to i książki :D
Jakiś czas temu weszlam na forum ,,Tres metros..'' i posali tam o 3 czesci. A mozecie powiedzieć jak to jest w ksiazce? Beda razem, czy Hache zost z Gin?
O ile ja dobrze pamiętam to generalnie w ksiażce w 'Tylko Ciebie chcę' Gin jest w ciązy ze Stepem (bo bohater w ksiązce tak ma na imię), ale jeżeli zrobią 3 część i generalnie powstanie film to może się wszystko pozmieniać ;) N
nie to nie tak, że Gin jest z nim w ciąży, tylko ona podejrzewa, że może być w ciąży...
dawno tego nie czytałam, więc właśnie nie do końca pamiętałam jak to było ;) dziękuję za poprawienie ;)
Moim zdaniem zekranizowanie 3 części filmu będzie strzałem w dziesiątkę. Każdy z nas chciałby się doczekać momentu kiedy H. i Babi będą razem. Nie dość, że wytwórnia zarobi kupę kasy na promocji filmu, to dodatkowo zrobią przyjemność nam- oglądaczom :) Myślę, że nie ma co gdybać, bo powstanie kolejnej części jest kwestią czasu. Wszyscy lubą happy endy, a do tego filmu, owy będzie się jak najbardziej nadawał ! :D Poczekamy, zobaczymy :))
Wszyscy zachwycacie się tą całą Babi, a mnie ona denerwowała. Ok w pierwszej części nie było tak źle, ale w drugiej była już strasznie irytująca.
Mnie też strasznie denerwowała, strzelała ciągle fochy o byle co a już w ogóle nie mogę pojąć jak mogła zostawić chłopaka którego podobno strasznie kochała w tak ciężkiej chwili kiedy stracił najlepszego przyjaciela. Właśnie wtedy powinna być przy nim i go wspierać a nie go zostawiać i zadawać jeszcze większy cios.