PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479730}
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 12723
3,5 4 krytyków
Trzy minuty. 21:37
powrót do forum filmu Trzy minuty. 21:37

Śmieszą mnie wasze opisy, żerowanie na śmierci papieża? w momencie kiedy Papież umierał , s=dziesiątki kobiet było gwałcone, tysiące napaści rabunków, setki morderstw na świecie miało miejsce. Ten film tylko pokazał drugą stronę, czyli to co wydarzyło się w tym dniu w tych godzinach. Fakt przesadą był początek który wprowadzał jakby w jakieś SF a tu zwykły dramacik, ale chwycił mnie przynajmniej dwa razy za gardło , a to znaczy że jak film przynajmniej ra lub dwa razy wymusi na mnie łzę, to już jest ok :)

Jeden przespał film a krytykuje na całą strone, inni oczekiwali filmu na miarę 2012 pewnie albo Matrixa. Czytasz recenzję i wiesz na co idziesz, ja potrafię wywnioskować po opisie filmu czy warto zobaczyc czy nie :)

ocenił(a) film na 6
bodic

A ty skąd wiesz o tych napaściach, gwałtach i rabunkach?
Zresztą co Papież ma z tym wspólnego?
Czy nie co dzień dzieje się na tym świecie wiele zła, trzeba od razu łączyć Papieża z jakimiś gwałtami, rabunkami itp?
Ja nie życzyłbym sobie, aby podobny film, tym bardziej gwałty i napady łączyć z moją osobą, a czy ktoś zapytał o to rodzinę Karola Wojtyły, kościół, Watykan, wierzących?
Film jest dobry, ale ten wątek z Papieżem w tle, żenujący.

ocenił(a) film na 9
baraqs

Rany, człowieku, można było podać jakikolwiek przykład , tutaj autor wykorzystał czas a dokładnie datę śmierci papieża, mogło to być zarówno zabicie binladena czy jakiegoś innego srajka. A poza tym nie czyńmy z Papieża boga, to zwykły facet z Okolic Kraka, który poprzez wiarę, czynił dobro, i chwała mu za to, ale nic więcej :) Więc wyluzujcie ludzie, nie popadajcie w jakąś obsesję paranoje, bo to 21 wiek, podobno jesteśmy coraz bardzie inteligentnymi istotami:))czy się mylę?

ocenił(a) film na 9
baraqs

Aha, i jeszcze jedno, jak to skąd wiem o napaściach itp, człowieku właśnie w tym momencie kiety ty czytasz te moje wypociny, jest przynajmniej jedna kobieta gwałcona, ktoś mordowany, a jeszcze ktoś umiera z powodu choroby, to oczywiste chyba prawda? na tyle ludności zamieszkującej tę planetę. Eh zacofanie nieziemskie, stąd te pierdoły wypisywane i krytyka bez uzasadnienia konkretnego.

bodic

zwykły facet z Okolic Kraka, który poprzez wiarę, czynił dobro, i chwała mu za to, ale nic więcej :)
a co znaczy owo więcej???
zbyt odważna i powierzchowna ocena fenomenu wojtyły, zastanawia mnie Twoja tożsamość i poczucie wartości skoro tak łatwo banalizujesz zjawiska i splycasz przesłanie życia innych osób w tym tak wybitnych jak Wojtyła.
A co do filmu to kolejny przejaw jak pewnej grupy osób tzw elit, którym zależy na wpajaniu kompleksów Polakom, tępieniu patriotyzmu i katolicyzmy (gazeta wyborcza)stąd ta konfrontacja śmierci papieża z patologiami. Poprostu Polcay jakby nie mieli prawa do wybitnych postaci, chwalebnych momentów historii i wspólnego zjednoczenia bo jesteśmy poprostu zdegenerowani. Na samej zaś degenracji polaków zależy środowiskom zdemoralizowanym przez układ postkomunistycznej nomenklatury który za wszelką ceną będzie dzielił to społeczeństwo byleby tylko nie doprowadzić do obywatelskiego odnolnego zjednoczenia.

ocenił(a) film na 8
krzych1988

i glosowales na PIS

loci

Zawsze znajdzie się jakiś depil (od wydepilowanego z komórek glejowych mózgu) , który skończy dyskusję o filmie czarodziejskim, ukochanym skrótem "PiS". Na WP nie było miejsca na wpisy ?