... a to rzadkość w polskim kinie. Większość produkcji nastawiona jest na kicz i komercję.
Rolą takich filmów jest to, aby dobra reklama przyciągnęła całą rzeszę buractwa, które
porechocze się przy muzyce otwieranych opakowań chipsów, napojów gazowanych i
popcornu i już.
Nie oglądałem tego filmu w kinie. A szkoda, bo pewnie wywarłby na mnie jeszcze większe
wrażenie. Oglądałem go niedawno na nPremium i mimo, że na początku nie wiedziałem o
co w tym filmie chodzi, z każdą minutą miałem oczy coraz szersze jak monety pięciozłotowe i
tak do ostatnich sekund filmu.
Genialny scenariusz, dobra gra aktorska (szczególnie w części pt. KOŃ - Królikowski zagrał
świetnie, również podobał mi się Braciak w roli komornika).
Oby więcej takich filmów!!!
Dokładnie! Włączyłam film z nastawieniem "kolejny gniot", a tu taka niespodzianka. To z pewnością film warty obejrzenia, ba! zapamiętania, refleksji. Szczerze mówiąc , od dawna nie czułam tylu skrajnych emocji , uśmiech, gniew, smutek , to wszystko serwuje widzom reżyser. Jest to na pewno nr jeden , na mojej prywatnej liście, każdemu kto pyta , jaki film warto obejrzeć, polecam tę właśnie produkcję!
chcialem cos napisac o tym filmie a;le widze, ze napisales juz to co chcialem. Pozdrawiam