Trzynaste piętro

The Thirteenth Floor
1999
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 21336
5,6 5 krytyków
Trzynaste piętro
powrót do forum filmu Trzynaste piętro

Kino rfozrywkowe

ocenił(a) film na 8

Film obejrzeć warto, jeśli ma się ochotę na jakiś przyjemny, niewymagający film na wieczór. Z tym, że wszelka znajomość fabuły psuje o tyleż przyjemność z oglądania. Najlepiej podejść do "Trzynastego piętra" znając tylko jego tytuł...
Nie można też tego filmu traktować zbyt serio. Wtedy od błędów logicznych zacznie się roić, a dobre wrażenie może zacząć się psuć, i psuć.
Ja, mimo dość przewidywalnie rozwijającej się historyjki i praktycznie braku drugiego dna, obejrzałem z przyjemnością. Być może nawet kiedyś do tego filmu wrócę. Ale nie wróżę, żeby to miało miejsce w najbliższej przyszłości :]

ocenił(a) film na 7
Pjotrus

Dziwne że uważasz ten film jako przeciętny. W twoim blogu polecasz Max'a Payna 2 a to zaledwie przeciętna gra. Jedynka była po prostu o wiele lepsza, bardziej innowacyjna. Fakt że 13 Piętro nie jest już jakieś innowacyjne ale posiada że tak powiem jedno z przypuszczanych zakończeń Matrixa i dlatego tak mi się podoba.

ocenił(a) film na 8
Kolbe

Heheh.
To się właśnie nazywa "gusta". Dla Ciebie przeciętna gra, dla mnie raptem niezły film. Dla mnie genialna gra, dla Ciebie wybitny tytuł. A Matrix wywołuje u mnie po trójce alergie, dlatego wszelkie porównania do niego tylko psują ogólne wrazenie. Poza tym, "Trzynaste piętro" jest starsze, więc nie wypada traktować go jako wariacji na temat.