Trzynaste piętro

The Thirteenth Floor
1999
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 21336
5,6 5 krytyków
Trzynaste piętro
powrót do forum filmu Trzynaste piętro

znuzyl mnie.. cieple kluchy w rosole, oczekiwalam czegos wiecej

ocenił(a) film na 9
neRko

kiedy ja go oglądałem w 99 to nikogo nie nudził... ciężko teraz dzieci zadziwić... cóż, takie czasy...

ocenił(a) film na 8
KzO_fw

jest dużo filmów gdzie niezbyt dobrze, albo nie do końca tak jakby ktoś chcial wykorzystywano bardzo dobre pomysly, ktore napewno można bylo wykorzystac na 100 000 roznych innych sposobów, moim zdaniem ten film taki... nie jest. Świetny klimat, zabarwienie pomyslu odwzorowaniem światów ameryki różnych lat, z świetnym odwzorowaniem klimatów poszczególnych światów. W trakcie "wchodzenia" bohaterów w lata 30ste, widać ich zafascynowanie światem- czulem jakbym sam "wchodzil" do gry, która wyglada niezwykle realnie (sposob w jaki to zrobiono, dozniania bohatera nawet podczas wkladania reki pod biezaca wode, oddajac, jak "realna" i autentyczna jest "sztuczna" rzeczywistość dla bohatera) Nie każdy film tego typu robi to w tak umiejętny sposób. Dla mnie film może nie idealny, ale fantastyczny. Sposob w jaki jest zbudowany naprawde sprawia, że można się wczuć. Daje 9/10[[[autentyczna ocena 8.5/10]]]. Mimo, że nie ma jakiś trudnych tematów i przekazów, to jednak mimo to film zdolal byc najlepszym jaki widzialem w tym miesiącu. Więc... świetny w swoim gatunku