PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563188}

Tunel do piekła

Absentia
2011
5,1 4,3 tys. ocen
5,1 10 1 4280
6,0 4 krytyków
Tunel do piekła
powrót do forum filmu Tunel do piekła

Dawno nie ogladalem juz horroru z nowszych rocznikow, przy ktorym wlosy stanely mi deba :] Przytlaczajacy klimat czyli to co hejterzy lubia najbardziej, brak happy endu i ostre momenty. Brakowalo tylko lepszych efektow dzwiekowych w tych ostrych wejsciach co sprawilo by jeszcze wieksze BUM ale sama juz muzyka byla na topowym poziomie !

aproxx

No to pogratulować w takim raze jeżeli zauważyłeś jakiekolwiek podobeństwo Obecnośći z Dead Silence, te lalki nie miały z sobą nic wspólnego, również demon z Sinistra nie miał nic wspólnego z historią z Obecności. Coś ci się pomyliło. A ta histoiria z Absentii to śmieszna była ja zapomniałem o tym od razu po obejrzeniu a ta Przepowiednia o tym śmiesznym człowieku ćmie to jeszcze gorszy chłam, nie dałem rady obejrzeć tego do końca. Niby jesteś wielkim fanem horrorów, a tak naprawdę robią na tobie wrażenie jakieś śmieszne potworki z kanałów albo ludzie ćmy. Żenada.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Zenada to twoje drugie imie Smalczyk. Zegnam i nie odpisuj mi juz gruby frajerze, jestes za tepy do prawdziwych horrorow, jara cie zlepek plagiatow z innych filmow, tak ty jestes rozwiniety ...

Ch.uj mnie demon s sinister frajerze obchodzi, motyw z wisielcami na drzewie, zywcem jest wy...any z tego filmu, jestes za tepym frajerem zeby to dostrzec. Ponadto kazdy po tobie jechal dlatego zmieniles nick, ale ludzie mnie juz dawno ostrzegli, ze jestes tym samym nieudacznikiem tylko pod innym nickiem ...

Czlowiek cma buahaha, sam jestes czlowiek cma ... Widac, ze ten film to bylo jednak za wiele na twoj ograniczony spasly leb ...

Mnie tu ludzie szanuja, a z ciebie sie glabie smieja ... Widzisz roznice ?

aproxx

Widze, że jesteś kolejnym niedorozwojem, który bierze mnie za Smalca. Proponuję leki psychotropowe na taki tok myslenia. Żegnam i nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

A ja proponuje nie wylazic z nory ...

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Mowi to koles oceniajacy jakies pitbulle na 10 z avatarem legii. Ile ty masz lat ? 8 ? Bo ja w takim wieku wstawialem logo ulubionego klubu pilkarskiego gdzie sie dalo :D. Gdybym mial jeszcze 8 lat, to moze bysmy sie dogadali, ale niestety ewoluowalem i doroslem [przed pietnastka] i mi przeszlo. Widac, jeszcze jestes przed tym okresem dojrzewania panie zenada, wiec lepiej bedzie jak wrocisz do piaskownicy. Z otoczenia wiem, ze klubami do takiego obsesyjnego poziomu zeby wstawiac ich avatary jaraja sie poprostu dzieci i niestabilni emocjonalnie chlopcy po 20-stce. Pilka nozna w wydaniu klubowym to strata czasu dla kibicow. Licza sie tylko mecze i sukcesy reprezentacyjne. W klubach dzisiaj sa sami zelowi chloptasie, ktorzy takich jak ty pajacow maja gleboko w dupie zgarniajac przy tym niemale pieniadze i dajac bardzo malo w zamian. Takze bujaj mi stad swinskim truchtem chlopcze do swojego oltarzyka legii walnac konia w leb, a nie zawracaj mi igly. Jesli chodzi o kibicowanie, to zdecydowanie wole boks, bo jest to skupienie sie na karierze i rozwoju jednego czlowieka, ktoremu zalezy albo nie. Jak zalezy i ma talent, to jest wart kibicowania mu, a jak tego nie ma, to poprostu przepadnie, tak jak przepasc powinna cala ta smieszna jedenastka legii w nicosci.

aproxx

Po pierwsze to mam 37 lat. A poza tym Legii kibicuję od dzieciństwa, bo urodziłem się i wychowałem w Warszawie gdzie liczy siętylko Legia. I nigdy mnie nie interesowało kto w niej gra, bo liczy się klub a nie piłkarze. Co do zdania że piłka w wydaniu klubowym to strata czasu to po prostu większej bzdury nie słyszałem, powiedz to kibicom Barcelony czy Manchesteru to cięcały świat wyśmieje. Reprezentacja gra kilka razy do roku a prawdziwy fan futbolu, który nim żyje nie będzie oglądał jedynie kilku meczy w roku. Co do boksu to dla mnie nie jest żaden sport bo to jest przemoc, której nie toleruję i uważam, że wszystkie sporty walki powinny być zakazane.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Kibicowanie i jezdzenie na mecze to jedno, a wstawianie klubowych avatarow gdzie popadnie jak szczyl, to drugie. Widocznie nie potrafisz odroznic jednego, od drugiego. To nie moja bolaczka. Kluby pilkarskie dzisiaj sa w ch..j przereklamowany, nie to, co w latach 90-tych. Zreszta nie tylko w pilce tak jest. Jaranie sie klubami swiadczy o braku rozwoju osobistego i nie poddaniu sie innym hobby, ktore ksztaltuja czlowieka. Sam ogladam mase meczow ligi mistrzow, pucharu europy, ale zeby ogladac mecze ligowe, ktore tak naprawde sa w wiekszosci meczami o pietruszke, to strata czasu. Tylko pilka nozna w wydaniu narodowym tak naprawde sie jeszcze liczy i kazdy gracz oddaje serce i zdrowie w takich meczach. Prestiz Ligi Mistrzow tez mocno spada, to widac golym okiem. Jeszcze 20 lat temu sukces w lidze mistrzow byl czyms najwazniejszym. Dzisiaj juz tak nie jest i dobrze, bo ludzie wiedza, co jest tak naprawde wazne. A jakies tam smieszne tytuly mistrza Polski, to w ogole sa istotne, jak pomiary wilgotnosci powietrza jesienia ubieglego roku.

aproxx

Na szczęście jesteś w bardzo zdecydowanej mniejszośći i większość prawdziwych fanów piłki nożnej by cię wyśmiała. Prawdziwy fanatyk piłki ogląda nawet 3-ligowe mecze.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Haha ok ,czyli jestem ,,nieprawdziwym fanem,, pilki noznej. Ok ale wydaje mi sie, ze mam 10 razy szersze pojecie o swiatowym footballu niz ty, i pewnie tez lepiej gralem od ciebie za gowniarza. To, ze czlowiek wyrasta z obsesyjnego fanatyzmu z wiekiem, nie znaczy, ze juz nie jest ,,prawdziwym fanem,, Naucz sie rozrozniac fanatyzm od normalnego kibicowania, bo widze, ze z tym tez masz problem. Jak sa mistrzostwa swiata, czy euro, to ogladam kazdy mecz, nawet jak graja dwie druzyny z afryki ze soba. Czy to fanatyzm, czy sztuczne kibicowanie, czy tez nieprawdziwe kibicostwo jak ty to nazwales ...?
Ile obejrzales 3 ligowych meczow, w tamtym tygodniu ?? Pewnie az zero, taki z ciebie prawdziwy fanatyk haha. Lapiesz puente, czy za trudne ?

aproxx

"Człowiek wyrasta z obsesyjnego fanatyzmu z wiekiem". Co za bzdura, prawdziwy fanatyk będzie nim do końca życia. A 3- ligowych meczów nie transmitują a szkoda bo bym oglądał, ale za to 1-lige na polsacie sport oglądam każdy mecz i ogólnie mam wszystkie kanały sportowe jakie można mieć i jeżeli czasowo mecze ze sobą nie kolidują to oglądam każdy. I często się zdarza, że na jednym telewizorze leci jeden mecz a w drugim pokoju drugi i biegam między pokojami. Dla niektórych piłka nożna to życie.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Co to za ogladanie. Oglada sie jeden mecz, a drugi nagrywa jak juz, przynajmniej ja tak robilem, kiedy mecze ligi mistrzow, czy euro i world cup lecialy w tym samym czasie. Teraz powtarzaja na innych kanalach po nocach, wiec nie ma takiej potrzeby. Napisales, ze fanatycy ogladaja nawet 3 ligowe mecze, a sam ich nie ogladasz, wiec chyba jednak do nich nie nalezysz, a jak tak to sam zaprzeczasz temu co piszesz ... Dziwne

aproxx

Chodziło mi o takie mało ważne mecze, marnych drużyn, typu Stal Mielec- Sandecja Nowy Sącz itp. Zawsze się mówiło na takie, że nie ma co oglądać bo to jakaś 3 liga. U nas nie da rady obejrzeć 3- ligowego meczu bo żadna stacja ich nie transmituje, ale już w Anglii można zobaczyć na jakiś lokalnych kanałach 3 ligowy mecz i gdybym miał taką możliwość to bym je oglądał. A to co pisałeś wcześniej o nagrywaniu meczy to dla mnie profanacja i zabijanie piłki nożnej. Piłka to nie film i każdy mecz trzeba oglądać tylko i wyłącznie na żywo. Jak na mistrzostwach świata zdarzały się trzy mecze w różnych grupach o jednakowej godzinie to pożyczałem trzeci telewizor żeby wszystkie na raz oglądać.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Jaka profanacja, jak sie nie zna wyniku, to oglada sie jak na zywo. Wychodzi na to, w takim razie, ze chyba wiecej ogladam pilki noznej niz ty, bo jednak ogladam czesto mecze drugiej ligi angielskiej

,, Jak na mistrzostwach świata zdarzały się trzy mecze w różnych grupach o jednakowej godzinie to pożyczałem trzeci telewizor żeby wszystkie na raz oglądać,,

taa napewno duzo ogarnales z tych trzech meczy na raz. Dla mnie ogladanie meczu, to wnikliwa analiza kazdego podania, kazdego wyjscia na pozycje zawodnika, ruchu bez pilki itd. Ty napewno to wszystko ogarnales ogladajac 3 mecze na raz ... Teraz mam pewnosc, ze rozmawiam z debilem doslownie. Nie wiem jak inni to odbiora jak przeczytaja, ale ja mam wrazenie, ze rozmawiam z niezbyt rozgarnietym chlopcem, ktory swoja watpliwa inteligencje probuje nadrobic jakims niby kompletnym oddaniem sprawie w tym przypadku pilce noznej. Nie no pasuje to logo w avatarze do tego co piszesz, teraz juz mam pewnosc.

A jak ogladasz Champions League. Dwa tygodnie temu o 20 : 55 jak zaczynaly sie mecze to puszczali 5-6 spotkan na raz ... Podobnie z kwalifikacjami euro tydzien temu. Miales 5 telewizorow ? Ja ogladalem powtorki calych meczow na polsat sport, extra kwalifikacje, a na polsat sport premium champions league powtorki. te denne mecze omijam wiadomo, ale np Szwajcaria- Dania, Francja- Turcja, Ukraina - Portugalia, Holandia - Irlandia Polnocna, Szwajcaria- Irlandia i jeszcze kilku to odpuscic nie moglem. Ogladales jakis z nich ?

aproxx

Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak transmisja symultatyczna? Można i wtedy oglądać 16 meczy. Oglądam wszystkie mecze z kolejki ligi mistrzów o jednej godzinie. Kwalifikacje do Euro też włączyłem transmisje symultatyczną. Poza tym bez problemu można oglądać trzy mecze na raz na trzech telewizorach mając mocno podgłośniony dźwięk, wiadomo co się dzieje w każdym z meczy. Poza tym nie rozśmieszaj mnie z tą wnikliwą analizą każdego podania czy wyjścia na pozycje bo tym się ośmieszasz, chyba, że się zawodowo zajmujesz trenowaniem jakiejś drużyny bo mecze szczegółowo analizują jedynie trenerzy piłkarscy. A co do pierwszego zdania to jak można nie znać wyniku jakiegoś meczu ? Ja mam non stop włączony livescore.com , obstawiam sporo meczy w sts i nie ma opcji żebym nie znał wyniku jakiegoś meczu. Ty jesteś zwykłym fanem ja fanatykiem , piłka to moje życie. I nie ma takiej opcji żeby mecz, który się odbył oglądać tak jak na zywo nawet jak ktoś nie zna wyniku, to to już nie jest to samo oglądanie i każdy to ci powie.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Nie jestes zadnym fanatykiem, jestes wannabe zwyklym. W innym wcieleniu byles fanatykiem najslabszych horrorow, a najwiekszym przeciwnikiem filmow kultowych, a teraz udajesz, ze jestes fanatykiem meczow. Ja tez obstawiam mecze praktycznie zawodowo i powiem ci jedno. Nie mozna obstawiac zadnych meczow nie znajac formy kluczowych zawodnikow w druzynach, a takie informacje mozna tylko uzyskac ogladajac wnikliwie cale mecze poszczegolnych druzyn, a nie trzy rozne mecze na trzech telewizorach. Obstawiam spore kwoty tygodniowo, dlatego chcac nie chcac musze ogladac mecze. Najlatwiejsze ligi do obstawiania to liga austriacka, dunska, francuska, szwajcarska, belgijska, rumunska. Najtrudniejsze to wiadomo angielske, polska, wloska ...

NIe odpowiedziales mi na poprzednie pytanie. Jakie z tych meczy reprezentacyjnych, ktore ogladalem w tamtym tygodniu ty tez obejrzales ? Chetnie wymienie sie spostrzezeniami ...

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Widziales mecz Dania - Szwajcaria ?

aproxx

Widziałem wszystkie, które wymieniłeś. Z tym ,że ja nie jestem jakimś trenerem piłkarskim żeby rozbierać mecze na czynniki pierwsze. Jak się w meczu nic nie dzieje, tzn. nie ma groźnej sytuacji czy strzału bądź sytuacji stuprocentowej to nawet nie zerkam w stronę telewizora.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

To jak wygladal w skrocie ten mecz Dania - Szwajcaria wedlug ciebie, kto mial lepsze sytuacje, kto powinien wygrac. Wymien najlepsze akcje ?

aproxx

Chłopie ja po obejrzeniu meczu po 15 minutach nie pamietam co się w nim działo. Jaram tyle tematu, że musiałbym te mecze po 10 razy oglądać. JA cokolwiek obejrze czy to film czy mecz to po 10 minutach zapominam co widziałem. Nigdy niczego mi się nie zdarzyło obejrzeć na trzeźwoto czego ty ode mnie wymagasz. Dobra bo zaraz druga połowa Legii. Nara.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

hahahaha no comment, powodzenia Smalczyk wielki fanatyku footballu !

aproxx

Jaki Smalczyk? Smalczyk jest moim ziomkiem z osiedla głąbie. Idź się leczyć na głowę. Jakbym wiedział, że jesteś kolejnym kretynem, któy bierze mnie za Smalca to bym nawet na jeden post nie odpisał.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

I prosze nie odpisuj wiecej. Usiadz sobie przy stole, postaw duze lustro na krzesle na przeciw, to bedziecie mieli kolko dyskusyjne ze Smalczykiem. We dwoch napewno sie dogadacie.

ocenił(a) film na 7
aproxx

a myślałam, że tylko mnie Obecność ubawiła, te duchy zrzucające obrazki ze ścian...

użytkownik usunięty
aproxx

Przy większym budżecie dwójka mogłaby być piekielnie dobra. Średnia 5.0 na fw i 5.8 na imdb pokazuje jak bardzo ten film jest niedoceniony, bo słabe aktorstwo jest nadrabiane klimatem, ale większość tego nie widzi. Coś podobnego poza The Mothman Prophecies możesz polecić?

ocenił(a) film na 9

Tak ten :

http://www.filmweb.pl/film/Zjawy-2012-521098

Tez gesty podmiejski klimat.

użytkownik usunięty
aproxx

Oglądałam go już i rzeczywiście całkiem niezły.

ocenił(a) film na 9

http://www.filmweb.pl/film/Czekaj%C4%85c+na+sen-2000-4515

Ten kolejny ...

Heh wlasnie obejrzalem Pig Hunt ... Haha ahh to dzisiejsze kino, ktore pamieta sie az do obejrzenia nastepnego filmu, czyli do jutra ...

użytkownik usunięty
aproxx

Z nowymi animal attack tak właśnie jest, wszystko na jedno kopyto, tylko zwierzak się zmienia. Ja np. lubię camp slashery i ostatnio obejrzałam Welp z 2014 - porażka, niecałe dwa miesiące i pamiętam go jak przez mgłę. A tego Chasing Sleep nie widziałam, to sobie sprawdzę :)

ocenił(a) film na 9

Wlasnie obejrzalem Walled-In nawet niezly, fajne scenografie, swietny budynek, wciagajaca i fabula i fajna muzyka, moze niezbyt straszny, ale fajny.

użytkownik usunięty
aproxx

Też już go kiedyś obejrzałam, ma klimacik.

ocenił(a) film na 9

Hah, a ty tez nigdy nie spisz tak jak ja ? Filmy do 8 rano, a na 9 do pracy :D To samo wczoraj ...

Szczescie, ze pracuje tylko 3 dni w tygodniu ...

użytkownik usunięty
aproxx

Najlepiej się tak ogląda późno w nocy jak jest cisza, spokój i nikt mi głowy nie zawraca w domu. Położyłam się spać o 5, a lekko po 8 trzeba było wstawać do pracy, ale weekendy mam wolne, to sobie odeśpię :D

ocenił(a) film na 9

Ja dopiero wrocilem z pracy. Teraz 4 dni laby ... Duzo horrorow walne przez weekend.

użytkownik usunięty
aproxx

Nie oceniasz tutaj wszystkiego co obejrzysz?

ocenił(a) film na 9

Nie tylko horrory/thrillery

użytkownik usunięty
aproxx

A reszty czemu nie?

ocenił(a) film na 9

Ehh tam, tylko horrory sie licza.

użytkownik usunięty
aproxx

A ile już obejrzałeś łącznie horrorów tak w przybliżeniu?

ocenił(a) film na 9

nie wiem, a co chcesz mnie pobic ?

użytkownik usunięty
aproxx

Nie wierzę, że taki fan horrorów nie wie ile już ma ich za sobą :) A co do pobicia, to nie ścigam się z nikim i oglądam własnym tempem, tak z ciekawości tylko pytałam.

Obejrzałam ten Chasing Sleep i rzeczywiście dobry, podobał mi się i bardzo mi się kojarzył z Mechanikiem.

użytkownik usunięty
aproxx

Odnośnie filmów o Mothmanie, to jest jeszcze "Mothman" z 2010, właśnie obejrzałam, ale niestety słabizna.

ocenił(a) film na 9

Bez przesady, nie popadajmy w obled... Ten Mothman 2010 to zwykle gowno ala Animal Attack bez zadnego nawiazania do tych pozostalych dwoch filmach opartych na wierzeniach Indian.

ocenił(a) film na 9
aproxx

Obejrzyj It Follows, kozak horror takze z przygnebiajacym klimatem jak te, ktore polecalem wczesniej.

użytkownik usunięty
aproxx

"It Follows" już widziałam, od razu da się zauważyć tam inspiracje "Ringiem". Żeby zrzucić z siebie klątwę, trzeba było się z kimś przespać, a u Azjatów trzeba było komuś wcisnąć kasetę do obejrzenia. W zasadzie to taka kopia, tyle że w innej formie, ale całkiem ok.

ocenił(a) film na 9

Czy ja wiem czy kopia azjatow, filmow z takimi motywami byly setki juz w latach 7o i 80 tych chociazby Video Dead albo Videodrome i masa innych, mozna tez powiedziec, ze tworcy The Ring kierowali sie innymi filmami sprzed 20 lat ...

użytkownik usunięty
aproxx

Wiadomo że każdy na każdym się wzoruje, a jak nie na filmach, to biorą pomysły z książek. Natomiast w "It Follows" jakoś tak od razu mi się to rzuciło w oczy.

użytkownik usunięty
aproxx

Akurat twórcy "Ringu" nie kierowali się innymi filmami, tylko książką Suzuki'ego, bo to jest ekranizacja.

ocenił(a) film na 9

Ja nie widze podobienstwa do zadnego innego filmu, dla mnie jest to cos nowego, wyjatkowego z niesamowitym klimatem, a sam fakt przenoszenia czegos klatwy, zarazy czy czegos innego nie oznacza nawiazania do The Ring.

użytkownik usunięty
aproxx

No cóż, a ja nie widzę podobieństwa między "Ringiem" i "Videodrome". W każdym razie "It Follows" jest dobre klimatycznie, a to jest dla mnie najważniejsze i dałam mu 7.

ocenił(a) film na 8
aproxx

Zgadzam się, bardzo dobry film, zaciekawia i trzyma w napięciu. Bardzo tajemniczy, choć niekoniecznie horror, fani gatunku mogą się poczuć zawiedzeni.