PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197555
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

7/10

ocenił(a) film na 7

Kapkę się zawiodłem na tym filmie. Myślałem że Depp, Jolie i Bettany w thrillerze którego
akcja toczy się w Wenecji musi być co najmniej bardzo dobry(choć liczyłem na rewelacje).
A tu film tylko dobry. Fajny klimacik, ciekawe dialogi między postaciami, wyczyny Deppa,
piękna Wenecja i w sumie tyle.

ocenił(a) film na 5
Hektor_

film sredni ... przewidywalny...a depp w prawdzie grał jak zwykle swietnie ale w tym filmnmie nie wyglądał byt pociągająco ;P

ocenił(a) film na 6
anza_filmweb

Dokładnie, strasznie przewidywalny film. Ale zrobiony jest nieźle więc dałem 6/10 :)

Hektor_

Zgadzam się. Jakiś nierówny mi się wydał ten film i nudnawy. Zakończenie miało zaskakiwać, ale raczej zdumiało, bo było... nielogiczne. Potem się człowiek doszukuje sensów - czy zaplanował, że go wybierze, czy raczej mu to utrudniło plany? nie rozpoznała go niby przez cały czas? itd. itp.
Ogólnie - bez sensu. Szkoda...

ocenił(a) film na 4
Hektor_

film na tyle przewidywalny, że UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od razu domyśliłam się, że 'turysta' zwykłym turystą nie będzie. KONIEC SPOILERA!!!!!!

a tak w ogóle zauważyliście, że w sumie cały film kręcił się wokół tego, że Elise była ładną kobietą? Rozumiem, że Jolie jest piękna, ale każda kobieta wygląda pięknie, kiedy nałoży jej się tyle makijażu, a w tym filmie aż przesadzili. I właściwie cały czas było to eksponowane, przez całe półtorej godziny. Trochę to odciągało od fabuły, która wcale nie była jakaś wyszukana.

Według mnie Turysta to wyjątkowo słaby film. Dużo filmów Jolie to właśnie filmy akcji, ale Depp mnie zawiódł... Zwłaszcza, że słynie z tego, że wybrednie wybiera filmy, w których gra. A ten... no cóż. Nie będę wypowiadać się na temat gdy aktorów, ponieważ się na tym nie znam. Jeśli ktoś lubi tajnych agentów, strzelanki, pogonie i ucieczki, a nie ma wymogów co do fabuły to polecam.

ocenił(a) film na 7
kisielek__

W sumie to na tym twórcy bazowali,żeby wyeksponować Jolie i Deppa-to też przyciągnęło ludzi do kin. Film miał kusić panów piękną Angeliną,a panie przystojnym i czarującym Johnnym. Zauważ że cały film to właściwie eksponowanie Jolie i Deppa-nawet nie za bardzo wcielali się w swoje rolę. Cały czas miałem wrażenie że oni właściwie nie grają-prezentują po prostu siebie. Co do fabuły- historia nawet ciekawa,ale moim zdaniem niespecjalnie przedstawiona. Depp jest jednym z moich ulubionych aktorów, Angelinę też lubię i z ciężkim sercem muszę powiedzieć że film mnie troszkę rozczarował. Ale choćby dla pięknej Wenecji warto ten film obejrzeć.