PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197572
4,7 24 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

nie wiem skąd te niskie oceny.No ale o gustach sie nie dyskutuje je sie ma albo nie

ocenił(a) film na 5
maciekb80

no to ty chyba nie masz ale skoro złodziejski kodeks uważasz za arcydzieło kina to może lepiej się nie będę z Tobą dyskutował

ocenił(a) film na 6
miron14

dokładnie nie masz prawa dyskutowac.Za wysokie progi

ocenił(a) film na 5
maciekb80

tak sobie tłumacz

ocenił(a) film na 6
miron14

bla bla bla

ocenił(a) film na 8
maciekb80

Nie powinno się atakować ludzi, którzy mają inne gusta miron14!:| To świadczy o braku całkowitej tolerancji!
Mi też film się podobał, fakt akcja wolno "szła", ale mi to nie przeszkadzało! Tobie się nie podobał, rozumiem. Więc nie wiem, czemu się czepiasz:|

maciekb80, czyli to ten Frank był tym Aleksandrem?:)
Pozdrawiam Cię serdecznie:)

ocenił(a) film na 5
phoebe241995

jasne masz racje każdy ma swój gust i ja w to nie wnikam ale z jego wypowiedzi wynika że to on ma gust a cała reszta nie cytat "o gustach sie nie dyskutuje je sie ma albo nie" i kto tu nie ma tolerancji?
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
miron14

on tzn kto chyba Ja nie lubie jak ktos mówi o kimś w tym przypadku o Mnie w osobie trzeciej.No ale cóż sauva vire obca żecz

ocenił(a) film na 5
maciekb80

po pierwsze to Savoir vivre a po drugie Rzecz
Blyszcz dalej

ocenił(a) film na 6
miron14

lubie jak ktos zazdrości połyskliwej skóry

ocenił(a) film na 6
phoebe241995

mam ambiwalente odczucia do tej wypowiedzi bo nie wiem czy jest to sarkazm czy sprzymierzenie

ocenił(a) film na 5
maciekb80

ten film to jedna wielka porazka. blabla

ocenił(a) film na 6
jonny_b1

tak Mi przykro że zmarnowałeś 100 minut.Wyrazy współczucia

użytkownik usunięty
maciekb80

[pewnie będzie SPOILER] Mi dużo bardziej podobał się "Anthony Zimmer". Obejrzałam go wcześnie, ale to nie kwestia tego. Zdarza się, że lepiej oceniam remake niż oryginał niezależnie od tego w jakiej kolejności oglądałam. Przede wszystkim wolę tamtą obsadę - Sophie Marceau wydawała mi się dużo bardziej elegancka, czarująca. Depp grał jak zwykle - nawet jak biegł po dachu to pomyślałam o kapitanie Sparrowie:) Poza tym wydaje mi się, że niektóre rzeczy były lepiej rozwiązane we francuskiej wersji (który nauczyciel oswobodziłby się z kajdanek za pomocą spinacza??? czy co to tam było:P)

Zawsze, gdy czytam szkalujące wypowiedzi na forach filmwebu, mam wrażenie, że autorzy mają jakiś kompleks na punkcie swojego gustu filmowego. Mimo, że nie jesteś żadnym autorytetem, ja i pewnie wiele osób, które oglądały ten film czują się obrażone. Mogłabym Ciebie prosić chociaż o poparcie tej tezy o rewelacyjności tego filmu rozsądnymi argumentami(takimi, które nie równają się ze stwierdzeniami: "bo tak!" czy "ja mam gust, a wy nie!")?
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie!