PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197565
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

Bo ogromnej fali krytyki jaką napotkał ten film (ale również pochwal-3 nominacje do złotych globów) czekałem z wielką niecierpliwością na niego. Dlaczego? Jolie i Depp. Te 2 nazwiska każdy zna. A przynajmniej powinien. Świetni aktorzy, wielki reżyser, ten film to miało być wydarzenie. A jak wyszło? No właśnie nie do końca chyba tak jak planowano, jednak ja nie jestem jakoś bardzo wymagający i widziałem w tym filmie wiele plusów (więcej jak minusów). Przede wszystkim Wenecja. Przepiękne zdjęcia, wspaniałe widoki. Do tego kiedy dołączymy dwóch najpiękniejszych ludzi na świecie robi się zjawisko. Przepiękna Angelina Jolie uciekająca na łodzi z Johnnym Deppem to coś wspaniałego. Fabuła ciekawa, wciągnął mnie ten film, do tego piękna muzyka. A na koniec zakończenie filmu, które zdaniem niektórych bylo znane od początku filmu. To bardzo ciekawe, Ci ludzie którzy tak przechwalają sie, że widzą od początku co bedzie na koncu są chyba wróżbitami Maciejami. Może, ktos sie domyślal, ja nie. Dlatego zakonczenie na wielki plus, spore zaskoczenie.
7,5/10