PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197555
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

to jest jakaś pomyłka; jak obok tak genialnego artysty jak Depp można stawiać kobietę,
która pokazała dobre aktorstwo tylko raz w "Przerwanej lekcji muzyki" ???

sarna_fw

a w Oszukanej pokazała złe aktorstwo?

Magyar

Własnie jak przeczytałem to pomyślałem o Oszukanej. Powinna Oscara dostać.

sarna_fw

ja za to sądzę, że to, iż angelina dobrze zagrała w jednym filmie to tylko twoje, bardzo subiektywne zdanie
osobiście uważam, że jest świetną aktorką

ocenił(a) film na 6
mammoth03

A znasz jakaś lepszą niż Angelina Jolie?

czarko17

Jolie to rzeczywiście mega aktorka, ale najlepsza na świecie jest Kidman ;)

ocenił(a) film na 9
seamus

Ja kocham Jolie, Cruz i Bullock. No i w sumie Kate Winslet też bardzo dobra.

ocenił(a) film na 10
risky

jak można zestawić ze sobą Jolie i Winslet z Cruz i Bullock??? nie rozumiem...

risky

jak ktoś już zauważył lepsza jest tylko megan fox ;)
a tak wogóle to można się sprzeczać czy jolie jest dobrą aktorką cy tylko ładną,
ale talentam j. deppowi nie dorównuje.

ocenił(a) film na 10
seamus

Kidman? chyba żartujesz...

ocenił(a) film na 8
seamus

Jestem megafanką Jolie i uważam, że ... no właśnie oprócz Kidman żadna inna nie może się z nią równać. Przynajmniej nie porównałeś jej do Megan Fox tak jak co poniektórzy lubią robić. :)

Nie zgodzę się jednak, że ,,Przerwana lekcja muzyki'' to jedyny film w którym pokazała jaką ma klasę. Jeśli oglądałeś wszystkie jej filmy, to nie zauważyłeś, jak zarąbiście gra.

seamus

oceniasz aktorstwo czy też wygląd? bardzo lubię Jolie i Kidman ale wg mnie dużo lepsza jest np. Jodie Foster czy Cate Blanchett

czarko17

Dla mnie lepszą aktorką jest Kate Beckinsale

ocenił(a) film na 6
sarna_fw

idiotyczna prowokacja..zreszta jak widzę średnio udana...

sarna_fw

zgadzam się całkowicie :) Aktorstwo Deppa moim zdaniem jest świetne. On gra całym sobą, a nie tylko stoi i mowi kwestie jak Angelina. Oczywiście nie mówię że nie ma talentu w filmach akcji bo to umie robić. Te wszystkie sceny to trzeba umieć ale niech przy tym zostanie. :)

mozio2

są setki, a nawet tysiące lepszych aktorek od A.Jolie. Jest aktorka poprawną, ale do talentu rzędu Winslet, Blanchett czy Streep jej baaardzo daleko. Trochę obiektywizmu ludzie.

Binula

No właśnie, Binula, trochę obiektywizmu. Jolie jest aktorką nieprzeciętną, ma talent, a z każdym filmem udowadnia swoją wszechstronność. Bardzo dobra aktorka.
Oczywiście moja wypowiedź nie ma na celu "obrażenie" powyżej wymienionych pań, zwłaszcza dwóch ostatnich.

użytkownik usunięty
Brumous_Insomnia

Jest masa aktorów lepszych od Jolie i Depp'a. Pewnie w Polsce by się w teatrach masę takich znalazło, już nawet nie wspomnę o ludziach nie-aktorach, którzy mają talent. Tak samo jest z miss, zazwyczaj wokół mnie widzę masę ładniejszych dziewczyn. Ja tam jednak zarówno Deepa jak i Angelinę lubię i bardzo mi się podobała rola Jolie w "Salt", a Deep a "Alicji" czy "Charlim" także fajnie grał.

ocenił(a) film na 9

Lubię Angelinę bardzo, oglądałem masę filmów z nią, miała udane stylizacje i mniej udane, ale swoje role, choć czasem beznadziejne, zawsze bardzo dobrze grała. A Deep urzekł mnie w Piratach z Karaibów :P

ocenił(a) film na 9
sarna_fw

Nigdy nie będzie tak, żeby każdy był zadowolony . Jedni uważają, że Angelina jest świetną aktorką, ze atutem jej urody są usta, a inni powiedzą, że jest zwykłym beztalenciem z warami jak wentyle od żuka . Każdy ma swoje zdanie, i uważam, że komentarze typu: " wy nie macie gustu, ona jest paskudna" są w takich sytuacjach zbędne . Nigdy nie zrozumiem ludzi , piszących takie rzeczy , bo każdy jest inny, i każdemu podoba się co innego .
Ja chętnie zobaczę połączenie Deppa z Jolie , bo uważam , że oboje są naprawdę dobrzy :)

ocenił(a) film na 6
sarna_fw

Zapomniałeś o Oszukanej, tam też bardzo dobrze zagrała.

Jednakże zgadzam się z ogólem... Jolie to generalnie średnia aktorka z rękami jak u 80-letniej staruszki. No niestety mnie tak sztuczne "piękno" nie podnieca. Także ja już zupełnie nie wiem skąd ta jej wielka sława, że trzeba ją wciskać do niemal każdego bardziej znanego filmu... jak widzę, że znowu film z Jolie, to aż mi się niedobrze robi. Ileż można?

Zgadzam się, że przy tak genialnym aktorze jak Depp sto razy lepiej by się oglądało równie genialną aktorkę albo przynajmniej dorównującą mu talentem... No cóż niestety... znowu zobaczymy na ekranie sztuczny uśmieszek spod skalpela. Trudno, dla Deppa i tak trzeba obejrzeć :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
googaify

Przede wszystkim, gdzie Ty widzisz u niej coś sztucznego? I jakie ręce staruszki? Depp bez wątpienia jest świetnym aktorem, ale to raczej jego można porównywać do Jolie a nie na odwrót.

ocenił(a) film na 8
googaify

Ale z tym, że nie widzę ich razem w jednym filmie, to się zgadzam w zupełności. :)

ocenił(a) film na 7
sarna_fw

Ja uważąm, że Jolie potrafi zagrać. Nie jest złą aktorką.
Jednak zaskoczyło mnie zestawienie Depp i Jolie. Trochę mnie to razi. Wg. mnie nie pasują do jednego filmu. Jolie niech gra w swoich a Depp w swoich i będzie dobrze :)

ocenił(a) film na 10
sarna_fw

pomyłką jest ten temat......!!!!! zantanów się zanim coś napiszesz!!!!! te 2 naziwska przyciągną do kina tłumy, to jest dwujka jednych z najlepszych aktorów!!!!!

ocenił(a) film na 10
sandrulinka89

dw'u'jka? ha ha ha

sarna_fw

Fakt,że Angelina Jolie o niebo lepiej wygląda niż gra role,w których jest obsadzana. Jakiekolwiek porównywanie jej do Johnny Deep'a mija się z celem. Jest jednak pewna rola,w której moim zdaniem "aktorka" świetnie się zaprezentowała a i ów film to całkiem dobry produkt. "GIA" (1998)-polecam!!! Wtedy Jolie nie była jeszcze tak znana jak dziś.

ocenił(a) film na 10
rafal_kazior

Gia i Girl Interrupted to jej najlepsze role zdecydowanie!

ocenił(a) film na 5
martoulla

Zgadzam się na 100% . Dodałabym jeszcze "Mighty heart"

ocenił(a) film na 10
sarna_fw

to nie pomyłka, to bomba medialna!

ocenił(a) film na 8
sarna_fw

Moim zdaniem Jolie jest świetną aktorką i pokazała to w nie jednym filmie, jest moim najlepszą aktorką filmów sensacyjnych ostatnich lat.

ocenił(a) film na 1
sarna_fw

właśnie, filmów sensacyjnych ;) każdy z użytkowników ma tutaj trochę racji. Osobiście za nią nie przepadam, do filmów sensacyjnych za wiele talentu nie potrzeba. Jednakże aktorem takich ról jest m.in. Bruce Willis, który w "RED" absolutnie mnie urzekł :D tak jak i kultowy John Malkovich , ale to już zupełnie inna bajka :) Wracając do dyskusji, zestawienie tej pary wcale mi się nie podoba, i już wiem jak się skończy :) Jolie będzie robiła salta z giwerą w łapie prężąc piersi w tym samym czasie, a Depp będzie czarował jak zwykle :P

sarna_fw

film Gia , beyond borders, girl interrupted dla mnie nieodparte dowody niesamowitej gry aktorskiej Jolie

ocenił(a) film na 6
sarna_fw

i zajebis_ta dupa jest

ocenił(a) film na 6
israel_87

Ja tam lubię Angelinę Jolie ,bo przyjmuję prawie wszystkie proponowane jej scenariusze ,gdy proponowano jej zagrac w "Wanted-Ścigani przeczytała scenariusz i rolę przyjęła i to mi się w niej podoba .W każdym filmie pokazuję kogo gra !

ocenił(a) film na 6
israel_87

Wiem mnie też kręci ;)

ocenił(a) film na 5
sarna_fw

Absolutnie wbiła mnie w fotel swoją rolą w Oszukanej, Jolie gra głównie w super produkcjach, więc tym b ardziej cieszy fakt, że decyduje się na takie perełki jak Oszukana, a mighty hearts...

ocenił(a) film na 3
sarna_fw

Osobiście zgadzam się z założycielką tematu. Jolie tylko w 2-3 filmach pokazała klasę, w reszcie gra bardzo efekciarsko. Nie lubię tej aktorki, a jej nazwisko nieraz zniechęca mnie do jakiegoś filmu. (ot na "Wanted" wytrzymałem 10min).

sarna_fw

Przerwana lekcja muzyki, Oszukana, Gia, Złodziej Życia, Kolekcjoner Kości, a jako Lara też była bardzo przyjemna w odbiorze. Dla mnie jest naprawdę utalentowana. Podobno ma zagrać macochę śnieżki, na co niecierpliwie czekam.

seamus

Nie wyobrażam sobie, żeby Jolie miała grać u mojego kochanego Burtona!!!!! Załamie się jeśli okaże się to prawdą...

sarna_fw

Ja tam się z Tobą zgadzam. "Przerwana lekcja muzyki", to jedyny film w którym faktycznie wspięła się na wyżyny.

ocenił(a) film na 6
BelzeBoobies

nie wiem po co został zrobiony remake? po owym filmie w sumie nie liczyłam na jakies fajerwerki no i zwiastun w ogóle nie zachęca.. czuje ze bedzie słabo.. czekam z niecierpliwoscia na inne filmy z 'dżonym'. a turyste pewnie kiedyś z ciekawosci zobacze..

ocenił(a) film na 7
sarna_fw

w girl interrupted Jolie być może rzeczywiście zagrała dobrze, ale (choć może to wina roli w jaką się wcielała) wydawała się pretensjonalna, zwlaszcza w porównaniu z Winoną, która nota bene jest fantastyczną aktorką.
Miło, że Deppa można nadal w ogóle zobaczyć w innych odsłonach niż tylko w Piratach i u Burtona, bo gdzieś czytalam, że chce skończyc karierę przed 50tką, żeby widzowie nie oglądali jak się starzeje. Jeśli naprawdę chce się wycofać, to równie dobrze mógłby grać tylko w Piratach, ot tak żeby mieć trochę przyjemności- w końcu stać go na to i trudno znaleźć kogoś, kto by o nim nie słyszał. Być może wywołam oburzenie, ale wydaje mi się, że kolejne 3 części Piratów są pomyłką. Nawet Geniusz Depp zaczyna popadać w rutynę w tej roli. No ale to temat na inne forum. Duet Depp/Jolie intrygujący, ale nie jest to para najznakomitszych aktorów jakich widział świat, choć talentu odmówić im chyba nie można. Jednak są lepsi i od Deppa i od Jolie.

ocenił(a) film na 7
sarna_fw

bylam dzisiaj na pokazie w Toronto i tak jak się spodziewałam, Depp byl o niebo lepszy do Jolie, dzięki niemu prawie do końca nie spodziewałam sie zakończenia, mimo, że scenariusz i realizacja jest mało zaskakująca, to zobaczyć Johnnego w takiej roli, to czysta przyjemność...i jeszcze jedno, ciekawa jestem jakby Joile poradziła sobie z byciem the tourist w cieniu Deppa jako pieknego agenta, on poradził sobie fantastycznie i blask zbudowany wokól Angeliny ani troche nie przyćmił jego osoby, oczywiście nie musze chyba pisać, że jeśli Depp miłby zagrać agenta Interpolu, to byłby perfect :)

ocenił(a) film na 8
sarna_fw

Mi też jakoś nie pasowali na pierwszy rzut oka, ale to chyba dlatego, że wolę Jolie w ostrzejszych kreacjach, a te kremowe spódniczki i wystylizowana fryzura jakoś nie pasują do niej... Ale w sumie oglądając film podobała mi się ich gra i całość się obroniła 8/10