Smiało mogę powiedziec, ze nudniejszego filmu nie widzialem... Szkoda Deppa, bo Jolie juz znam z takich gniotów :( ... fabuła przewidywalna i nudna, Angelina Jolie jak zwykle dostojna agentka potrafiąca wszystko i zmieniajaca suknie balowe co 5 minut. Generalnie ona musi zawsze swiecic i byc najwazniejsza w filmie ze swoja posagowa mimika twarzy, ktora jest niezmienna z filmu na film. Niesamowicie przeciągali kazda scene w ktorej były zalosne dialogi, zeby chociaz było 1:30h kadru.
Panie Jonny Depp, prosze wiecej nie narażac swojej reputacji dla takiej produkcji !!
Pozdr.
Jolie juz znam z takich gniotów :(
Jakie gnioty masz na myśli? Turysty jeszcze nie oglądałam ale uważam Angeline Jolie za aktorkę wielkiego formatu.
Salt. Złodziej życia,Oszukana,Kolekcjoner kości itd to są filmy warte obejrzenia.
Dobrze mi się oglądało Salt, ale przecież to był gniot ;) W przeciwieństwie do Salt Kolekcjoner kości nie był robiony POD Jolie, tylko Z nią. Dwóch pozostałych filmów nie widziałam.
Co nie zmienia faktu, że naprawdę lubię oglądać Jolie, bo to czysta przyjemność :) Na Turystę się wybiorę właśnie dla niej, ale bez wielkich oczekiwań. Pozdro :)
Gra aktorska Jolie byla bardzo podobna zarowno w Salt jak i w Turyscie (nie wspominajac o "Panu i pani Smith") w sensie niewiarygodnych wyczynów bohaterki, momentami po prostu nie moglem uwierzyc co ona wyprawia ;|. Zgadzam sie w 100%, że lepiej wychodzą filmy nie robione pod nia. Widocznie biedna nie może otrząsnąc się, że ma kolejnej odslony Tomb Raider.
Nie rozumiem niepochlebnych opinii na temat tego filmu, mi sie bardzo podobał. Jak ktoś jeszcze nie widział - najlepiej samemu przekonać sie o tym i iść do kina. Ja nie wiem ludzie, skoro wy tak potraficie wszystko krytykować; idźcie do filmówki i nakręćcie jakieś porządne filmy, żeby było co wychwalać.
Według mnie relacja między Deppem i Jolie była świetna, rola Jolie własnie miała być taka, miała być elegancka i kokieteryjna.
Mam rozumieć, że nie mogę skrytykować żadnego filmu? Nawet takiego, jak, dajmy na to, "Hannah Montana Movie"?
Ciężko żeby podobał ci sie film, który jest skierowany do dzieci. To prosty sweet filmik który dobrze sie ogląda 11,12,13 latkom i nielicznym przekraczających tą granice wiekową. Nie wiem skąd porównania do Hannah.
The Tourist jest dobrym filmem, ja naprawde nie wiem co można mu zarzucić, ludzie idą do kina i spodziewają sie czegoś spektakularnego a widzą zwykły filmik, może krytyka filmu tkwi w za dużych oczekiwaniach jakie sie do niego miało ?
No bo to jest tak, że jak komuś podoba się dany film, to widocznie nie jest w stanie dostrzec tego, że komuś może się on nie podobać :) Dla mnie "Turysta" był średni, zwyczajny, niczym mnie nie olśnił - jak więc mam wystawić mu ocenę 8, 9 lub 10 skoro wg mnie na to nie zasłużył? :) Tobie się podobał - cieszę się. Mnie nie musi :)
Z kolei ty oceniłeś Incepcje 10/10, dla mnie ten film był tylko dobry. Podobał mi sie pomysł, efekty, ale przez większą część filmu sie nudziłam, no ale lubie Leo.
Widocznie mamy inny gust, ja The Tourist oglądałam z zapartym tchem : )
Mozna mu zarzucic mega ultra niewiarygodne kamery cyfrowe przyblizajace obraz z kilometra, ukladanie tekstu z popiolu kartki na kompie i nieudolną probe stworzenia akcji, np - gonitwa Deppa w pasiastej piżamie po dachach przez przesmiewczych Rosjan :| (nie wystarczy obstawic Ruska z łapanki, żeby nadac filmowi gangsterski charakter) . Biegali jak stare dziadki, nie mialo to zupelnie polotu ani nie trzymalo w napieciu.
Myślę, że nie należy tego wszystkiego brać całkiem na serio ;) A film był fajny, w sam raz na weekendowy odpoczynek. Myślę, że recenzja tego filmu tutaj w serwisie daje do myślenia, bo autor pisze, że ten film jest takim powrotem do starego kina, gdzie chodziło się oglądać gwiazdy a niekoniecznie akcję. Muszę powiedzieć, że duet Depp-Jolie podobał mi się, że względu na kontrast jaki utworzyli: Jolie jako posągowa chłodna piękność która uwodzi jednym spojrzeniem i Depp, trochę ciapowaty, ciepły i zwyczajny przystojny całkiem facet. Spotkałam się z opinią, że ktoś doszukiwał się na siłę humoru: Humor tam jest momentami dosyć angielski, a jak wiadomo nie każdemu ten humor odpowiada. Ogólnie oglądało się bardzo przyjemnie, ale w porównaniu do incepcji rzeczywiście wydaje się mocno niedopracowany. :D
Wedlug mnie film godny polecenia dla kogos kto nie ma wychudzonego portfela i ciekawych planow na piatkowy wieczor. Kilka zabawnych momentow, dialogi wcale nie banalne jakie moga sie wydawac na pierwszy rzut oka, jak dla mnie wspaniala gra aktorska oraz przyjemna muzyka ;) Fabula dosyc przewidywalna, aczkolwiek to nie jest produkcja specjalnie ambitna 6/10