Nie sugerujcie się komentarzami wystawianymi na forum. Film nieziemski. Wenecja + przepiękna Jolie + zabawny Depp = półtora godziny super relaksu. Może faktycznie film nie jest jakiś górnolotny ale warto go zobaczyć choćby dla samej tej dwójki aktorów. Zagrali super. Jolie świetnie się wczuła w garną przez nią postać. A Depp jak zwykle wnosi trochę humoru. Dla osób które choć trochę cenią sobie filmy bez masy efektów komputerowych i innych udziwnień. Nominacja do Złotych Globów 100% trafiona. A zakończenie mnie na prawdę rozwaliło. Od samego początku się tego nie spodziewałem. Nie będę mówił jakie jest bo zepsuje seans osobom które filmu nie widziały. Ale naprawdę polecam. Wart wydania tych 23 zł. A ci którzy wolą oglądać bardziej "ambitniejsze" produkcje jak to określili to mogli się wybrać na Czarnego Łabędzia a nie teraz narzekają. Wychodzę z tego założenia.
Film nieziemski?
Wenecja- Włochy-Ziemia
Przepiękna Jolie- jaka?! :/ -Ziemia
Zabawny Deep- tego kolesia ufoludkom nie oddam- Ziemia
Film jak najbardziej ziemski i wcale nieporywający.
P.S. Udziwnienia występują. W postaci Angeliny.
Totalnie akurat nic nie lecialo w kinie :|
było to albo Weekend, w sumie źle wybrałem, poszedł bym na głupią Polską komedie i przynajmniej wiedziałbym w co się pakuje :p
no i trafiłeś film nic nie miał górnolotnego :]
I Ci kórzy wolą bardziej ambitne produkcje mają moim skromnym zdaniem takie samo prawo krytykować ten film, co reszta populacji ;]
Nie mam nic naprawdę do osób którym się ten film nie podobał. Są różne gusta o których się nie dyskutuje. Jednak denerwuje mnie to że od samego początku namawiają innych do omijania tego ponieważ mówią że film taki i owaki. Ludzie (większość ale z pewnymi wyjątkami) są tak łatwowierni i naiwnie że wieżą we wszystko co im ktoś powie lub napisze dlatego nastawili się anty. Tak samo było z NINE oraz Salta (które według mnie są bardzo dobrymi filmami). Ja osobiście nigdy nie patrze na opinie innych ponieważ moge mieć odmienny gust. Przykładem totalnej kichy dla mnie jest Avatar. Strasznie mi się dłużył oglądając go. Że tak ujmę jestem zwykłym człowiekiem który nie uważa się za jakiegoś wielkiego krytyka filmowego wiec może to jest powodem że bawią mnie takie filmy. Dużym problemem jeżeli chodzi o ten film był jego opis że jest to thriller szpiegowski. Ogladając go odniosłem wrażenie że to że tak ujmę "komedia romantyczna" z elementami akcji. Może dlatego dostał nominacje do Globu za komedie. Ale uważam że jest to dobre kino warte zobaczenia dlatego dałem 10/10. Może to z sentymentu do Angeliny która według mnie wyglądała nie naganie oraz Depp'a. Cenię ich jako aktorów i cieszę się że powstał film z udziałem ich obojga. Mam nadzieję że w przyszłości także spotkają się na planie.