PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197565
4,3 29 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

Takiego gniota, na dodatek potwornie nudnego nie widziałam od dawna. Nie udało mi się dotrwać do końca filmu i wyszłam z kina w trakcie. Dialogi wołają o pomstę do nieba, gra aktorów beznadziejna, nawet widoki Wenecji nie ratują w żaden sposób filmu. Zmuszenie do oglądania tego filmu mogłoby być rodzajem kary. Dno, dno, dno ... A może dodam, że nie jestem jakimś wysoce wyrafinowanym widzem, oglądającym tylko ambitne filmy.

Lost_in_movies

Ten film to kwestia gustu, jak każdy chyba zresztą, nie ma sie co wykłócać, chociaż powiem że nie rozumiem negatywnych opinii bo mi sie bardzo podobał. U ciebie Królestwo Niebieskie jest 9/10, a musze przyznać że to jest jeden z nielicznych filmów na którym nie mogłam wytrwać do końca, chyba każdy ma coś takiego, co mu sie nie spodobało ; )

ocenił(a) film na 1
Izabell673

Może przesadziłam z 9 za Królestwo, chociaż w porównaniu do Turysty to dla mnie arcydzieło. Według mnie (podkreślam to moja opinia) trudno o film, który może być gorszy od Turysty. Dałam 1/10. A gusta rzeczywiście są rożne. I ja się nie mam zamiaru wykłócać, chciałam tylko ostrzec inne osoby przed stratą czasu i pieniędzy.

Ale przeczytałam, że na koniec można było usłyszeć Muse, a to świetna kapela. Zatem gdybym dotrwała do końca może podniosłabym ocenę do 2:)

Lost_in_movies

''ostrzec inne osoby przed stratą czasu i pieniędzy'' ? To niezbyt rozsądne, bo jednemu sie film spodoba, drugiemu nie, warto iść i nie czytać opinii innych tylko przekonać sie na własnej skórze. Ja przed dzisiejszym pójściem do kina naczytałam sie tym forum i także na innych że to beznadziejny film, klapa i żenada, czytałam nawet że film to porażka finansowa bo ludzie nie chcą iść na niego do kina, a prawda jest taka że The Tourist zarobił 120 mln w 3 tyg od premiery światowej. Byłam źle nastawiona na film po przeczytaniu takich rewelacji, poszłam, zobaczyłam, i jestem pozytywnie zaskoczona, najlepiej przekonać sie samemu, ja polecam.

ocenił(a) film na 1
Izabell673

Fakt, że film dużo zarabia nie świadczy o tym, że jest dobry. Dzięki dobrej reklamie wiele ludzi chce go zobaczyć i kupuje bilety.
Ale ok nie będę ostrzegać przed Turystą, Niech każdy sam się przekona (może dzięki temu jeszcze parę $$$ wpadnie do jego twórców :)).

ocenił(a) film na 7
Lost_in_movies

Dla mnie jak ktoś wychodzi w trakcie seansu i nie widział filmu do końca, to trochę nie powinnien stawiać tak pochopnych wniosków, że film jest beznadziejny, gniot etc, skoro nawet do końca nie widział. A w którym momencie wyszłaś? Ja uważam, że film wcale nie był taki najgorszy, taki na "rozluźnienie" , poza tym właśnie Wenecja, piękne stroje, piękni aktorzy(rzecz gustu oczywiście), ratują ten film, bo fakt faktem żadnego wielkiego scenariusza tam nie było.

Madame_Chloe

Moim skromnym zdaniem film byl przecietny, ale dalo sie dotrwac do konca... Znacznie lepiej sie to ogladalo niz SALT (poprzedni film z Jolie).

ocenił(a) film na 6
handson

hm jeśli chodzi o moją opinię to film nie był fantastyczny, ale naprawdę dobry i jesli ktos czytał umieszczoną tutaj jego recenje to powiem tak: ze naprawdę się z nią zgadzam. Przed premierą także się nasłuchałam ze to klapa ale naprawdę zdania są podzielone i słusznie... Ja np na początku byłam lekko zawiedziona ale p0o jakichś 20 minutach uznałam ze Depp i Jolie tworzą naprawdę fajny duet , a po sensie wyszłam zadowolona! Bardzo przyjemnie się na to patrzyło - uczta dla oczu i chyba własnie tym ten film miał być..
pozdrawiam i polecam!

ocenił(a) film na 5
Lost_in_movies

Potwierdzam, szkoda kasy...

Lost_in_movies

Niestety się zgadzam. Wyjątkowo marny film, marnie zagrany. Jolie tylko chodzi z zadartą głową, Depp gra manierą z ,,Piratów..." . Wynudziłam się setnie.