Jolie i depp hipnotyzują widza, niepowtarzalny klimat filmu, niemal zaczarowany. Obraz przenosi w zupełnie inny świat. Film polecam sentymentalnej części publiczności, która docenia subtelne szczegóły, które wywołują dreszcze. Zupełnie inne kino...
Podziwiam zdolność dostrzegania subtelnych szczegółów... pewnie ta zdolność pozwoliła Ci zauważyć, że w tym filmie nawet Wenecja wyglądała jak jeden, wielki, śmieszny fake?
Ja bym powiedział inaczej. Nawet przeciętny scenariusz potrafi bawić, jeśli ilustrują go ciekawi aktorzy. Fabuła filmu rzeczywiście nie prowokuje do głębszych przemyśleń, ale Deppa i Jolie ogląda się świetnie (IMO). Wątek romantyczny, mimo sensacyjnych okoliczności przedstawiony jest rzeczywiście bardzo subtelnie.
Dzisiaj byłam w kinie i jestem zachwycona, bardzo mi się podobał, co do aktorów to Jolie nie lubie zbytnio, a Depp'a uwielbiam. Dawno nie oglądałam filmu który tak by mnie wciągnął i ani przez moment nie nudził. Co do większych przemyśleń o których napisał ktoś wcześniej to to nie jest tego typu film, więc nie tego się po nim oczekuje. Natomiast swoje cele spełnia jak najbardziej. Polecam ;)